ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πότε θα έρθουν οι… βυθιζόμενοι κάδοι;

Όλοι και περισσότεροι Δήμοι στη χώρα μας περνούν στην φάση αντικατάστασης των γνωστών πλαστικών κάδων απορριμμάτων, είτε είναι πράσινοι, μπλε και καφέ, για την ξεχωριστή διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Πλέον τους αντικαθιστούν με μεταλλικούς βυθιζόμενους κάδους αντιμετωπίζοντας άμεσα τις οσμές και βάζει την υγιεινή στο επίκεντρο. Διατηρώντας τα απόβλητα υπόγεια και μακριά από την άμεση επαφή με τον αέρα, περιορίζονται οι δυσάρεστες οσμές αλλά και οι «επιθέσεις» τρωκτικών και αδέσποτων, ενισχύοντας την ατμόσφαιρα των δημόσιων χώρων. Αυτή η προσέγγιση μετριάζει τον κίνδυνο μολύνσεων, παρέχοντας στις κοινότητες μια καθαρότερη και πιο υγιεινή λύση.

Μήπως πλησίασε η ώρα και για τον Δήμο Βέροιας, τουλάχιστον στην πόλη να ξεκινήσει στο κέντρο της την αντικατάσταση των πλαστικών κάδων με μεταλλικούς βυθιζόμενους; Θα πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα το οποίο ομορφαίνει το αστικό περιβάλλον, τις γειτονιές και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τις δυνατότητες αποκομιδής απορριμμάτων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Βέροιας, γνωρίζει πολύ καλά την χρησιμότητα των βυθιζόμενων κάδων και θα ξεκινήσει την υλοποίηση σε πιλοτικό, σε πρώτη φάση στο κέντρο της Βέροιας, πρόγραμμα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (12/2/24)