ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 777 φορές

Μετέτρεψε σε περίπατο το Μακεδονικό ντέρμπι η ΒΕΡΟΙΑ - Η κριτική των παικτών

Μία άκρως αποτελεσματική ΒΕΡΟΙΑ, έχοντας πολύ καλά διαστήματα απόδοσης, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα το απόγευμα του Σαββάτου, επικρατώντας με 3-0 του αξιόμαχου Πανσερραϊκού, για την 9η αγωνιστική της SL2.

Η "Βασίλισσα του βορρά" με γκολ των Πόζογλου, Γαβριηλίδη και Σκόνδρα, έφτασε δίκαια στη νίκη, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους τους λίγους αλλά εκδηλωτικούς φίλους της, που βρέθηκαν στο παγωμένο Δημοτικό στάδιο Βέροιας.

Έχοντας κορυφαίο παίκτη τον Μιχάλη Μπουκουβάλα, που ήταν ο δημιουργός των δύο εκ των τριών τερμάτων της, η "Βασίλισσα" μπορεί να μην είχε διάρκεια στην απόδοσή της, όμως είχε κάποια εξαιρετικά διαστήματα, τα οποία απέφεραν αυτό το άνετο σκορ 3-0, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο και η οποία θα είναι σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με την ίδια 11άδα των δύο τελευταίων παιχνιδιών, με Απόλλωνα Λάρισας και Ολυμπιακό Β΄.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο έμπειρος Βελλίδης, που μπορεί να μην είχε τη μεγάλη απόκρουση, όμως ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε, ενώ ως πλάγιοι μπακ έπαιξαν οι ΜπουκουβάλαςΠεταυράκης, με τον πρώτο να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την Βεροιώτικη φανέλα και τον δεύτερο να βοηθάει σε όλες τις γραμμές, παίζοντας μάλιστα στο 1/3 του παιχνιδιού ως στόπερ, σε μία θέση που από την αρχή έπαιξαν οι Μαραγκός, Σκόνδρας, αποτελώντας και οι δύο εγγύηση στα μετόπισθεν, με τον δεύτερο μάλιστα σε μία από τις συχνές προωθήσεις του, να πετυχαίνει με κεφαλιά το τρίτο τέρμα της «Βασίλισσας»!

Πολύ δουλειά στο μεσοαμυντικό κυρίως κομμάτι, έκαναν τα δύο αμυντικά χαφ Οικονόμου και Γαβριηλίδης που έτρεξαν χιλιόμετρα, με τον Καβαλιώτη να χρήζεται και σκόρερ του δεύτερου τέρματος της ομάδας του. Πλάγιοι μεσοεπιθετικοί έπαιξαν οι Μούργος, Πόζογλου, που έφερναν συχνά πυκνά αναστάτωση στην Σερραϊκή άμυνα, ενώ κυρίως ο πρώτος βοήθησε και στο ανασταλτικό παιχνίδι.

Στην επιθετική γραμμή, περισσότερο κινητικός ήταν ο Γιακουμάκης και λιγότερο ο Πασάς , αποτελώντας οι δυο τους την «αιχμή δόρατος» της «Βασίλισσας», αν και δεν σκόραρε κανένας από τους δύο.

Στο 63΄ ο Καβαλιώτης τεχνικός, βλέποντας τους Σερραίους να έχουν πάρει τον έλεγχο στο κέντρο, γύρισε το σύστημα παιχνιδιού από το 4-4-2 που έπαιζε μέχρι εκείνο το λεπτό, σε 3-5-2, περνώντας στον αγώνα τον Παπαχρήστο στην θέση του Πόζογλου, τοποθετώντας τον στο αριστερό άκρο της άμυνάς, από όπου προωθήθηκε αρκετές φορές και μεταφέροντας τον Πεταυράκη ως τρίτο στόπερ.

Διπλή αλλαγή έκανε ο Δερμιτζάκης στο 81΄, βγάζοντας από το παιχνίδι τους Γιακουμάκη, Μούργο και περνώντας σε αυτό τους Φοφανά, Ράμος αντίστοιχα, οι οποίοι όσο αγωνίστηκαν είχαν θετική παρουσία, στην κορυφή της επίθεσης ο νεαρός Ιβοριανός, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί του σκοραρίσματος για τέταρτη φορά.

Τέλος η τέταρτη αλλαγή έγινε στο 86΄, με τον Οικονόμου να αφήνει τη θέση του στον Ορφανίδη

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ"