ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1317 φορές

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της «Βασίλισσας» στο Κύπελλο Ελλάδος

Το μεσημέρι της Δευτέρας (15/09) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η κλήρωση για τη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος 2014-2015, όπου η ΒΕΡΟΙΑ έμαθε τους τρεις αντιπάλους της!

Η πρώτη ομάδα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η «Βασίλισσα του Βορρά» είναι η Ερμιονίδα από την Πελοπόννησο, στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας. Ακολουθεί εκτός έδρας ταξίδι στο Ηράκλειο όπου οι «κυανέρυθροι» θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ η αυλαία των ομίλων θα πέσει με τη ΒΕΡΟΙΑ να υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Πάμε όμως να δούμε ποιοι είναι οι αντίπαλοι της «Βασίλισσας». Εργοτέλης και Απόλλων είναι παλιοί γνώριμοι της ομάδας, ενώ η Ερμιονίδα αποτελεί την πρωτάρα του θεσμού καθώς προβιβάστηκε φέτος στη Football League.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:

Η ομάδα του Ηρακλείου ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία πέρυσι και κατάφερε να τερματίσει στην έβδομη θέση πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και έχοντας μερικούς σπουδαίους παίκτες, όπως διαπιστώσαμε στο φινάλε του πρωταθλήματος, στο ρόστερ του. Ωστόσο, ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να διατηρήσει τα βασικά του γρανάζια στην ομάδα αφού οι Μπαντιμπανγκα, Στοϊκοβιτς, Μεχία, Ιμπραϊμ, Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης αποχαιρέτισαν το σύλλογο, ενώ συνολικά οι αποχωρίσεις από τον κρητικό ρόστερ έφτασαν σε αριθμό τις 20!

Παρόλα αυτά, ο Εργοτέλης πραγματοποίησε αρκετές μεταγραφές (17) κατά τη καλοκαιρινή περίοδο ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ του. Στα πλαίσια των μεταγραφών του απέκτησε μεταξύ άλλων τρεις παίκτες από τον Ολυμπιακό -με τη μορφή δανεισμού- τους Παναγιώτη Βλαχοδήμο, Μπάμπη Λυκογιάννη και Μανώλη Τζανακάκη ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε στο ρόστερ του και τον Ουκρανό διεθνή μέσο Αντρέι Μποχντάνοβ και τον Αργεντινοισραηλινό αμυντικό, διεθνή με τις μικρές εθνικές της Αργεντινής, Ιγκνάσιο Φιντέλεφ.

Υπενθυμίζουμε πως η ΒΕΡΟΙΑ την προηγούμενη σεζόν δεν κατάφερε να κερδίσει τον Εργοτέλη σε καμία από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, καθώς ηττήθηκε 0-1 στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Καυτανζόγλειο, ενώ στο Παγκρήτιο γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ:

Η ομάδα από της Αργολίδας αποτελεί την rookie ομάδα του ομίλου αφού ανέβηκε φέτος στην δεύτερη εθνική κατηγορία. Ιδρύθηκε το 2011 μετά την συνένωση των τοπικών ομάδων ΑΕΚ Κρανιδίου και του Ερμή Ερμιόνης και πανηγύρισε δύο διαδοχικές ανόδους από τη Δ’ Εθνική στη Γ’ και από τη Γ’ στη Football League. Παρά το γεγονός ότι είναι πρωτάρα, κατάφερε να κάνει την έκπληξη στο θεσμό του κυπέλλου αφού άφησε εκτός τον Παναιγιάλειο ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα μέσα στο Αίγιο!

Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών, ενώ το «διαμάντι» της ομάδας αποτελεί ο άλλοτε άσσος του Πανιωνίου, ο Νιγηριανός Σουλεϊμάν Όμο που αποκτήθηκε πρόσφατα. Συνολικά, η ομάδα του νομού Αργολίδος προχώρησε σε 18 μεταγραφές ενισχύοντας το ρόστερ της και έχοντας ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ:

Η ομάδα από την Αθήνα είναι γνώριμη στο Βεροιώτικο φίλαθλο κοινό, αφού πάλεψε μαζί με τη ΒΕΡΟΙΑ, τη Ξάνθη, τον Πανιώνιο και τον Πλατανιά μέχρι το νήμα για τη παραμονή στην κατηγορία, ενώ απασχόλησε και εξωγηπεδικά τη «Βασίλισσα» λόγω των δηλώσεων και των υπαινιγμών του πρώην μεγαλομετόχου της, Σταμάτη Βελλή, προς τον Γιώργο Αρβανιτίδη και την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Εν τέλει, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την παραμονή της στη Σούπερ Λιγκ καθώς τερμάτισε 17η και ακολούθησε τον Άρη στη Football League. Αποτέλεσμα του υποβιβασμού της ομάδας από την Αττική ήταν η απομάκρυνση του κ. Βελλή καθώς επίσης και η ριζική, ουσιαστικά, αλλαγή του ρόστερ καθώς επίσης και η φυγή του προπονητή,  Λόρι Σάντσες.

Πλέον, ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας είναι η “Asia Minor Land Sports Capital” και πρόεδρος ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης ενώ στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ο Νίκος Κωστένογλου. Από το ρόστερ του Απόλλωνα αποχώρισαν 27 (!) ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων οι Μίκαελ Ντάλμπεργκ, Αντώνης Πετρόπουλος, Αλέξανδρος Τζόρβας, Ντάρεν Αμπρόουζ και Τομ Σοντερμπεργκ, ενώ ανανέωσαν μόνο οι Παόλο Φαρινόλα , γνωστός από το πέρασμα του από την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ και Γιώργος Χατζηζήσης.

Κατά τη διάρκεια του μεταγραφικού παζαριού ο Απόλλων Σμύρνης κινήθηκε ενεργά και κατάφερε να αποκτήσει 23 ποδοσφαιριστές, στην προσπάθεια του να ανοικοδομήσει το ρόστερ του, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο Ιγκόρ Ανγκούλο και ο πρώην διεθνής Έλληνας μέσος Παναγιώτης Λαγός.

Καταλήγοντας, να αναφέρουμε ότι οι αγώνες της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, είναι μονοί. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ τα ματς κάθε αγωνιστικής θα διεξάγονται μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Ακολουθεί ο όμιλος της «Βασίλισσας» και το αναλυτικό πρόγραμμα.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Εργοτέλης
ΒΕΡΟΙΑ
Ερμιονίδα
Απόλλων Σμύρνης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23-25 Σεπτεμβρίου 2014
Εργοτέλης – Απόλλων Σμύρνης
ΒΕΡΟΙΑ – Ερμιονίδα

28-30 Οκτωβρίου 2014
Εργοτέλης – ΒΕΡΟΙΑ
Ερμιονίδα – Απόλλων Σμύρνης

2-4 Δεκεμβρίου 2014
Ερμιονίδα – Εργοτέλης
ΒΕΡΟΙΑ – Απόλλων Σμύρνης

Η κλήρωση για την φάση των "16" του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2014.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σαλονικίδης