ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1280 φορές

Η επόμενη μέρα για την ΒΕΡΟΙΑ. Τι θα επιλέξει Γ΄ Εθνική ή τοπικό

Η ΒΕΡΟΙΑ έχει δικαίωμα να παίξει στη Γ’ Εθνική, όμως, το θέμα είναι τι επιλέγει. Αν επιλέξει να συνεχίσει ως ΒΕΡΟΙΑ τότε μπορεί να παίξει στη Γ’ Εθνική. 

Μια τέτοια εξέλιξη, όμως, δεν την απαλλάσσει από τα χρέη. Τα χρέη εξακολουθούν να υφίστανται και όταν ανέβει στη Β’ Εθνική, η νέα ΠΑΕ που θα επανασυσταθεί θα κουβαλά το 50% των χρεών.

Για να εξαλειφθούν τα χρέη θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σωματείο, το οποίο θα έχει με κάποιο τρόπο την επωνυμία ΒΕΡΟΙΑ. Και νέο σωματείο με δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική μπορεί να προκύψει μόνο με συγχώνευση με άλλη ομάδα που παίζει στη Γ’ Εθνική, από την οποία θα πρέπει να πάρει τον ΑΦΜ.

Ο ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ

Από τη στιγμή που αποχώρησε από τον επαγγελματικό χάρτη του ποδοσφαίρου η ΒΕΡΟΙΑ ο Ερασιτέχνης καλείται να τρέξει τις εξελίξεις για την επόμενη μέρα.

Ο ΓΑΣ Βέροια, όμως, είναι ανενεργός τα τελευταία χρόνια, οπότε θα πρέπει σε πρώτη φάση να προκηρυχθούν εκλογές. Με απαραίτητη επανεργοποίησή του θα μπορέσουν να ληφθούν και οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας.

Το πρώτο βασικό ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει είναι το «στη Γ’ Εθνική ή σε τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας;»

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Το συχνό φαινόμενο των ΠΑΕ που επέλεγαν την υπαγωγή σε διαδικασία εκκαθάρισαν και θυσίαζαν ένα ή δύο χρόνια για να γλιτώσουν τα χρέη οδήγησε και τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ στην αυστηροποίηση του ΚΑΠ, ο οποίος πλέον για περιπτώσεις εκκαθάρισης και οικειοθελούς υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική προβλέπει ότι:

α) η ομάδα θα αγωνισθεί στην Γ΄ Εθνική κατηγορία χωρίς δικαίωμα προβιβασμού στη Β΄ Εθνική την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα το αποκτήσει στην επόμενη, δεύτερη, αγωνιστική περίοδο εφόσον κατά την πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία θα καταλάβει, στην τελική βαθμολογική κατάταξη, μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος ή του ομίλου που θα αγωνίζεται.

β) όταν το ιδρυτικό σωματείο μίας υποβιβασθείσας Π.Α.Ε. πετύχει εκ νέου τον αγωνιστικό του προβιβασμό σε επαγγελματική κατηγορία η νέα Π.Α.Ε. που θα ιδρύσει, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης της υποβιβασθείσας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του παρόντος, θα ευθύνεται για τις ποδοσφαιρικές οφειλές που θα τελεσιδικήσουν έως τον προβιβασμό του ερασιτεχνικού σωματείου (ήτοι ενδεικτικά, οφειλές προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές, γυμναστές και γενικά προπονητικού τιμ, διαμεσολαβητές, διοργανώτρια, Ομοσπονδία, FIFA, UEFA), τις οποίες έχει δημιουργήσει η Π.Α.Ε που υποβιβάστηκε, σε ποσοστό 50%, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με την υποβιβασθείσα ΠΑΕ. Η καταβολή των οφειλών αυτών θα γίνει με τον προβλεπόμενο από τους Κανονισμούς της ΕΠΟ τρόπο, ενώ η συμμόρφωση της νεοϊδρυθείσας Π.ΑΕ. στην υποχρέωσή της αυτή θα ελέγχεται από το όργανο αδειοδότησης σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό του.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Ο Πανθρακικός που βρέθηκε σε ανάλογη θέση το 2016-17 επέλεξε το restart από το β’ τοπικό (ΕΠΣ Θράκης) αντί για τη Γ’ Εθνική.

Οπως είχε εξηγήσει σε ανοικτή συγκέντρωση ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Γιώργος Μπάρκουλας τον Ιούλιο του 2017:

«Ο Πανθρακικός δεν μπορεί να κατέβει στη Γ’ Εθνική πρωτίστως για οικονομικούς λόγους, καθώς δεν έχει βρεθεί κάποιος να στηρίξει την ομάδα.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως αν κατέβουμε αυτή τη στιγμή στη Γ’ Εθνική, παίρνουμε τη θέση της ΠΑΕ. Παίρνουμε δηλαδή όλες τις τιμωρίες της ΠΑΕ, ξεκινάμε με -6 βαθμούς στη βαθμολογία, και θα έχουμε ένα πρόστιμο από 2.000-5.000. Ακριβώς δεν ξέρουμε πόσο είναι.

Τρίτος λόγος είναι πως από τη στιγμή που θα κατέβουμε στη Γ’ Εθνική την πρώτη χρονιά ο στόχος θα είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Τη δεύτερη χρονιά επειδή είμαστε Πανθρακικός, όλοι, και ο κόσμος και εμείς, θα θελήσουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και να ανέβουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ανεβαίνοντας στις επαγγελματικές κατηγορίες, αμέσως παίρνουμε το 50% των χρεών της ΠΑΕ προς τρίτους.

Δύσκολο λοιπόν να βρεθεί κάποιος να βάλει τα λεφτά του για μια χρονιά ή για δυο χρονιές και την τρίτη χρονιά να βρεθεί χρεωμένος.

Έτσι πήραμε την απόφαση σαν Δ.Σ. να ξανακάνουμε τον Πανθρακικό από την αρχή, από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ, μέχρι να βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει να ανεβάσουμε στις εθνικές κατηγορίες, καθαρή την ομάδα χωρίς χρέη και χωρίς τίποτα».