ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 909 φορές

Πέρασε από τη Λάρισα η ΒΕΡΟΙΑ και αύξησε την διαφορά από την ΑΕΛ!

Σημαντικό "διπλό" πήρε η ΒΕΡΟΙΑ στη Λάρισα νικώντας με 1-0 τον τοπικό Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της SL2 και επιστρέφοντας με τον καλύτερο τρόπο στα επιτυχημένα αποτελέσματα.

Η "Βασίλισσα" με αυτή τη νίκη της, σε συνδυασμό με την λευκή ισοπαλία της ΑΕΛ κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τους Θεσσαλούς και βλέπει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Αγωνιστικά, η Βεροιώτικη ομάδα έφτασε σε μια δύσκολη και αγχωτική νίκη, με γκολ του συνήθη ύποπτου Γιάννη Πασά στο 74ο λεπτό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε με δύναμη και πάθος, έχοντας κύριο στόχο να μην ηττηθεί.

Οι "κυανέρυθροι" έχουν σοβαρά παράπονα και από την διαιτησία του αγώνα, καθώς στο 46' ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθαρό γκολ του Φοφανά, ενώ στο 68' δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Πόζογλου μέσα στην περιοχή!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τους Βεροιώτες να έχουν την πρωτοβουλία αλλά να μη μπορούν να διασπάσουν εύκολα την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων.

Στο 5' ο Πασάς από το ύψος της περιοχής βιάστηκε να σουτάρει και μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο γκολκίπερ του Απόλλωνα, στο 30' το διαγώνιο σουτ του Γιακουμάκη μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε το σουτ του ίδιου παίκτη στο 37' και η προσπάθεια του Πασά δύο λεπτά αργότερα.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι παίζοντας παθιασμένα προσπαθούσαν με δυνατά μαρκαρίσματα να κρατήσουν εκτός περιοχής τους αντιπάλους τους και με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Βελλίδη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στην επανάληψη οι "κυανέρυθροι" μπήκαν δυνατά και στο 46' ο Φοφανά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά η β' βοηθός Δέτση υπέδειξε εσφαλμένα τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ, ακυρώνοντας το γκολ!

Οι Βεροιώτες συνέχισαν το... σφυροκόπημα και στο 51' ο Καλούσης έκοψε σωτήρια σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Γιακουμάκη, στο 52' το σουτ του Φοφανά έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γιακουμάκη στο 57'.

Στο 68' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Απόλλωνα, ο Πόζογλου ανατράπηκε από αντίπαλο, οι Βεροιώτες ζήτησαν πέναλτι αλλά ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι!

Οι προσπάθειες των "κυανέρυθρων" καρποφόρησαν τελικά στο 74' όταν ο νεοεισελθόν Καπνίδης έκλεψε ωραία τη μπάλα από αντίπαλο, την έδωσε στον επίσης νεοεισελθόντα Πόζογλου, αυτός έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Πασάς με όμορφη κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Αστρά για το 0-1!

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι βγήκαν από το καβούκι τους προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση και είχαν δύο καλές στιγμές, στο 80' με το σουτ του Σταματή να κοντράρει σε αμυντικούς, τη μπάλα να καταλήγει στο Νούσιο που με νέο σουτ την έστειλε πάνω από τα δοκάρια και στο 87' με τον Λεμάνγκρ να μη μπορεί από πολύ κοντά να βρει καλά τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα!

Ενδιάμεσα, στο 86' οι Βεροιώτες άγγιξαν το 0-2, αλλά ο Αστράς απέκρουσε σωτήεια την φαλτσαριστή κεφαλιά του Σκόνδρα, έπειτα από φάουλ του Ορφανίδη από δεξιά.

Διαιτητής: Φίτσας (Πρέβεζας-Λευκάδας)

Βοηθοί: Φραγκούλης (Πρέβεζας-Λευκάδας) - Δέτση (Αθηνών)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Γράφας): Αστράς, Τιμπουέ, Πετράκης, Καλούσης, Σταματής, Καραμοκό, Βίγια, Γιαννίτσης, Λουκάς (33' λ.τ. Λεμάνγκρ), Νούσιος, Κοζού.

ΒΕΡΟΙΑ (Π. Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μουχάλης, Παπαχρήστος (85' Μπλέτσας), Πεταυράκης, Σκόνδρας, Κάτσε, Γαβριηλίδης, Μούργος (85' Ορφανίδης), Φοφανά (58' Πόζογλου), Γιακουμάκης (66' Καπνίδης), Πασάς.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY KERKIDASPORT.GR

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ "ΚΕΡΚΙΔΑ" ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14/3...