ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 3919 φορές

Μια χρονιά που έμοιαζε με την φετινή για την "Βασίλισσα" (φωτο)

Την τελευταία στιγμή, μέσω αγώνα μπαράζ, κέρδισε την παραμονή της στη Β' Εθνική κατηγορία η ΒΕΡΟΙΑ, την περίοδο 1978-1979.

Η "Βασίλισσα", που την περασμένη σεζόν είχε υποβιβαστεί από την Α' Εθνική (της αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί), λίγο έλλειψε να μη μπορέσει να παραμείνει ούτε στη δεύτερη κατηγορία, όμως τελικά τα κατάφερε έστω και στο παρά... ένα, κερδίζοντας σε αγώνα μπαράζ την ομάδα της Άρτας στο γήπεδο της Ριζούπολης, υπό το βλέμμα περίπου 20.000 θεατών!


Η 11αδα της "Βασίλισσας" που ξεκίνησε το νικηφόρο αγώνα μπαράζ κόντρα στην Άρτα. Επάνω σειρά: Γ. Σίμος, Τ. Παπατζίκος, Χρ. Πουρσανίδης, Γ. Μασάδης, Ι. Χατζηαθανασίου, Κ. Χαραλαμπίδης. Κάτω σειρά: Σ. Σίμπος, Α. Ελευθεριάδης, Μ. Μελετίδης, Γ. Σιούτης, Γ. Χατζάρας. (φωτο από αρχείο Τάκη Παπατζίκου).

Μια χρονιά που έμοιαζε πολύ με την φετινή για τους "κυανέρυθρους", αφού και τότε η ομάδα είχε αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ σε όλη τη διάρκεια της περιόδου είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αλλάζοντας μάλιστα τέσσερις προπονητές (Τσιντζόγλου, Καλογιάννης, Θεοδωρίδης, Κεφαλίδης)!

Δείτε παρακάτω όσα αναφέρει το βιβλίο "Η ιστορία του ποδοσφαίρου στη Βέροια" του αείμνηστου Γιώργου Γαλανομάτη, για το αξέχαστο αυτό μπαράζ και την ταυτότητα της σεζόν 1978-1979.

* Στην κεντρική φωτο (από το αρχείο του Τάκη Παπατζίκου), μια φάση από τον αξέχαστο αγώνα μπαράζ όπου διακρίνονται από πλευράς ΒΕΡΟΙΑΣ οι Σίμος, Παπατζίκος και Μελετίδης, ενώ βάθος φαίνονται οι κατάμεστες κερκίδες του γηπέδου της Ριζούπολης!