ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βεργίνα: Εδώ βρίσκεται μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα

Βεργίνα, μνημείο Πολιτιστικής Kληρονομιάς και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, εκεί βρίσκεται μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.

Η Βεργίνα, μια κωμόπολη της Ημαθίας, βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τη Θεσσαλονίκη, στις πλαγιές των Πιερίων, μόλις 14 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Βέροιας.

Η πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας βρίσκεται στην Βεργίνα και το όνομα της σημαίνει “ο τόπος με τα πολλά κατσίκια”. Στην Βεργίνα βρίσκεται το ανάκτορο των Αιγών , το παλάτι και ο τύμβος του Βασιλιά Φιλίππου.

Το ανάκτορο των Αιγών είναι κτισμένο στα χρόνια του Φιλίππου Β’ (359-336 π.Χ.) και θεωρείται όχι μόνο το μεγαλύτερο, αλλά μαζί με τον Παρθενώνα και το σημαντικότερο κτήριο της κλασικής Ελλάδας.

Το καλοκαίρι του 336 π.Χ. ο Φίλιππος Β’, εκλεγμένος ηγεμόνας και αρχιστράτηγος όλων των Ελλήνων, αποφάσισε να γιορτάσει στις Αιγές την παντοδυναμία του με μια πρωτοφανή σε λαμπρότητα γιορτή. Καθώς, ακολουθώντας την Ιερή πομπή, έμπαινε στο θέατρο, συνάντησε το μαχαίρι του δολοφόνου και έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια των συγκεντρωμένων. Ο Αλέξανδρος ανακηρύχθηκε βασιλιάς και φρόντισε να θάψει τον πατέρα του στην βασιλική νεκρόπολη των Αιγών με τιμές που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Διαβάστε περισσότερα...