ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1359 φορές

Ντόστανιτς: «Δεν φοβάμαι, έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά μου»

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ έδωσε ο νέος τεχνικός της ομάδας, Ράτκο Ντόστανιτς.

Ο Σέρβος προπονητής, με την βοήθεια στην μετάφραση του άμεσου συνεργάτη του Σάσα Μπούγκαρτσιτς, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των τοπικών δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι δεν φοβάται και ότι έχει εμπιστοσύνη στην δουλειά και τις δυνατότητές του.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο 54χρονος τεχνικός είπε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι για δεύτερη φορά στην ΒΕΡΟΙΑ, όπου έχω πολλούς φίλους και γνωστούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Δεν μπορώ να κρυφτώ, μας περιμένει πολύ δύσκολη δουλειά. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Πιστεύω στους παίκτες μου, έχουμε ποιότητα σαν ομάδα, δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και αν μπορέσουμε να τα μεταφέρουμε όλα αυτά στο γήπεδο δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Για τον Πέτκοβιτς:

«Αυτή τη στιγμή έχει ένα προσωπικό θέμα στην Σερβία και αν καταφέρει να το λύσει θα έρθει στην ομάδα. Τον περιμένουμε».

Για το αν το υλικό είναι καλύτερο από την προηγούμενη φορά:

«Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα όσα βλέπω από τους παίκτες. Βλέπω ότι έχουν θέληση και δουλεύουν σκληρά. Αυτό είναι το κυριότερο για να κάνουμε μια σοβαρή ομάδα».

Για το αν διέκρινε πρόβλημα στην ψυχολογία:

«Όταν μια ομάδα είναι τελευταία σίγουρα δεν είναι καλό ούτε για τους παίκτες ούτε για τον προπονητή. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να δουλεύουμε σωστά και να το δείχνουμε στο γήπεδο. Μίλησα μέχρι τώρα με πολλούς παίκτες και επαναλαμβάνω ότι τους έχω εμπιστοσύνη. Τώρα είναι στο χέρι μας να βγάλουμε το μάξιμουμ. Μέχρι τον Δεκέμβριο έχουμε έξι παιχνίδια και νομίζω ότι θα είμαστε καλύτεροι στην συνέχεια».

Για το αν υπολογίζει στον Μρντάκοβιτς:

«Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε πριν αλλά τι γίνεται από την στιγμή που ανέλαβα την ομάδα. Υπολογίζω πολύ σ’ αυτόν όπως και στους υπόλοιπους παίκτες και θα αποφασίζω πάντα από αυτά που θα βλέπω στις προπονήσεις. Ο Μρντάκοβιτς έκανε δύο φορές την ημέρα προπονήσεις με τον γυμναστή και έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτόν. Είναι παίκτης με μεγάλη εμπειρία και τον υπολογίζω».

Για τον χρόνο που θα χρειαστεί:

«Δύσκολη ερώτηση. Την πρώτη φορά που ήρθα στην ομάδα είχα πολύ καλές σχέσεις. Η αλήθεια είναι ότι αλλάζουν γρήγορα προπονητές στην ομάδα αλλά ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του ξέρουν να σέβονται την καλή δουλεία. Δεν φοβάμαι γιατί έχω εμπιστοσύνη στην δουλεία μου. Σίγουρα δεν έχουμε χρόνο και θα πρέπει να κάνουμε άμεσα θετικά αποτελέσματα. Εγώ θέλω ένα πράγμα μόνο, να βοηθήσουν όλοι και να κάνουν υπομονή για 6 αγώνες ώστε να περάσω την φιλοσοφία μου και μετά να με κρίνουν. Υπάρχει θέληση στους παίκτες και είμαι αισιόδοξος».

Για την μεταγραφική ενίσχυση:

«Ο πρόεδρος εδώ και χρόνια δίνει πολλά λεφτά και βοηθάει την ομάδα. Πρέπει ωστόσο να μάθω πρώτα το ρόστερ για να έχω μια καλή άποψη και ο πρόεδρος θα μας βοηθήσει όσο μπορεί. Ο στόχος είναι η ομάδα να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα. Μην περιμένετε να μιλάω τώρα για μεταγραφές, αυτή τη στιγμή υπολογίζω σε όλους τους παίκτες».

Για το ματς με τον Ατόμητο:

«Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Δεν έχει καλά αποτελέσματα στα δύο τελευταία παιχνίδια αλλά θα έχουν μεγάλη θέληση για τη νίκη, όπως άλλωστε κι εμείς. Εμείς σίγουρα δεν θα κλειστούμε και θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Πάμε να δώσουμε το μάξιμουμ και να δείξουμε ότι από δω και πέρα θα είμαστε σκληρό καρύδι για τους αντιπάλους».

Για το αν γνωρίζει το πρωτάθλημα:

«Αγαπώ την Ελλάδα και πάντα παρακολουθούσα το πρωτάθλημα. Έχω δει το 80% των αγώνων που έπαιξε μέχρι τώρα η ΒΕΡΟΙΑ φέτος και δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής».

Για τα εργομετρικά:

«Έχω ενημερωθεί για τα αποτελέσματα και πήραμε κατευθύνσεις για το ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε παίκτης. Για μια σοβαρή ομάδα θα έπρεπε από την αρχή, όταν έρχονται οι παίκτες, να γίνουν εργομετρικά και να γίνει δεύτερος έλεγχος μετά από κάποιες εβδομάδες. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να μείνουν στην ομάδα και όχι να βγουν παρά έξω. Η ευθύνη πέφτει πάνω σε μένα και τους συνεργάτες μου για να χειριστούμε την κατάσταση».

Για τις απουσίες που έχει η ομάδα:

«Δεν υπολογίζουμε σε τέσσερις παίκτες, τους Ντα Κόστα, Καλτσά, Γεωργιάδη και Σεγούντο. Ο τελευταίος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να ανεβάσει την φυσική του κατάσταση. Θα πρέπει να κάνουν και σωστή αθλητική ζωή οι παίκτες μου και θα είμαι αυστηρός σ’ αυτό το κομμάτι».

Για την συνεργασία του με τον Γαϊτάνο:

«Η συνεργασία μας και την πρώτη φορά ήταν εξαιρετική και παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Κάθε πληροφορία που παίρνω είναι σημαντική. Στόχος είναι να δώσουμε βάρος στα τμήματα υποδομής και να υπάρχει συνεργασία με τη μεγάλη ομάδα. Χωρίς καλές υποδομές δεν μπορεί να προχωρήσει μια ομάδα».

Για το σύστημα που θα παίξει η ομάδα:

«Κάθε προπονητής μπορεί να έχει δικό του σύστημα παιχνιδιού αλλά το προσαρμόζει στο υλικό που διαθέτει. Μεγάλο ρόλο παίζει το πώς φέρονται οι παίκτες σε κάθε σύστημα. Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να πάρω το μάξιμουμ από τους παίκτες και να τους περάσω την φιλοσοφία μου».

Για το αν μίλησε με τον συμπατριώτη του και πρώην προπονητή της ομάδας, Γκόραν Στεβάνοβιτς:

«Δυστυχώς δεν μιλήσαμε. Είμαστε φίλοι αλλά δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε γιατί βρισκόταν στην Κίνα».

Για την πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ:

«Σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα έχει συνεχείς παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις και ο κ. Σάντος κάνει πολύ καλή δουλειά».