ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1904 φορές

Δέκα χρόνια από τον χαμό του αγαπητού προέδρου της "Βασίλισσας"! (video)

Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατο ενός εκ των μεγαλύτερων προέδρων στην ιστορία της «Βασίλισσας του βορρά»!

Ο Βασίλης Τσαμήτρος, που από μικρό παιδί ήταν φίλαθλος της ομάδας, ανέλαβε την προεδρία της το 1993, αρχικά μαζί με τον Αντώνη Αλεξιάδη και μετά από 2 χρόνια συνέχισε μόνος του, οδηγώντας τη Βέροια σε σπουδαίες επιτυχίες.

Ανέβασε την ομάδα στην Α’ Εθνική το 1996, στην οποία παρέμεινε για 3 χρόνια πετυχαίνοντας ιστορικές νίκες όπως αυτές επί της Α.Ε.Κ. στη Ν. Φιλαδέλφεια και επί του Ολυμπιακού σε Βέροια και Καραϊσκάκη!

Είχε την «καρδιά» να τα βάλει με το κατεστημένο εκείνης της εποχής και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθεί η ομάδα έναν ανελέητο πόλεμο και να βρεθεί μέσα σε λίγα χρόνια από τα σαλόνια στα… αλώνια!

Ήταν ο πρόεδρος που έφερε στη «Βασίλισσα» πολλά μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών, με πρώτο και καλύτερο τον Ρώσο διεθνή Όλεγκ Προτάσοφ και τους Τάσο Μητρόπουλο, Γιώτη Τσαλουχίδη, Μηνά Χατζίδη, Στέφαν Στόικα κ.α.

Επί θητείας του μάλιστα η Βέροια έδωσε αρκετούς παίκτες σε μεγαλύτερες ομάδες (Κατσαβός, Κελπέκης, Κουλακιώτης, Πουρσαϊτίδης κ.α.) αποσπώντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Επίσης, επί προεδρίας του έγινε το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ στο Ταγαροχώρι.

Ο Βασίλης Τσαμήτρος, που μέχρι τέλους παρακολουθούσε και ενδιαφερόταν για την πορεία της αγαπημένης του ομάδας, έμεινε για πάντα στις μνήμες των φιλάθλων της ως ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπητούς προέδρους που πέρασαν από την «Βασίλισσα του βορρά»!