ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1786 φορές

Κρίμα...

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είναι αναμφίβολα ένας προπονητής που αγαπήθηκε όσο λίγοι στο πολυετές πέρασμά του από τον πάγκο της "Βασίλισσας του βορρά". Η ομάδα επί των ημερών του έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ανέβηκε κατηγορίες, σημείωσε μεγάλες νίκες.

Σίγουρα όμως και η ΒΕΡΟΙΑ έδωσε πολλά στον προπονητή Καλαϊτζίδη, τον οποίο έβγαλε από την ποδοσφαιρική "αφάνεια" και τον έκανε ένα αναγνωρίσιμο όνομα στον χώρο.

Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών περνούν μεγάλη κρίση! Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία για τον δήθεν χειραγωγημένο αγώνα της περιόδου 2012-13, με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Γ. Καραισκάκης, όπου τόσο ο Δ. Καλαϊτζίδης όσο και κάποιοι πρώην παίκτες της "Βασίλισσας" πήγαν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον της!

Κάπου εκεί το γυαλί έσπασε, αφού οι φίλοι της ιστορικής ομάδας δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν στον Θεσσαλονικιό τεχνικό ότι στράφηκε με τέτοιο τρόπο εις βάρος της ομάδας, με την οποία γνώρισε τόσες επιτυχίες και έγινε γνωστός στο πανελλήνιο.

Το απόγευμα της Κυριακής, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League έφερε αντιμέτωπη την νυν ομάδα του Καλαϊτζίδη, τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς), με τη "Βασίλισσα". Ένα ματς που περίμεναν όλοι να δουν ποια θα ήταν η αντιμετώπιση των Βεροιωτών φιλάθλων προς τον πρώην προπονητή της αγαπημένη τους ομάδας.

Όπως αναμενόταν, ο κόσμος αποδοκίμασε τόσο τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη όσο και τους Αλέξανδρο Καλογέρη και Δημήτρη Αμαραντίδη, οι οποίοι επίσης κατέθεσαν εις βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ, όταν πήγαν στις ομάδες του πρώην προπονητή της "Βασίλισσας", δηλαδή σε Άρη και Καλαμαριά αντίστοιχα. Μάλιστα, ο δεύτερος ενώ αρχικά είχε πει ότι δεν συνέβη κάτι μεμπτό στο ματς του Ολυμπιακού με τη ΒΕΡΟΙΑ, στη συνέχεια και μόλις έγινε παίκτης του Απόλλωνα άλλαξε την αρχική του κατάθεση γεννώντας πολλά ερωτηματικά με την στάση του αυτή!

Το λυπηρό της υπόθεσης, αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι, ήταν ότι ο Θεσσαλονικιός προπονητής (που εμφανίστηκε με "φουσκωτούς" σε ένα γήπεδο που κάποτε ήταν το δεύτερο σπίτι του), συχνά πυκνά γυρνούσε προς της κερκίδα κατά την ώρα του αγώνα και απαντούσε σε έντονο ύφος στους φιλάθλους που τον αποδοκίμαζαν, ενώ επίσης δεν παρέστη μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου δείχνοντας "ασέβεια" στους δημοσιογράφους που τον στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στο τιμόνι των "κυανέρυθρων".

Το αποκορύφωμα ήταν οι δηλώσεις που έκανε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις, όπου μίλησε ειρωνικά για τη "Βασίλισσα του βορρά", ξεχνώντας μάλλον πολύ εύκολα τα όσα έζησε σ' αυτή την ομάδα!

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα των δηλώσεών του:  

Για τα παράπονα της ΒΕΡΟΙΑΣ για τη διαιτησία: «Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε φορά που περνούσαν το κέντρο πανηγύριζαν. Αν αυτό είναι ποδόσφαιρο και τους καλύπτει, να το χαίρονται και μπορούν να διαμαρτύρονται. Εμάς δεν μας καλύπτει και για αυτό δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Οι προπονητές αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκπαιδεύσουμε τις ομάδες για να έχουν διαχρονικά οφέλη. Το να αποκτήσουμε ένα βαθμό ή τρεις βαθμούς είναι ένα ρηχό κίνητρο».

Για το αν υπάρχουν παράπονα για τη φιλοξενία στη ΒΕΡΟΙΑ: «Από τη σημερινή ομάδα του Απόλλωνα Πόντου 10 στελέχη συμμετείχαν στις επιτυχίες της ΒΕΡΟΙΑΣ τα προηγούμενα χρόνια. Ο κάθε άνθρωπος με το γνωστικό του επίπεδο και το επίπεδο πολιτισμού που έχει, μπορεί να εκτιμήσει μια κατάσταση. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».