ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 810 φορές

Ψυχολογική τόνωση για την «Βασίλισσα»

Τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό της, πρόσθεσε την Κυριακή (9/4) η «Βασίλισσα του βορρά», κερδίζοντας στο γήπεδό της με 3-0 τον Θεσπρωτό για την 19η αγωνιστική της SL2.

Ήταν μία νίκη - ανάσα για τους Βεροιώτες, που τους δίνει ψυχολογική τόνωση ενόψει της δύσκολης συνέχεις του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το εξ αναβολής ματς της Μεγάλης Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β’.

Στο παιχνίδι κόντρα στον ουραγό Θεσπρωτό, οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ κατάλαβαν την κρισιμότητά του και με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο, ήταν οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Έδειξαν ότι οι δυνατότητές τους είναι πολύ περισσότερες απ’ ότι έχουν δείξει τον τελευταίο καιρό, αδικώντας έτσι τον εαυτό τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η νίκη, θα τους δώσει την απαραίτητη ώθηση που τόσο χρειάζονται, για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος ξεκίνησε με κάποιες αλλαγές στην αρχική 11άδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τη Νίκη Βόλου. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Βενετικίδης, που σε ένα ακόμη αγώνα έδειξε απόλυτη σταθερότητα και ψυχραιμία, κρατώντας αυτή την φορά ανέπαφη και την εστία του. Ο Ντουμάνης, κάλυψε όλο το δεξί άκρο, ενώ ο Κολλαράς σε ρόλο τρίτου στόπερ, κάλυπτε και την αριστερή πτέρυγα στην άμυνα, ανταποκρινόμενος στον διπλό αυτόν ρόλο, με τον Μπελεβώνη να παίζει μπροστά του. Οι άλλοι δύο στόπερ, ήταν οι Καψάλης, Στίκας, που έδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν το βασικό της κεντρικό δίδυμο στην άμυνά της.

Μπουκουβάλας και Μπλέτσας, αγωνίσθηκαν στον άξονα, έχοντας πολύ καλύτερη παρουσία από ότι σε προηγούμενα παιχνίδια, με τον Ορφανίδη να παίζει σε ρόλο ελεύθερου χαφ, βοηθώντας στην ανάπτυξη, πίσω από τους δύο προωθημένους Μπουόλι και Γιουκούδη, με τον δεύτερο, επιτέλους να δείχνει τα προσόντα του και να είναι ο δημιουργός του πρώτου τέρματος της ομάδας του.

Ο Γιαννιτσώτης τεχνικός έκανε και τις πέντε αλλαγές που δικαιούνταν. Στο 68΄ Κασέμι και Ιωάννου πήραν τις θέσεις των Ορφανίδη, Γιουκούδη, στο 70΄ο Μουχάλης αντικατέστησε τον Ντουμάνη και στο 85΄Παπαχρήστος και Μασούρας μπήκαν στο παιχνίδι, από το οποίο βγήκαν οι Μπελεβώνης Μασούρας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ» (10/4/23)