ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 691 φορές

Δάσκαλος (Δερμιτζάκης) vs μαθητή (Ταουσιάνης) στο μπαράζ ανόδου ΒΕΡΟΙΑ - Λεβαδειακός!

“Ψωμί και αλάτι” έχουν φάει μαζί Παύλος Δερμιτζάκης και Γιάννης Ταουσιάνης. Η αρχή της σχέσης τους, όταν ο πρώτος είχε ποδοσφαιριστή τον δεύτερο, στον Ατσαλένιο, από το 2002 ως το 2006.

Οι δυο Βορειοελλαδίτες προπονητές (Καβαλιώτης ο πρώτος, Θεσσαλονικιός ο δεύτερος) οδήγησαν στον τίτλο τη Βέροια στο Βορρά και τον Λεβαδειακό στο Νότο αντίστοιχα, εξαργυρώνοντας την υπεροχή και τη σταθερότητα των ομάδων τους στα δυο γκρουπ της κατηγορίας. 

Ένας από τους δυο θα πανηγυρίσει την απευθείας άνοδο και ο ηττημένος θα “κοντραριστεί” με τον προτελευταίο της Σούπερ Λιγκ 1, για ένα ακόμα εισιτήριο στο νέο χάρτη της Α΄ Εθνικής. Μπορεί να ανέβουν δυο ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ 2, μπορεί και μόνο μια, όπως πέρυσι με τον Ιωνικό.

Βεβαίως, Δερμιτζάκης και Ταουσιάνης έχουν συνεργαστεί, ως προπονητικό δίδυμο, με head coach τον πρώτο και assistant coach τον δεύτερο, σε τέσσερις ομάδες Α΄ Εθνικής, από το 2011 ως το 2014. 

Δάσκαλος εναντίον μαθητή αν προτιμάτε, με τον Παύλο Δερμιτζάκη (τρία χρόνια μεγαλύτερος από το συνάδελφό του) να επηρεάζει αναμφίβολα την προπονητική σκέψη του άλλοτε βοηθού και στενού τεχνικού συνεργάτη του, Γιάννη Ταουσιάνη, αλλά πιθανότατα να υπήρξε και αντίστοιχα αμφίδρομη επιρροή, και από την άλλη κατεύθυνση, μέσα από το διάλογο και την καθημερινότητα. 

Οι δυο τους εργάστηκαν μαζί σε ΟΦΗ, Εργοτέλη, Αστέρα Τρίπολης και Πανθρακικό, ενώ ο Ταουσιάνης ακολούθησε “σόλο” καριέρα με επιτυχία έκτοτε, εκτός από τους Βοιωτούς και σε Καβάλα, Αιολικό και κυρίως Εργοτέλη, πέρυσι, όπου εκτιμήθηκε δεόντως το έργο του στους Ηρακλειώτες και άνοιξε ο δρόμος για την έλευσή του στη Λιβαδειά, όπου ο πρωταθλητισμός και βάσει ρόστερ ήταν μονόδρομος.

Η συνέχεια στα... μπαράζ των δυο πρωταθλητριών ομάδων, με φόντο την άνοδο, όπου βεβαίως θα μετρήσουν αρκετοί παράγοντες, εκτός από τη “μάχη” των πάγκων.

Πηγή: soccerpractor.blogspot.com