ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 892 φορές

Τέλος εποχής, αναλαμβάνει επιτροπή σωτηρίας!

Όπως γράψαμε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ,  ο άνθρωπος που έχει στα χέρια του τις τύχες της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ έκανε γνωστή και επίσημα την απόφασή του να απεμπλακεί από αυτή, παραδίδοντας ή εκχωρώντας τις μετοχές του.

Στην πρώτη περίπτωση της πώλησης, αυτός ή αυτοί που θα τις πάρουν, θα αναλάβουν και όλες τις υποχρεώσεις μέχρι και σήμερα της ΠΑΕ, ενώ στην δεύτερη περίπτωση της εκχώρησης, η οποία θα είναι πενταετής, αυτοί που θα αναλάβουν τις τύχες της ιστορικής ομάδας, θα αναλάβουν εκτός από τα τρέχοντα έξοδα και την  υποχρέωση της εξόφλησης των πρώην παικτών και του δημοσίου, με τον μεγαλομέτοχο να αναλαμβάνει τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις προς τρίτους.

 Η διαβεβαίωση δόθηκε χθες βράδυ στη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ,  μεταξύ του συγκεκριμένου ατόμου, και  μίας ομάδας Βεροιωτών, επικεφαλής της οποίας είναι ο Στέφανος Γαιτάνος, παρουσία των νομικών τους συμβούλων, οι οποίοι σήμερα συνέταξαν το συμφωνητικό που αναμένεται να υπογραφεί  αύριο.

Όπως μας είπε ο Στέφανος Γαιτάνος, πρώτος στόχος είναι, αυτοί που θα απαρτίζουν την επιτροπή να τρέξουν τα άμεσα θέματα όπως τα αγωνιστικά, αφού την Κυριακή υπάρχει το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιγιάλειο, καθώς και να βρουν χρήματα, αρκετές χιλιάδες ευρώ, για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα και να καλύψουν αυτές που τρέχουν.

Αυτή η προσπάθεια, κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι για την επιτροπή σωτηρίας,  η οποία από σήμερα θα ξεκινήσει τις επαφές της με οικονομικούς παράγοντες της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να καλυφθεί από τις εισφορές τους ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που απαιτούνται και δεν είναι λίγα αυτά που θα δοθούν για  προκαταβολές σε πρώην παίκτες οι οποίοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους, προκειμένου να μην κινδυνεύει η ομάδα κάθε λίγο και λιγάκι με αφαίρεση βαθμών,  στους παίκτες που απαρτίζουν αυτή την στιγμή την ομάδα και γενικά στα τρέχοντα έξοδα που έχει η ΠΑΕ, προκειμένου να λειτουργήσει στην συνέχεια.

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο περίμενε ο Βεροιώτης φίλαθλος, από το αν την έπαιρνε ο  μεγαλομέτοχος  γειτονικής ΠΑΕ, όμως είναι μία λύση να πορευθεί η «Βασίλισσα» με αξιοπρέπεια και βασιζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις.

Το ίδιο εγχείρημα είχε τολμήσει πριν 15 χρόνια και πέτυχε απόλυτα, η τότε διοίκηση του Κώστα Γκαβαισέ, η οποία  αγκαλιάστηκε από όλο τον κόσμο της πόλης και όχι μόνο και σε δύο χρόνια έβγαλε από τον « βούρκο» την ομάδα, οδηγώντας την στην Γ΄Εθνική, και παραδίδοντάς την στον Γιώργο Αρβανιτίδη, με την γνωστή σε όλους πορεία της στη συνέχεια.   

Οι άνθρωποι που ηγούνται αυτής της προσπάθειας σήμερα, θα επιδιώξουν κάτι παρόμοιο. Είναι όμως πολύ πιο δύσκολο το δικό τους εγχείρημα, λόγω της χρονικής διάρκειας που πραγματοποιείται, στα μέσα δηλαδή του πρωταθλήματος, αλλά και της γνωστής οικονομικής κρίσης που μαστίζει κυρίως το Νομό μας. Αναμφισβήτητα είναι μία πρόκληση και συνάμα στοίχημα για αυτούς να αποδείξουν ότι με την αγάπη, το μεράκι και το  ενδιαφέρον τους, έχοντας την ηθική, αλλά και οικονομική βοήθεια από τον κόσμο, θα  καταφέρουν να βγάλουν, σε πρώτη φάση από την «εντατική» την ετοιμοθάνατη «Βασίλισσα», ενώ παράλληλα θα γίνονται από μέρους τους προσπάθειες να βρουν κάποιον η κάποιους που θα θελήσουν να επενδύσουν σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο.        

Σήμερα το βράδυ, σε μία πρώτη προσπάθεια της επιτροπής, θα υπάρξει μία συνάντηση με επιχειρηματίες της πόλης,μήπως και βρεθεί την τελευταία στιγμή κάποια λύση.