ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1065 φορές

Ντουμίτρου μου, Ντουμίτρου μου…

Ο Κονσταντίν, ο πατέρας είναι από τη Ρουμανία. Η Γκλόρια, η μητέρα του είναι από τη Βραζιλία. Ο ίδιος γεννήθηκε στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, και σε ηλικία οχτώ ετών, η οικογένεια μετακόμισε στην Ιταλία. Βάλτε τον χάρτη κάτω και σχηματίστε τις διαδρομές που φέρνουν τον 23χρονο, Νικολάο Ντουμίτρου, στη Βέροια, να παίζει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και να ξεχωρίζει.

Γενικώς… Μιλά ιταλικά, αγγλικά, πορτογαλικά, ρουμανικά, λίγο ισπανικά και λίγο σουηδικά. Εχει βάλει ήδη δύο πανέμορφα γκολ. Θυμηθείτε το γυριστό που κάνει στην πρεμιέρα, κόντρα στην Ξάνθη. Θυμηθείτε την τρίπλα που κάνει στο πρόσφατο παιχνίδι με την Κέρκυρα για να αποφύγει τον αντίπαλό του και να σκοράρει. Υπέροχος…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣ

Οταν το 2010 τον πήρε η Νάπολι, έδωσε περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει από την Εμπολι. Ο Ντουμίτρου τότε ήταν 19 χρόνων και είχε προλάβει να κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί του με τα γκολ που έβαζε με την προηγούμενη ομάδα του αλλά και με τις μικρές εθνικές της Ιταλίας. Οι χαρακτηρισμοί δεν άργησαν να έρθουν. “Είναι ο νέος Μπαλοτέλι…”. “Το στυλ του θυμίζει πολύ τον Ανρί”, κάποιοι από αυτούς.

“Αντίθετα με τον Μπαλοτέλι…"

Τότε ήταν (πριν τέσσερα χρόνια) που ο Αντρέα Κούπι, παλιός παίκτης της Νάπολι αλλά και συμπαίκτης του μικρού στην Εμπολι είχε πει: “Ο Ντουμίτρου μου έκανε πάντα μεγάλη εντύπωση στην Εμπολι. Τρομερή φυσική κατάσταση και ταχύτητα που θυμίζει γαζέλα. Κι έχει το κεφάλι του στη θέση του. Μπορεί να γίνει σαν τον Μπαλοτέλι αλλά αντίθετα με τον Μάριο έχει εντελώς άλλη νοοτροπία. Συνεπής στις προπονήσεις, πάντα ζητά συμβουλές”.

Ο ίδιος ο Ντουμίτρου, τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, μιλώντας στη “M”, λέει για τις συγκρίσεις με τον Ανρί και τον Μπαλοτέλι: “Οταν είσαι νέος και έχεις ταλέντο, τα ΜΜΕ στην Ιταλία σε κάνουν "μεγάλο αστέρι” πραγματικά πολύ γρήγορα. Είναι πραγματικά δύο μεγάλοι παίκτες και είναι τιμή να με συγκρίνουν με αυτούς. Δεν είμαι στο επίπεδό τους ακόμη αλλά δουλεύω σκληρά και ελπίζω ότι μια μέρα δεν θα συγκρίνομαι με άλλους παίκτες αλλά με τον εαυτό μου”.

Έρωτας στη Σουηδία

Ο Ρουμάνος πατέρας και η Βραζιλιάνα μητέρα γνωρίστηκαν στη Σουηδία. Δούλευαν εκεί. Ο μπαμπάς είναι χημικός και η μητέρα δούλευε στη βραζιλιανική πρεσβεία, στη Στοκχόλμη. Αγαπήθηκαν, έκαναν οικογένεια. Η Ιταλία τους άρεζε πάντα. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι πήγαιναν διακοπές εκεί. Ετσι, όταν ήρθε η πρόταση για μια νέα δουλειά εκεί, μετανάστευσαν. Τώρα μένουν στην Εμπολι.

Ο Ντουμίτρου ήταν οχτώ ετών τότε και ο αδερφός του, ο Μάρκο, πέντε. Τρία χρόνια, μικρότερος έπαιζε και αυτός μπάλα αλλά τώρα σταμάτησε για να σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Αλλωστε, από εκεί, η Εμπολι, όπου μένει η οικογένεια είναι κανά τέταρτο.

“Θυμάμαι μια όμορφη χώρα, τη Σουηδία, με καλό επίπεδο ζωής (νοσοκομεία, σχολεία, παροχές στην οικογένεια). Θυμάμαι όμως ότι είχε και κρύο”, λέει. Οταν τον πήρε η Νάπολι ήταν πολύ δύσκολο να βρει θέση στην επιθετική της γραμμή με τα μεγάλα ονόματα. Παίζει λίγο, δεν προκύπτει κάτι και αποχωρεί δανεικός σε ομάδες της SerieB. Πάει Εμπολι, Τερνάνα, Τσιταντέλα και την προηγούμενη σεζόν ήταν στη Ρετζίνα. Γυρίζει το καλοκαίρι στη Νάπολι και μάλιστα είχε παίξει στις αρχές Αυγούστου στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ. Δεν βρίσκει θέση, έρχεται στη ΒΕΡΟΙΑ και κάνει εντυπωσιακή αρχή.

«Νιώθω Ιταλός»

Τον Οκτώβριο του 2010, κι αφού έχει γίνει η μεταγραφή του στη Νάπολι, η Ρουμανία χτυπά την πόρτα του. Ο Εμίλ Σαντόι, ο τότε προπονητής των Ελπίδων, γνωρίζοντας το γενεαλογικό δέντρο, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση. «Είναι πάντα καλοδεχούμενος για μας», λέει. Δεν θα γίνει κάτι. Σήμερα που το συζητάμε… «μεγάλωσα στην Ιταλία, οπότε νιώθω Ιταλός», λέει ο Ντουμίτρου.

«Ρονάλντο, Ανρί και ΒΕΡΟΙΑ»

Μπορεί να τον συγκρίνανε με τον Μπαλοτέλι, ο ίδιος όμως έχει συγκεκριμένες επιλογές. “Τα πρότυπά μου ήταν πάντα ο Ρονάλντο και ο Ανρί. Τώρα τελευταία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο”, λέει. Προσθέτει για τη Νάπολι και τη μετέπειτα πορεία του: “Η Νάπολι είναι η μια μεγάλη ομάδα και έχει πραγματικά παθιασμένους φιλάθλους. Φυσικά και νιώθεις πίεση παίζοντας εκεί αλλά αυτή η πίεση είναι κάτι που θα με κάνει τον παίκτη που θέλω να γίνω. Ημουν εκεί τέσσερα χρόνια πριν. Ημουν δανεικός μετά, για τρεις σεζόν, σε ομάδες της SerieB όπου πραγματικά βρήκα δυσκολίες για να εκφράσω τον εαυτό μου ως παίκτης που γνωρίζω ότι είμαι”.

Προσθέτει για τη ΒΕΡΟΙΑ: “Είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να δείξω τι μπορώ να κάνω. Ο στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι γιατί η σεζόν έχει ακόμη δρόμο και υπάρχουν πολλά παιχνίδια να παίξουμε. Είμαστε μια πραγματικά καλή ομάδα με καλή μείξη νέων και πιο έμπειρων παικτών. Ολοι μαζί έχουμε θέληση και νομίζω ότι το δείξαμε αρκετά καλά σε αυτά τα πρώτα τρία παιχνίδια”.

Πηγή: metrosport.gr