ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ανεύθυνοι πολίτες και η στάση της Δημοτικής Αστυνομίας

Ο καναπές της φωτογραφίας μας ήταν εδώ και ένα μήνα αφημένος πλάι σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Σοφίας. Θεωρούμε ότι αν είχε ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία, θα τον είχε αποσύρει, αν όχι την ίδια μέρα, αλλά το αργότερο σε δύο μέρες.

Γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει, τέτοια ογκώδη αντικείμενα, δεν πρέπει να αποθέτονται κοντά σε κάδους και οπουδήποτε αλλού, αν δεν ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία (2331350634) για να συνεννοηθούν πότε θα γίνει η μεταφορά τους.

Τελικά ο καναπές αποσύρθηκε από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, μετά από τηλεφώνημα γειτόνισσας, που έδειξε ενδιαφέρον για τη γειτονιά της.

Βέβαια το ερώτημα παραμένει: Οι πολίτες δεν γνωρίζουν την διαδικασία ή δεν τους νοιάζει ούτε τι λένε οι κανονισμοί, ούτε και το κοινωνικό σύνολο; Είμαστε πεπεισμένοι ότι συμπεριφέρονται με την νοοτροπία του «ωχαδελφισμού».

Υ.Γ.: Οι εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα που καθημερινά κάνουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, μπορεί να μην είναι αρμοδιότητάς τους, ωστόσο από επαγγελματικό ενδιαφέρον θα μπορούσαν κι αυτοί να ενημερώσουν την υπηρεσία τους. Αν και αυτό εμπεριέχει τον «κίνδυνο» να μην συμμορφώνεται κανένας κάτοικος και να αποθέτει ογκώδη αντικείμενα όποτε θέλει, με την βεβαιότητα ότι θα ενημερωθεί η υπηρεσία από τους εργαζόμενους.

Υ.Γ.1: Η Δημοτική Αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι υποχρεωμένη να ελέγξει ποιοι είναι αυτοί που αφήνουν τέτοια ογκώδη αντικείμενα και να επιβάλλει πρόστιμα;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (15/1/24)