ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1025 φορές

Πολλές πρωτιές στην Super League 2 για την "Βασίλισσα"

Πέντε συνεχόμενες νίκες μετράει η ΒΕΡΟΙΑ από το ξεκίνημα του 2022, καθώς μετά την ήττα της στο τελευταίο παιχνίδι του 2021 από τον Ηρακλή, "τρέχει" ένα εντυπωσιακό σερί στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2.

Οι Βεροιώτες πήραν... φόρα και με πέντε διαδοχικά τρίποντα, μεταξύ των οποίων και τα διπλά σε Ξάνθη και Καβάλα, μπήκαν σε θέση ισχύος. Με 36 βαθμούς οδηγούν την κούρσα στον βορρά, έχοντας το απόλυτο στην έδρα τους με 8 νίκες, ενώ μακριά από αυτήν, μετράνε μόλις μία ήττα, αυτήν από τον Ηρακλή.

Η "Βασίλισσα" λοιπόν έχει μαζέψει τους πιο πολλούς βαθμούς, 36 συνολικά, από όλες τις ομάδες και των δύο ομίλων, με την Λάρισα να έχει 33 βαθμούς, με ένα αγώνα παραπάνω, όπως και ο Λεβαδειακός με 32 βαθμούς στο Νότο.

Η ΒΕΡΟΙΑ μαζί με την Καρδίτσα, έχει το απόλυτο στο γήπεδό της (8 στα 8, έναντι 7 στα 7 της ΑΣΑ). Επίσης εντός έδρας, έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα, αφού έχει δεχθεί 3 τέρματα, έναντι μόλις ενός που δέχθηκαν η Λάρισα (από τη ΒΕΡΟΙΑ στο ισόπαλο 1-1 στο Αλκαζάρ) και η Ρόδος, αλλά και 2 η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αρκετά καλά τα έχει καταφέρει η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη και μακριά από το γήπεδό της, αφού σε επτά παιχνίδια έχει μαζέψει 12 βαθμούς, με την Λάρισα και την Καλαμάτα να έχουν αποσπάσει εκτός έδρας 15 βαθμούς σε οκτώ αγώνες.

Η «Βασίλισσα» διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, αφού έχει πετύχει 35 τέρματα σε 15 αγώνες, εννέα περισσότερα από τον πρωτοπόρ του Νοτίου ομίλου Λεβαδειακό, ο οποίος σε 16 αγώνες σκόραρε 26 φορές.

Σε ότι αφορά την άμυνά της, αυτή έχει δεχθεί εννέα τέρματα σε 15 συνολικά αγώνες και βρίσκεται στην 2η καλύτερη θέση του Βορείου ομίλου και στην 7η συνολικά της SL2.

Τέλος, η ΒΕΡΟΙΑ έχει στο ρόστερ της τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, τον Γιάννη Πασά, που έχει πετύχει 12 τέρματα, με τον Κανίς του Πανσερραϊκού (11) και τον Ρόβα της Αριδαίας (10) να ακολουθούν. Ο επιθετικός της «Βασίλισσας» είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ και στους δύο ομίλους, ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η συχνότητα με την οποία στέλνει την μπάλα στο πλεκτό, αφού βρίσκει δίχτυα σχεδόν σε κάθε αγώνα και σκοράρει ανά 96 λεπτά!