ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1812 φορές

Κρυφές ελπίδες…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Στην φάση του ορισμού προσωρινής διοίκησης βρίσκεται ο ΓΑΣ Βέροια, ο οποίος αναμένεται να «τρέξει», εκτός απρόοπτου, τις εξελίξεις για την ιστορική ομάδα της «βασίλισσας» του βορρά.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου ορίστηκε να εκδικαστεί η υποβολή αιτήματος ορισμού προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο Βέροιας, σύμφωνα με την εισηγητική απόφαση της συγκέντρωσης παλαιών μελών του ΓΑΣ που έγινε πριν από είκοσι μέρες περίπου.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, η προσωρινή διοίκηση έχει μοναδικό ρόλο την σύγκληση γενικής συνέλευσης για την εκλογή αιρετού διοικητικού συμβουλίου το οποίο θα έχει, πλέον, τις τύχες της ομάδας στα χέρια του. Αυτό θα είναι που θα αποφασίσει για την κατηγορία που θα πάρει μέρος η Βέροια.

Ωστόσο μπορεί να προκύψουν και τα απρόοπτα που μπορούν να προκαλέσουν εμπλοκή στον ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο, αν εμφανιστεί «διοίκηση» των τελευταίων χρόνων από το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Βέροια. Θα πρέπει, δηλαδή να πάρουν μέρος στην εκδίκαση, μιας και θυροκολλήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ το αίτημα, και να αποδείξουν πως υπάρχει διοίκηση η οποία, προφανώς είναι ελεγχόμενη από την ιδιοκτησία.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σημαίνει πως υπάρχει επιθυμία το σημερινό καθεστώς να «τρέξει» την ομάδα, άγνωστο με ποιες προδιαγραφές και κάτω από ποιες συνθήκες, μιας και αυτοί θα είναι οι παράγοντες που οδήγησαν την ιστορική «βασίλισσα» του Βορρά στην καταστροφή, η οποία ήταν άνευ προηγουμένου, σε ότι έχει να κάνει με το μέγεθος.

 

Οι φήμες και οι αλήθειες

Το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλά σχετικά για το ενδιαφέρον της ανάληψης της ομάδας. Για παράδειγμα δεχθήκαμε μηνύματα από την Μυτιλήνη πως ο μεγαλομέτοχος της Καλλονής Νικόλαος Μιχαλάκης από το Σκουτάρο Λέσβου, πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στην εταιρεία «Silver Company» έδειξε ενδιαφέρον να αναλάβει την ομάδα της Βέροιας. Βέβαια οι πληροφορίες αυτές είναι ανυπόστατες καθώς ένας αθλητικός παράγοντας ο οποίος κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο καυσίμων, που είχε μια ομάδα η οποία με μικρότερα οικονομικά βάρη «διαλύθηκε», να αναλάβει τη Βέροια η οποία είναι έξω από τα «νερά» του και με περισσότερες οικονομικές υποχρεώσεις.

Ωστόσο υπάρχουν κι οι οικονομικοί παράγοντες από τον τόπο μας οι οποίοι πραγματικά αγαπούν τη Βέροια. Όπως πληροφορηθήκαμε έγινε επαφή με πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ο οποίος δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα, όμως κράτησε απόσταση από την επανεμπλοκή του.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος οικονομικός παράγοντας εκτίμησε πως η ιδανικότερη λύση αυτήν την στιγμή για την ομάδα της Βέροιας, έτσι ώστε να ξεκινήσει μια ανοδική πορεία και να ξαναεπιστρέψει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι οι αδελφοί Γιώργος και Χρήστος Μπίκας.

Όπως είναι λογικό οι προσπάθειες στρέφονται προς τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες οι οποίοι δεν είπαν ούτε ναι, ούτε όχι. Περιμένουν τις εξελίξεις τόσο με τον ορισμό προσωρινής διοίκησης και τις ζυμώσεις για αιρετή, όσο και την λήξη όλων των πρωταθλημάτων για να εκτιμήσουν τα δεδομένα αναζήτησης νέου ΑΦΜ.