ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Αγγελική Κοτταρίδη γίνεται… Ημαθιώτισσα

Άμισθη σύμβουλος για την ανάδειξη αρχαιοτήτων του Δήμου Νάουσας ανακοίνωσε η νέα Δημοτική Αρχή πως θα είναι η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

Νομίζουμε ότι για την συγκεκριμένη αρμοδιότητα που θα έχει η αρχαιολόγος, θα χρειαστεί να γίνουν μερικές διευκρινιστικές τοποθετήσεις. Δηλαδή θα έχει κάποιο ουσιαστικό ρόλο σε ανασκαφές που θα γίνουν μετά την συνταξιοδότησή της; Θα αναλάβει το promotionτων αρχαιοτήτων που βρίσκονται εντός ορίων Δήμου Νάουσας; Για τους επόμενους έξι μήνες που πήρε παράταση θέση της Προϊσταμένης Αρχαιοτήτων Ημαθίας, πριν συνταξιοδοτηθεί μετά από μια μακρά και σημαντική επαγγελματική-επιστημονική πορεία, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες μόνο στον Δήμο Νάουσας;

Και δεν είναι μόνο αυτά τα ερωτήματα. Υπάρχουν και άλλοι συνειρμοί σκέψεων. Από τη μία ως κίνηση εντυπωσιασμού από τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη και από την άλλη ως «απάντηση» στη βεροιώτικη κοινωνία η οποία δικαίως ή αδίκως εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για κάποιες αποφάσεις της κας Κοτταρίδη.

Απ΄ ότι πληροφορούμαστε, η Αγγελική Κοτταρίδη αν και Θεσσαλονικιά, σκοπεύει να γίνει… Ημαθιώτισσα. Μας είπαν ότι ψάχνει να αγοράσει ακίνητο για να εγκατασταθεί μόνιμα, και μία επιλογή της είναι οι οικισμός του Μετοχίου, κοντά στη Βεργίνα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (8/1/24)