ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 629 φορές

Οικογένεια Ζυγκερίδη

Ο Μπάμπης θα τεθεί αντιμέτωπος με τον αδερφό του, Μάκη, για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τη Βέροια

Για τα αδέρφια Ζυγκερίδη ο αγώνας της Κυριακής ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τη Βέροια είχε αναμφίβολα ξεχωριστή θέση στη μνήμη τους. Ήταν διαφορετικός από τους υπόλοιπους και συνάμα ιδιαίτερος.

 

Ο Μπάμπης (σ.σ. Χαράλαμπος) αγωνίζεται στα «λιοντάρια», ενώ ο Μάκης (σ.σ. Ιωακείμ) από πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Βέροια εξαργυρώνοντας την εξαιρετική σεζόν, που είχε με την Κ20 της «Βασίλισσας». Είναι πάντως η πρώτη φορά, που θα συναντήθηκαν ως αντίπαλοι. Ποτέ άλλοτε δεν τους έχει συμβεί στο παρελθόν.

 Ολοι τους ποδοσφαιριστές

Μάλιστα, στην οικογένεια δεν είναι οι μόνοι, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο! Τόσο ο Μπάμπης με τον Μάκη, που θα τεθούν αντιμέτωποι, όσο και ο μεγαλύτερος αδερφός τους, Γιώργος, αλλά και ο Χρήστος βγάζουν το… ψωμί τους από το ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος παίζει στη Γ’ εθνική για λογαριασμό της Ελπίδας Σκουτάρεως και ο Χρήστος είναι κι αυτός στη Football League και δη στη Δόξα Δράμας, έχοντας «κλείσει» βεβαίως από νωρίς ραντεβού με την ατυχία, αφού υπέστη στην αρχή της χρονιάς ρήξη χιαστού. Η οικογένεια τους, όπως και να έχει, είναι αμιγώς ποδοσφαιρική!

 «Θα έρθουν όλα με τον καιρό»

Πώς ήταν τα συναισθήματα τους; Το σκέφτονταν; Το είχαν συζητήσει μεταξύ τους; «Με τον Γιώργο ήμασταν συμπαίκτες στη Δόξα Λιθοτόπου. Ωστόσο, για πρώτη φορά συναντηθήκαμε με αντίπαλο τον Μπάμπη. Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι και τόσο», ήταν τα πρώτα λόγια του «βενιαμίν» Ζυγκερίδη στη «Metrosport».

Ο 18χρονος Μάκης είναι κι αυτός επιθετικός, όπως και ο 22χρονος Μπάμπης. Ο μικρός της οικογένειας κατέγραψε δύο συμμετοχές στο Κύπελλο με αντίπαλο τον Αιγινιακό και μία φορά φέτος στο Πρωτάθλημα ως αλλαγή στο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου, ενώ ο τρίτος κατά σειρά της οικογένειας έκανε μέχρι στιγμής δύο συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο με τη φανέλα του Πανσερραϊκού.

«Θα έρθουν όλα με τον καιρό», επισήμανε ο Μάκης Ζυγκερίδης όσον αφορά την παρουσία του στην ομάδα της Βέροιας. Αγωνίστηκε και πέρσι μία φορά στη Super League κάνοντας ντεμπούτο τον Απρίλιο σε ματς εκτός έδρας με αντίπαλο την Ξάνθη.

Προέρχεται από τη Δόξα Λιθοτόπου, απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια, ενώ διέπρεψε και με τις μικτές της ΕΠΣ Σερρών. Θα πρέπει να καταγραφεί ότι έχει δοκιμαστεί και από την ιταλική Σασουόλο.

«Τρία γκολ θα φάτε…»

Η μεταξύ τους «κόντρα» αποτελούσε προϊόν συζήτησης από το καλοκαίρι ακόμη, όταν ήξεραν ότι θα είναι αντίπαλοι κάποια στιγμή στο φετινό Πρωτάθλημα. «Κάθε φορά που συναντιόμαστε από το καλοκαίρι το ίδιο πράγμα λέμε», τόνισε ο Μάκης Ζυγκερίδης και συμπλήρωσε. «Τρία γκολ θα φάτε», έλεγε ο Μπάμπης και ο Μάκης απαντούσε: «Με τίποτα. Θα χάσετε…».

Τα δύο εννιάρια

Ο Μπάμπης Ζυγκερίδης - που προέρχεται από τις ακαδημίες του Πανσερραϊκού παίζοντας επίσης στην Κ17 και την Κ20 - ήταν πέρσι στον Πανθρακικό. Εζησε μάλιστα την πιο περίεργη εμπειρία του στο ποδόσφαιρο, με τη διάλυση της ομάδας από την Κομοτηνή.

Μετά πήγε στον Καραϊσκάκη, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Γ' Εθνικής. Φέτος, μετά από τέσσερα χρόνια, επέστρεψε στην ομάδα του τόπου του, τον Πανσερραϊκό. Πήρε τη φανέλα με το 99.

«Από πέρσι στον Πανθρακικό το είχα… Το ήθελα και το κράτησα. Δύο εννιάρια δηλαδή, αντί για ένα…», υποστήριξε χαριτολογώντας.

 «Περίεργο συναίσθημα»

Δεν στάθηκε μόνο εκεί, αλλά συμπλήρωσε αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική διαμάχη με τον αδερφό του. «Με τον Χρήστο έχουμε παίξει αντίπαλοι. Με τον Μάκη ήταν η πρώτη φορά. Είναι περίεργο συναίσθημα… Εκείνη τη φορά, που έπαιξα αντίπαλος με τον Χρήστο, ήταν πραγματικά περίεργα τα πράγματα.

Από τη μία χαίρεσαι αν κερδίσεις και από την άλλη στεναχωριέσαι για τον αδερφό σου. Θα χαιρόμουν πολύ να σκοράραμε και οι δύο».

«Για να έχει κίνητρο»

Οταν ρωτήθηκε για την ατάκα με «τα τρία γκολ», απάντησε. «Ναι, όντως ισχύει. Του το έλεγα από το καλοκαίρι για να έχει μεγαλύτερο κίνητρο», σχολίασε ο Μπάμπης, που σκόραρε στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Πανσερραϊκού στην εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη για το Κύπελλο (1-2).

Τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε στην 4η κατηγορία του γερμανικού Πρωταθλήματος, για λογαριασμό της Ρόιτλιγκεν, με την οποία σε 11 συμμετοχές έβαλε 8 γκολ, ενώ συνολικά εν Ελλάδι σε Β’, Γ’ Εθνική και Κύπελλο μετρά 75 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει 18 γκολ.