ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 929 φορές

"Έσπασε το ρόδι" η ΒΕΡΟΙΑ, 1-0 τη Σπάρτη!

Το πρώτο της εντός έδρας τρίποντο κατέκτησε η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Σπάρτης για την 6η αγωνιστική της Football League.

Η "Βασίλισσα" ήταν καλύτερη στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και έφτασε στην πολύτιμη νίκη με τέρμα του Ρούνεϊ στο 76΄.

Η ΒΕΡΟΙΑ με το 4-1-2-3 που ξεκίνησε, έδειξε ότι θα παίξει επιθετικά και πως θα αναζητήσει από την αρχή  ένα γρήγορο τέρμα, κάτι όμως που δεν της το επέτρεψε η αντίπαλός της, η οποία μπήκε πιο επιθετικά, αλλά χωρίς να μπορέσει να απειλήσει την εστία του Γιαγκιόζη.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πρώτοι έφτασαν κοντά στο γκολ, από μία στημένη φάση στο 22΄, με τον Μπαστιάνο που εκτέλεσε φάουλ και τον Ράνο παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ με κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα κόρνερ και άλλη μία στο αμέσως επόμενο λεπτό στο 23΄, σε μία κόντρα επιθέσεις  και τον Μλέτσα να πλασάρει έξω από την περιοχή, αλλά τη μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Η «Βασίλισσα» μετά το πρώτο ημίωρο προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κρατήσει περισσότερο χρόνο τη μπάλα στην κατοχή της. Δεν μπορεί όμως να βρει ανοιχτούς διαδρόμους , ούτε να πλαγιοκοπήσει με επιτυχία την αντίπαλη άμυνα, με τους  φιλοξενούμενους να απομακρύνουν τη μπάλα με σχετική ευκολία και μάλιστανα γίνονται απειλητικοί, πρώτη και τελευταία φορά στο πρώτο μέρος σε μία αντεπίθεσή τους στο 37΄, με τον Μπαρέττα να βγάζει τη σέντρα από αριστερά και τη μπάλα να βρίσκει τη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού, ενώ στη συνέχεια την απομακρύνει ο Σουλιώτης.

Στην επανάληψη οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ βγήκαν και πίεσαν πιο ψηλά, με τον Λάσκαρη πολλές φορές, όταν η ομάδα του επιτίθετο,  να παίζει δίπλα στον Ρούνευ. Διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 60΄χάνουν την ευκαιρία του αγώνα με τον Δόρη, που μετά από ωραία ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή σούταρε, αλλά ο Γιακουμής σε καλή θέση μπλόκαρε με μπλονζόν.

Προηγήθηκαν όμως δύο φάσεις στις οποίες θα μπορούσε η Σπάρτη να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 50΄ο Γιαγκιόζης με προβολή κόβει τον Ράντι που ήταν μόνος και έτοιμος να σουτάρει και στο 54΄ο προωθημένος στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ Μάγκας ανενόχλητος από κοντά έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 75΄, αφού προηγήθηκε μία σωτήρια απόκρουση του Γιακουμή 3΄πιο μπροστά σε καλοτραβηγμένο φάουλ του Μπαστιάνου. Από αριστερά λοιπόν ο Ουνγιαλίδης πραγματοποίησε ωραία κούρσα και σέντρα και ο Ρούνευ με κοντινή γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακουμή, κάνοντας το 1-0.

Το 90λεπτο τελείωσε με τη ΒΕΡΟΙΑ να χάνει ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα σε κεφαλιά του Ρούνευ, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί σέντρα του Γιαμόα από αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Διαιτητής: Δραγούσης (Στεφούλης, Μωυσιάδης)

ΒΕΡΟΙΑ: (Χαραλαμπίδης) Γιαγκιόζης, Σουλιώτης, Καψάλης, Δώρης, Βάλιες, Λάσκαρης (85’ Γιαμόα), Μπλέτσας, Λίταινας (69’ Λαζόπουλος), Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Ουνγιαλίδης (87' Μέξης).

ΣΠΑΡΤΗ: (Τζαναβάρας) Γιακουμής, Μπαρέττας, Ράνος, Μάγκας, Βοσνακίδης (84’ Φουρτάδο), Ράντι (73’ Γουόρντεν), Νιάρος, Τριανταφυλλάκος, Ζουλιώτης, Παναγιώτου (46’ Μπέλης), Οικονομόπουλος.