ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας!!!

Αναρτώντας μία φωτογραφία εποχής, ο αναγνώστης ανάρτησε στην ομάδα των Ριζωμάτων μία ανθρώπινη «εξομολόγηση» για το χθες και το σήμερα και την διαφορά μεταξύ των.

«Κάποτε στα χωριά μας είχαμε πρωί, μεσημέρι και βράδυ λεωφορείο. Μπορούσε κάποιος να κατέβει το πρωί Βέροια, να επισκεφτεί υπηρεσίες, αγορά, γιατρούς και να πιει έναν καφέ και να επιστρέψει στο χωριό με το μεσημεριανό ή το βραδινό λεωφορείο» γράφει με νοσταλγία.

«Σήμερα, το 2023 (που υποτίθεται θα ήταν πιο εύκολη η ζωή) ένας άνθρωπος των χωριών μας δεν μπορεί ούτε στον γιατρό να πάει μιας και έχει μόνο μια φορά λεωφορείο τη βδομάδα και δεν προλαβαίνει να επιστρέψει. Δεν έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι παιδιά και εγγόνια με αυτοκίνητα στα χωριά. Είναι και κάποιοι άνθρωποι μόνοι οι οποίοι αφήνονται από την πολιτεία στη μοίρα τους» σκιαγραφεί το σήμερα.

Νομίζουμε η καταγραφή των δύο διαφορετικών εποχών δείχνει την εγκατάλειψη των ορεινών χωριών μας και των όλο και λιγότερων κατοίκων τους. Και η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πολύ περισσότερο στα καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν σ΄ αυτά τα χωριά, γιατί από τη μία οι κάτοικοί τους ανήκουν στην ίδια κατηγορία φορολόγησης, αλλά στην αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία πολιτών.

Υ.Γ.: Και αν οι υπεραστικές συγκοινωνίες είναι παθητικές με τέτοια δρομολόγια, το κράτος ας επιδοτήσει ανάλογα με τα ναυτιλιακά δρομολόγια που γίνονται!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (8/1/24)