ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 4964 φορές

Διευκρινίσεις - ευχαριστίες αλλά και πυρά κατά πάντων από τον Στ. Αποστολίδη!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ Στέφανο Αποστολίδη, μετά την δημοσίευση του άρθρου μας «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», θέλησε να σταθεί σε δύο σημεία που επισημάναμε σε αυτό: στην πληρωμή η όχι των προπονητών και στην συνυπευθυνότητα που καταλογίσαμε στον Νίκο Νούλα, σε ότι αφορά τα λάθη της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, ήταν κατηγορηματικός στο γεγονός ότι, η ΠΑΕ δεν οφείλει χρήματα σε κανέναν προπονητή, που φέτος εργάστηκε σε αυτήν, όπως και σε ιδιώτες, διευκρινίζοντας ότι κάποια υπόλοιπα στους τελευταίους, θα τακτοποιηθούν μέχρι την λήξη της θητείας αυτής της διοίκησης.

Παράλληλα, για τον Νίκο Νούλα τόνισε πως δεν ήταν μέλος του Δ.Σ., παρά μόνο μέλος μίας άτυπης επιτροπής, όπως μέλη τέτοιων επιτροπών, ήταν και άλλοι φίλαθλοι που προσφέρθηκαν να συνδράμουν εθελοντικά στην προσπάθειά μας, να μην διαλυθεί πέρσι η ομάδα.

Αυτά όπως είπε προς αποκατάσταση της αλήθειας, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους φιλάθλους.

Με την ευκαιρία, του ζητήσαμε να μας πει τι κατά την γνώμη του έφταιξε και η ομάδα την περίοδο που έληξε υποβιβάστηκε στην Γ΄ Εθνική. Ήταν σαφής και δεν «μάσησε» τα λόγια του λέγοντας:

«Θέλω να απευθύνω ένα δριμύ κατηγορώ προς τον κύριο Αυγενάκη, ο οποίος ισοπέδωσε την κατηγορία μας. Επίσης, ένα δριμύ κατηγορώ στον κύριο Ανυφαντάκη ο οποίος κατάφερε να ρίξει και τις δύο ομάδες στις οποίες δούλεψε (ΒΕΡΟΙΑ - Επισκοπή).

Φυσικά κάναμε λάθη. Η οικονομική δυσπραγία της ομάδας, προβλεπόμενα έσοδα από το κράτος, τα οποία ποτέ δεν ήρθαν και η μη συμμετοχή των φιλάθλων στους αγώνες, δημιούργησαν στην τριμελή διοίκηση εθελοντών που υπήρχε, οικονομική ασφυξία. Εξαιτίας των παραπάνω λόγων, συν ότι η διοίκηση είχε θητεία μόλις 9 μήνες (λήγει στις 30/6/2023), δεν μπορούσαμε να πάρουμε κάποιους παίκτες οι οποίοι θα ενίσχυαν περισσότερο το ρόστερ, μιας και οι απαιτήσεις τους περιλάμβαναν διετές συμβόλαιο.

Έπειτα η ατυχία του Φασίδη και η προδοτική ένσταση κατά του Μπουόλι, αποδυναμώσανε ακόμα περισσότερο την ομάδα. Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου ενισχυθήκαμε αρκετά αλλά οι κατευθυνόμενες προσφυγές 3 παικτών αποσυντόνισαν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάναμε λάθη. Αλλά είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και το υστέρημα μας το δώσαμε στην ομάδα που αγαπάμε. Ήμασταν το μοναδικό διοικητικό συμβούλιο-ΠΑΕ στη χώρα που αποτελούνταν από μόλις 3 άτομα, παρ’ όλες τις προσκλήσεις μας να γίνουμε περισσότεροι. Αλλά στις προσκλήσεις προς μία πόλη 60.000 κατοίκων δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση.

Ας αναλογιστούμε όλοι μας την ήττα από τον Απόλλων Λάρισας. Ας αναλογιστούμε όλοι τις εχθρικές διαιτησίες εντός και εκτός έδρας. Ας αναλογιστούμε όλοι τις δύο δύσκολες ισοπαλίες μας με τον ΠΑΟΚ Β’ την ώρα που οι ανταγωνιστές μας τον κερδίσανε εύκολα. Για έναν πολύτιμο βαθμό χάθηκε η παραμονή. Με 4-5 βαθμούς που κλαπήκανε από την ομάδα θα βρισκόμασταν στην πρώτη οχτάδα.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Μπίκας Γεώργιος, απογοητευμένος από την περσινή άτυχη περίοδο και αφού δεν βρήκε αγοραστή για την ΠΑΕ, δήλωσε ΑΠΩΝ ακόμα και σε αυτά που είχε υποσχεθεί. Οι μόνες κατηγορίες που μπορούν να αποδοθούν στην διοίκηση είναι ότι δεν συνεργάστηκε ούτε συμβιβάστηκε, διατηρώντας την ηθική της ακέραια, τόσο απέναντι στον σύλλογο, όσο και το ίδιο το άθλημα».

Δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τους λιγοστούς φίλους της ομάδας, που την στήριξαν, κυρίως οικονομικά. Είπε συγκεκριμένα:

«Τώρα που η θητεία της προσωρινής διοίκησης τελείωσε, θα πρέπει να ευχαριστήσω και να ζητήσω συγνώμη από τους 275 κατόχους διαρκείας και από τους ανθρώπους που με το υστέρημα τους κόψανε 40 κατά μέσο όρο εισιτήρια ανά αγώνα. Να ευχαριστήσω και να ζητήσω συγνώμη από τους 80 φίλους, συνεργάτες και οπαδούς της Βέροιας για τις πινακίδες που τοποθετήσανε στο γήπεδο. Επαναλαμβάνω, ότι ευχαριστώ αυτούς τους πιστούς φιλάθλους της βασίλισσας, από αυτούς ζητώ συγνώμη, από τους υπόλοιπους δεν αξίζουν ούτε .......»

Για το μέλλον της «Βασίλισσας», ο αντιπρόεδρος της τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα μόνο ΒΕΡΟΙΑ και δίπλα σε οποιαδήποτε διοίκηση δημιουργηθεί στο μέλλον, τόσο οικονομικά, προσφέροντας από το υστέρημά μου, όσο και ηθικά, ως πιστός οπαδός της Βασίλισσας του Βορρά».