ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μαρία Σπυράκη: Θα είμαι και πάλι υποψήφια Ευρωβουλευτής

Στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στο Στρασβούργο της Γαλλίας παραβρέθηκε αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από την Ημαθία, μετά από πρόσκληση του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

Οι δημοσιογράφοι της Ημαθίας ενημερώθηκαν από στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη καθώς και για ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και να ληφθούν θαρραλέες αποφάσεις.

Με την ευκαιρία της παρουσίας των Ημαθιωτών δημοσιογράφων, έγιναν συναντήσεις με διάφορους ευρωβουλευτής της Ελλάδας, ενώ παρακολούθησαν και μία σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησαν Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Μία από τις συναντήσεις ήταν και με την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη με την οποία, λόγω πίεσης χρόνου, υπήρξε μία σύντομη συζήτηση για τρέχοντα ζητήματα.

Σε ερώτηση για την σε βάρος της κατηγορία για απάτη σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης όσον αφορά την αμοιβή των κοινοβουλευτικών βοηθών της, η Μαρία Σπυράκη μας απάντησε ότι«σύντομα θα υπάρξει η ανακοίνωση του Εισαγγελέα που διαχειρίζεται τον φάκελο. Πιστεύω ότι θα καταρρεύσει κάθε αβάσιμη και ανυπόστατη κατηγορία σε βάρος μου».

Όπως είναι γνωστό, προχθές η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι  αποφάσισε να παύσει τη διαδικασία κατά της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, «δεδομένου ότι η κα. Σπυράκη έχει αποκαταστήσει πλήρως τη ζημία που προκλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απόφαση για την παύση της υπόθεσης ελήφθη σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, κατόπιν πρότασης του αρμόδιου Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα στην Ελλάδα, και επικυρώθηκε από το αρμόδιο Μόνιμο Τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας» προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Όσον αφορά την πρόθεσή της να είναι εκ νέου υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, η Μαρία Σπυράκη μας είπε πως «αν και αυτήν την στιγμή προτεραιότητά μου είναι να ολοκληρώσω με επιτυχία τους πέντε φακέλους που έχω αναλάβει από τις Επιτροπές, στην συνέχεια θα θέσω στην κρίση του Προέδρου την εκ νέου υποψηφιότητά μου. Πιστεύω ότι μέσα στον Μάρτιο με αρχές Απριλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την σύνθεση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου». 

Ως δημοσιογραφική ομάδα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και προσωπικά τον επικεφαλής του Κώστα Τσουτσοπλίδη και την εκπρόσωπο τύπου Ελβίρα Φόρτε για την συνεχή ενημέρωση και παροχή κάθε εξυπηρέτησης κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής μας.