ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2238 φορές

ΝΠΣ Βέροια: Αμεση ενίσχυση με έμπειρους παίκτες για να μην πετάξει... λευκή πετσέτα!

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν για μία ακόμη φορά, όσοι παρακολούθησαν στο γήπεδο του Παραλιμνίου, ενός χωριού 350 κατοίκων του Νομού Σερρών, το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, ανάμεσα στο ΝΠΣ Βέροια και τον τοπικό Απόλλωνα.

Ένα ματς στο οποίο η Βεροιώτικη ομάδα γνώρισε μία ακόμη συντριβή (3-0), παραμένοντας ουραγός της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου! Μια ομάδα που πριν 1.5 χρόνο είχε βρεθεί... μια ανάσα από την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα!

Μετά την ήττα στην Βαρβάρα Χαλκιδικής με 3-1, από ένα επίσης μικρό χωριό των 800 κατοίκων, ο Αντώνης Παπατζίκος, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή από την διοίκηση, λέγοντας ο κόουτς το εξής σημαντικό: «ΝΟΙΩΘΩ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ».

Αυτή η αδυναμία του προπονητή, να δώσει το κάτι παραπάνω στους παίκτες του, επιβεβαιώθηκε στα επόμενα τρία παιχνίδια της ομάδας, καθώς γνώρισε ισάριθμες ήττες από τον Πετεινό (εντός) και από Αγγελοχώρι, Παραλίμνιο (εκτός), δεχόμενη οκτώ τέρματα και πετυχαίνοντας μόλις δύο!

Αποκορύφωμα ήταν το Σαββατιάτικο ματς στο Παραλίμνιο, όπου ο Βεροιώτης τεχνικός, καθώς και οι παίκτες του, «πέταξαν λευκή πετσέτα». Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στην ανάπαυλα, μέσα στα αποδυτήρια, δεν είχε να πει πολλά, προφανώς απογοητευμένος και ο ίδιος από το 3-0 και την εικόνα της ομάδας του, βγαίνοντας πολύ πιο νωρίς στον αγωνιστικό χώρο για το β' ημίχρονο.

Είναι όμως η αιτία του κακού ο Παπατζίκος και ο κάθε προπονητής, σε μία ομάδα, όπως αυτή παρουσιάζεται και στην προκειμένη περίπτωση, όπως είναι ο ΝΠΣ Βέροια; Φυσικά όχι, αφού αυτό το ρόστερ που του εξασφάλισε η διοίκηση για να δουλέψει, ένα ρόστερ με πολλά "αμούστακα" παιδιά και μόλις τρεις έμπειρους και "ετοιμοπόλεμους", παιδιά που είναι αδύνατον, όσο ταλαντούχα και αν είναι, να σηκώσουν το βάρος μιας κατηγορίας, στην οποία βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη!

Μεγάλη σίγουρα είναι η ευθύνη αυτών που δεν γνώριζαν ότι η ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Α' τοπικό, αλλά και όσων τους παρέσυραν σε αυτή τους την απόφαση, αυτών που «λυμαίνονταν» τόσα χρόνια τα τμήματα υποδομής του ΝΠΣ, χωρίς να «εισπράττει» κάτι από αυτά η μεγάλη ομάδα, σε αντίθεση με άλλες και κυρίως τον ΠΑΟΚ και φέτος τα Γιάννινα, όπου κατέληξαν αρκετοί φέρελπις και ταλαντούχοι παίκτες!

Η ημερομηνία λήξης των μεταγραφών εκπνέει σε λίγες μέρες. Η διοίκηση του Αγάπιου Αναστασιάδη, δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο οικονομικό βάρος, όχι τόσο της λειτουργίας της ομάδας, όσο της ενίσχυσης του ρόστερ της, με άλλους τρεις, το πολύ τέσσερις έμπειρους παίκτες, κάτι που είναι επιβεβλημένο, μιας και τα πράγματα έχουν δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό και αν δεν υπάρξει αυτή η άμεση ενίσχυση, τότε το μέλλον για το ΝΠΣ Βέροια προδιαγράφεται ιδιαίτερα δυσοίωνο.

Υ.Γ. Οι γονείς των παιδιών που αγωνίζονται στο ΝΠΣ, είναι λογικό να θέλουν να παίζουν τα παιδιά τους στην ομάδα, άλλωστε γι' αυτό τον λόγο πρωτοστάτησαν μαζί με άλλους, ώστε οι "κυανέρυθροι" να αγωνιστούν αντί για την Γ' Εθνική, στο Α' τοπικό. Όμως στην κατηγορία που αγωνίζεται τώρα, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι όλα αυτά τα παιδιά, παρ' όλο το ταλέντο που διαθέτουν, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της. Έτσι καταλήγουν να γίνονται «σάκος του μποξ» σε κάθε παιχνίδι, κάτι που ρίχνει κατά πολύ την ψυχολογία τους, και δεν τους αφήνει να αναδείξουν τις ικανότητές τους. Χρειάζονται δίπλα τους περισσότερους έμπειρους παίκτες, που θα τους βοηθήσουν στα δύσκολα. Αυτό θα είναι ότι καλύτερο και για την ομάδα και για τους ίδιους τους νεαρούς παίκτες, που σίγουρα κάτω από την πίεση που αγωνίζονται, δεν καταφέρνουν να δώσουν αυτά που μπορούν και έτσι αδικούν και τον ίδιο τους τον εαυτό!