ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Να κάνει κάτι καινούργιο η Βέροια στις απόκριες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το τριήμερο των Αποκριών, που φέτος πέφτει στις 16, 17 και 18 Μαρτίου.

Το Τριώδιο ανοίγει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 (Τελώνου και Φαρισαίου). Η Τσικνοπέμπτη πέφτει φέτος στις 7 Μαρτίου. Η Καθαρά Δευτέρα 2024 πέφτει στις 18 Μαρτίου οπότε και ξεκινά η Σαρακοστή.

Δεν γνωρίζουμε τι πρόγραμμα σχεδιάζει γι αυτές τις μέρες ο φορέας Πολιτισμού και ποιος θα είναι ο …μπούσουλας των εκδηλώσεων, αλλά υπάρχουν και κα΄ποιοι πολίτες που πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις που αρχικά θα κρατήσουν τους κατοίκους στη Βέροιας και μετέπειτα, γιατί όχι, να προσελκύσουν το ενδιαφέρον επισκεπτών οι οποίοι είτε θα μείνουν στη Βέροια, είτε θα κάνουν μία στάση ολίγων ωρών πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας στη Νάουσα και στη Μελίκη.

Στη Βέροια υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι σύλλογοι που μπορούν να παρουσιάσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα, όπως ο Σύλλογος Βλάχων με τους «Λιγκουτσάρηδες», η Εύξεινος Λέσχη με τους «Μωμόγερους», τα «Ρουγκάτσια» από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας ή του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και φυσικά αν χρειαστεί ή όποια άλλη ιδέα υπάρχει, είτε τοπική, είτε από άλλες περιοχές, να προσκληθούν για να συμμετέχουν. 

Μπορεί κάποια από τα αναφερόμενα να αναβιώνουν στο 12ήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά ως εκδήλωση, ίσως, να μπορούν να ενταχθούν στις μέρες της αποκριάς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (12/2/24)