ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 5059 φορές

Άξια της μοίρας της...

Αν και παρουσιάστηκε βελτιωμένη, σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της, η ΒΕΡΟΙΑ δεν μπόρεσε να προσθέσει στο ενεργητικό της ούτε έναν βαθμό, στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με αντίπαλο τον "αδιάφορο" Ηρακλή, αφού γνώρισε νέα ήττα με 2-1 στο γήπεδό της και πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Η «Βασίλισσα» αδικείται από το αποτέλεσμα, μιας και σε αντίθεση με άλλα ματς, οι παίκτες της είχαν διάθεση, ήταν ανώτεροι από τον Ηρακλή και είχαν καλύτερες φάσεις, αλλά ατύχησαν στην τελική τους προσπάθεια, ενώ γνώρισαν την ήττα με ένα απίθανο αυτογκόλ!

Οι "κυανέρυθροι" αυτή τη φορά φάνηκαν συνειδητοποιημένοι για την τραγική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, έδειξαν ένα διαφορετικό πρόσωπο, έβγαλαν πάθος και δύναμη, είχαν μία αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες.

Όμως η τύχη τους γύρισε την πλάτη, με αποκορύφωμα την φάση του αυτογκόλ, ενώ σε ένα ακόμη παιχνίδι δέχθηκαν γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου, μένοντας και πάλι πίσω στο σκορ και κυνηγώντας την ανατροπή. Κάτι που έχει να κάνει και με την συχνή εναλλαγή του δίδυμου στο κέντρο της άμυνας της "Βασίλισσας", αφού μέχρι σήμερα αυτό έχει αλλάξει πολλές φορές (Μαραγκός-Στίκας, Στίκας-Περδίκης, Στίκας-Καψάλης και τελευταία, Μανωλιούδης-Καψάλης και προχθές Μανωλιούδης-Περδίκης)!

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην Αριδαία, είχε δύο αλλαγές στην αρχική 11άδα. Στην θέση του τραυματία Καψάλη έπαιξε ο Περδίκης και αντί του Ιωάννου προτίμησε τον Μασούρα.

Ξεκίνησε για μία ακόμη φορά με τον Βενετικίδη κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος παρότι στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν δείχνει την σταθερότητα που είχε (ιδιαίτερα στις εξόδους του), έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις. Πλάγιοι μπακ ξεκίνησαν και τελείωσαν οι Ντουμάνης, Κολλαράς, με επιθετικούς προσανατολισμούς, κυρίως από τον πρώτο, που είχε συμμετοχή στο γκολ που πέτυχε η ομάδα του, ενώ οι Μανωλιούδης, Περδίκης, κλήθηκαν να καλύψουν το κέντρο της άμυνας, αλλά δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της φάσης του αυτογκόλ του δεύτερου τέρματος του Ηρακλή.

Στο κέντρο, ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, σε νέο ρόλο, αυτόν του οργανωτή, έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της θέσης, έπαιξε μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ, που ήταν οι Μπλέτσας, Μασούρας, οι οποίοι αν και αγωνίστηκαν ελάχιστα παιχνίδια μαζί στον άξονα, είχαν μία ικανοποιητική εμφάνιση και έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και των επόμενων αγώνων. Πλάγιοι μεσοεπιθετικοί ξεκίνησαν οι Μπελεβώνης αριστερά και Γιουκούδης δεξιά, με πιο δραστήριο τον δεύτερο, κάτι που το βγάζει στα τελευταία παιχνίδια, ενώ ο Μπουόλι, έδειξε να μην ξεπερνά το ντεφορμάρισμα των τελευταίων αγώνων, αφού δεν δείχνει τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει, το εκτόπισμα και την σπιρτάδα. Ευτυχώς που διατηρεί, την ικανότητά του στο σκοράρισμα από τα 11 βήματα.

Δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα οι παίκτες που κλήθηκαν από τον πάγκο να αγωνιστούν, αφού δέχθηκαν τη μοίρα των συμπαικτών τους μετά το 1-2. Στο 64΄ο Ιωάννου αντικατέστησε τον Μπλέτσα, έπαιξε όμως πίσω από τον Μπουόλι, με τον Μπουκουβάλα να μετατοπίζεται λίγο πιο πίσω , δίπλα στον Μασούρα. Στο 76' η είσοδος στο ματς των Μπαϊντού, Ελευθεριάδη στις θέσεις των Μασούρα, Μπελεβώνη, «δεν έφερε την άνοιξη» για τη ΒΕΡΟΙΑ, ενώ στο 83΄ έγινε η τέταρτη και τελευταία αλλαγή για την γηπεδούχο, με τον Ισαακίδη να αντικαθιστά τον Γιουκούδη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (24/4/23)