ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κινητοποιούνται οι πολίτες για την παλαιά Μητρόπολη

Φαίνεται πλέον ότι τα δημοσιεύματα του βεροιώτη πολιτικού μηχανικού Γιώργου Ουρσουζίδη και τα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βέροια» σχετικά με τα κτίσματα που χτίζονται αυτήν την περί­οδο, εφαπτόμενα στο μνημείο της παλιάς Μητρόπολης Βέροιας, άρχισαν να ευαισθητοποιούν και να κινητοποιούν και άλλους συμπολίτες μας.

Άλλωστε οι παραβάσεις που γίνονται, σύμφωνα με τους μηχανικούς, είναι εμφανείς και έτσι δεν περνούν απαρατήρητες και από τους απλούς πολίτες, αφού προέχει η πλήρης προστασία και ανάδειξη της παλιάς Μητρόπολης, ένα μοναδικό μνημείο της Βέροιας, όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια.

Έτσι την προηγούμενη Τετάρτη η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας προκάλεσε μια ανοιχτή συγκέντρωση στον πολυχώρο της Ελιάς όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πόλη της Βέροιας και μεταξύ αυτών και τις εργασίες που γίνονται στην παλαιά Μητρόπολη.

Πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που ξεκίνησε ο Συνήγορος του Πολίτη, θα αυξηθούν και οι αντιδράσεις από τους πολίτες, ώστε να σταματήσουν οι εργασίες ανέγερσης των κτισμάτων στην παλαιά Μητρόπολη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (5/2/24)