ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες στις εγκαταστάσεις της Κουλούρας;

Την ένταξη του έργου της ανακατασκευής της Αγοράς της Κουλούρας, όπου θα εγκατασταθεί και το Τελωνείο Βέροιας, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σε εκδήλωση στη Βέροια, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών.

«Οι εγκαταστάσεις στην Κουλούρα, που είχαν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, αποτελούσαν μια ανοιχτή πληγή για την Ημαθία. Και η πληγή αυτή, κατόπιν των συντονισμένων ενεργειών μας, έκλεισε», είχε τονίσει, και πολύ σωστά, ο βουλευτής Ημαθίας.

Όπως είχε ανακοινωθεί, φορέας υλοποίησης του έργου για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων της πρώην Περιφερειακής Αγοράς στην περιοχή Κουλούρα Βέροιας, θα είναι ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Οπωροκηπευτικών Ν. Ημαθίας με το διακριτικό τίτλο «Αμάλθεια Α.Ε.» Η υλοποίηση του ξεκινά άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Αλήθεια, ισχύουν ακόμα τα όσα επίσημα είχαν εξαγγελθεί και παραμένει ενταγμένο το έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης; Είναι ένα ερώτημα των πολιτών που φοβούνται μη τυχόν και τελικά τεθεί εκτός χρηματοδότησης και συνεχίσουν οι εγκαταστάσεις να βρίσκονται στην σημερινή τραγική κατάσταση και αναξιοποίητες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (27/11/23)