ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 631 φορές

Μούργος: "Πιο γεμάτο ρόστερ ο φετινός Πανσερραϊκός από την περσινή ΒΕΡΟΙΑ"

Στην εκπομπή “PrimoSecondo” του “CityofPrimo106.1” μίλησε ο 24χρονος εξτρέμ του πρωτοπόρου Πανσερραϊκού, Σάββας Μούργος, που έχει ενεργό ρόλο στην πορεία πρωταθλητισμού των “λιονταριών”, με φόρα από την περσινή κατάκτηση τίτλου στο Βορρά της Σούπερ Λιγκ 2 με τη φανέλα της Βέροιας.

Ξανά υπό τις οδηγίες του Παύλου Δερμιτζάκη (ο Μούργος βέβαια ήρθε... πρώτος στις Σέρρες), ευελπιστώντας αυτή τη φορά να πανηγυρίσει και άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 1 με τους “ερυθρόλευκους” (πέρυσι δεν ήρθε ο μεγάλος στόχος στα μπαράζ με τους Ημαθιώτες). Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τη “φόρμα” των τελευταίων αγωνιστικών, με 6 σερί νίκες, το απόλυτο με τον Δερμιτζάκη και την εδραίωση στην κορυφή εδώ και 3 αγωνιστικές: “Δεν είχαμε κάνει καλό ξεκίνημα, αλλά πήραμε τώρα τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε και τα ντέρμπι με τη Λάρισα και την Καρδίτσα και τώρα βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και αυτό είναι πολύ καλό για τον Πανσερραϊκό και για εμάς”.

Για το που κρίθηκε το ντέρμπι εντός με την Αναγέννηση Καρδίτσας (2-0, με Σαϊντ και Ζέρη): “Πιστεύω οτι κρίθηκε στη λεπτομέρεια, ήταν παιχνίδι που είχε λίγες φάσεις. Είχε και η Καρδίτσα δυο δοκάρια, θα μπορούσε να κάνει το γκολ εκεί. Εμείς καταφέραμε να πετύχουμε το πρώτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, που μας έδωσε πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση για το δεύτερο. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Έχουμε δείξει οτι όταν είμαστε μπροστά στο σκορ είναι δύσκολο να μας γυρίσει το παιχνίδι μια ομάδα”.

Για το αν θεωρούνται νίκες διπλής αξίας, αυτές στα ντέρμπι με βασικούς ανταγωνιστές, όπως η ΑΕΛ και η Καρδίτσα: “Είναι ένα προβάδισμα πιστεύω, που σου δίνει μια ανάσα, όταν παίρνεις αυτά τα ντέρμπι. Αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα πιστεύω, απλά παίρνεις περισσότερους βαθμούς από τις ομάδες που διεκδικούν και εκείνες το στόχο”.

Για το ποιο θεωρεί πως είναι το μυστικό της αντεπίθεσης και το μερίδιο του Παύλου Δερμιτζάκη, με τον οποίο έχουν μόνο νίκες ως τώρα: “Ο κόουτς είναι ένας έμπειρος προπονητής, που ξέρει πολύ καλά την κατηγορία. Μας βοήθησε να είμαστε πιο κοντά στις γραμμές, να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ και να παίζουμε το ποδόσφαιρο που πρέπει, το οποίο πιστεύω οτι σιγά σιγά θα γίνεται και καλύτερο. Πιστεύω οτι σαν ομάδα δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε, απλά καταφέρνουμε να παίρνουμε τα παιχνίδια με αυτό τον τρόπο. Αλλά πιστεύω οτι θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι, όσον αφορά το να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο”.

Για το αν νιώθουν φαβορί με την πρωτιά, το σερί νικών και τη σταθερότητα, ή γενικά είναι απλώς στα βασικά φαβορί και είναι νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων με ασφάλεια, με την κατάσταση ακόμα ευμετάβλητη: “Δεν έχει εξασφαλιστεί τίποτα ακόμα, είναι πολύ νωρίς. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να γινόμαστε καλύτεροι και να μη χάνουμε βαθμούς, αυτό πιστεύω. Έχουμε αυτό το προβάδισμα, με τα ντέρμπι με Λάρισα και Καρδίτσα, που μας έδωσαν και αυτοπεποίθηση”.

Για το ποιες άλλες ομάδες υπολογίζει ως βασικές ανταγωνίστριες για τον τίτλο: “Πιστεύω οτι είναι αυτές οι ομάδες που κυνηγάνε την άνοδο, Καρδίτσα, Λάρισα, Ηρακλής, με τις οποίες παίξαμε ήδη και η Νίκη Βόλου, με την οποία δε παίξαμε. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ακόμα στη βαθμολογία, είναι νωρίς να πούμε κάτι σίγουρο”.

Για το αν η φετινή πορεία του Πανσερραϊκού τού θυμίζει την περσινή Βέροια, σε ένα άτυπο παραλληλισμό αγωνιστικής δυναμικής βάσει σταθερότητας και υψηλών στοχεύσεων: “Τώρα, ναι. Γιατί μπορώ να πω οτι με τη Βέροια είχαμε κάνει καλό ξεκίνημα. Απλά εδώ με τον Πανσερραϊκό δεν είχαμε ξεκινήσει καλά, αλλά καταφέραμε να το γυρίσουμε όλο αυτό και να είμαστε πρώτοι τώρα. Και πιστεύω ναι, είναι μια εικόνα σα τη Βέροια πέρυσι. Είμαστε περισσότεροι παίκτες φέτος στον Πανσερραϊκό, απ' ότι πέρυσι στη Βέροια. Ο κόουτς έχει πολλές επιλογές στο μυαλό του, πολλούς παίκτες να βάλει, αν χρειαστεί. Οπότε πιστεύω οτι στο ρόστερ είμαστε πιο πολλά άτομα στον Πανσερραϊκό, πιο γεμάτοι, απ' ότι πέρυσι στη Βέροια. Είχαμε και πολλούς τραυματίες”.

Για το αν ανοίγει το δρόμο και κάνει πιο εύκολο το έργο η έλλειψη μπαράζ ανόδου για τους πρωταθλητές στο τέλος, μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι: “Αυτό που περάσαμε εμείς πέρυσι ήταν... καταλαβαίνετε. Παίξαμε πόσα παιχνίδια, βγήκαμε πρώτοι και μετά κρίθηκε η άνοδος σε δυο παιχνίδια και για εμάς σε τέσσερα. Αυτό που το αλλάξανε και ανεβαίνει ο πρώτος, είναι το καλύτερο”.

Για το αν έκανε ο ίδιος τις καλύτερες εμφανίσεις του με προπονητή τον Δερμιτζάκη, από πέρυσι στη Βέροια: “Σίγουρα ο κόουτς με βοήθησε πολύ, με εμπιστεύτηκε, μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Κατάφερα και εγώ να μπορέσω να παίζω πιο άνετα και να είμαι ο εαυτός μου”.

Για τον κόσμο, που δείχνει να ξεσηκώνεται, να πιστεύει και να αγκαλιάζει έμπρακτα τη μεγάλη και φιλόδοξη προσπάθεια, θυμίζοντας εποχές Α΄ Εθνικής, ειδικά με 4.000 κόσμο απέναντι στην Καρδίτσα: “Από όλα τα παιδιά, το γήπεδο με την Καρδίτσα ήταν τέλειο, ήταν μαγικό. Δε το έχω δει, εγώ προσωπικά, σε κανένα άλλο παιχνίδι έτσι. Είχε πάρα πολύ κόσμο και ήταν πολύ ζεστοί, φωνάζανε. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Αυτό περιμέναμε και εμείς, να νικάμε, να αρχίσουμε να δίνουμε νίκες στην ομάδα, για να μπορούμε να δούμε όλο και περισσότερο κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Και ελπίζω να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στα επόμενα παιχνίδια”.

Για το επόμενο ματς πρωταθλήματος, στη Ρόδο με το Διαγόρα την Κυριακή (ασφαλώς χρονικά προηγείται η ρεβάνς Κυπέλλου στο Πολύκαστρο, της νίκης με 3-0 με τον Απόλλωνα Πόντου): “Δεν έχω παίξει ξανά με το Διαγόρα, δε γνωρίζω την ομάδα. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι όπως τα άλλα, θα πάμε εκεί, δυνατό εκτός έδρας παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Μόνο νίκη”.

Για τις εντυπώσεις του ως τώρα, τις προσωπικές φιλοδοξίες του, αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του καλοκαιριού: “Σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένος, με την ομάδα και με τη διοίκηση. Τα πράγματα εδώ στις Σέρρες είναι πολύ καλά. Και τα προπονητικά και τα γήπεδα, μας παρέχουν τα πάντα, οπότε δεν έχω κανένα παράπονο και από τη διοίκηση και από την ομάδα”.

Πηγή: soccerpractor.blogspot.com