ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1186 φορές

Ελέω διαιτησίας η ΒΕΡΟΙΑ υποχρεώθηκε σε ήττα από την Καλαμαριά

Έχοντας 12ο αντίπαλο τον Γρεβενιώτη διαιτητή Τσετσίλα, η ΒΕΡΟΙΑ υποχρεώθηκε σε ήττα 0-1 από την Καλαμαριά, αν και δεν την άξιζε, αφού ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Η απόδοση που ήταν πολύ καλή, αλλά και η υπερπροσπάθεια των παικτών της, ανάγκασε τους 600 περίπου φίλους της να τους χειροκροτήσουν αυθόρμητα στο τέλος του παιχνιδιού, σαν μία ελάχιστη επιβράβευση και της αγωνιστικότητάς τους.  

Αντίθετα οι φίλοι της «Βασίλισσας» δεν ξέχασαν και τα «έψαλαν» σε τρεις πρώην Βεροιώτες , τον προπονητή της Καλαμαριάς Δ. Καλαιτζίδη και τους παίκτες Καλογέρη και Αμαραντίδη, οι οποίοι πήγαν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον της, στην γνωστή υπόθεση του δήθεν χειραγωγημένου αγώνα της περιόδου 2012-13, με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκης.  

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Ο Απ. Χαραλαμπίδης χρησιμοποίησε από την αρχή, τον Γιαγκιόζη κάτω από τα δοκάρια, πλάγιους μπακ τους Κοζάκη, Καψάλη, στόπερ τους Σουλιώτη, Δαμιανάκη, αμυντικά χαφ τους Λάσκαρη , Μπλέτσα, πλάγιους μεσοεπιθετικούς τους Μπαστιάνο, Βαλίς και τον Λίταινα πίσω από τον προωθημένο Ρούνει.

 Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από την αρχή του αγώνα η Καλαμαριά έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού η ΒΕΡΟΙΑ της παραχώρησε χώρο, με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Ενδεικτικό της αμυντικής τακτικής των γηπεδούχων ήταν ο τρίτος στόπερ, ρόλο που είχε ο Καψάλης όταν στην επίθεση βρισκόταν οι φιλοξενούμενοι, με  τον Βαλίς να μετατρέπεται σε αριστερό μπακ.

Αυτή η τακτική της «Βασίλισσας», από τη μία δεν επιτρέπει στον αντίπαλό της να αναπτυχθεί σωστά και να την απειλήσει, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή της και από την άλλη της δίνει την ευκαιρία να γίνεται απειλητική στις αντεπιθέσεις της και να είναι αυτή που θα έπρεπε σε αυτό το διάστημα να πετύχει ένα τέρμα.

Στο να μείνει όμως  άσφαιρη η ΒΕΡΟΙΑ, έβαλε το χεράκι του και ο Γρεβενιώτης διαιτητής Τσετσίλας, ο οποίος έκλεισε τα μάτια του 18΄σε ανατροπή του Μπαστιάνου από τον Καπία, μεσα στην αντίπαλη περιοχή.

Εκτός από αυτή τη φάση οι γηπεδούχοι έφθασαν στο γκολ άλλες τρεις φορές. Στο 4΄με τον  Βαλίς ,ο οποίος δεν βρήκε τη μπάλα προ του Καλογεράκη, που απέκρουσε δύσκολα δυνατό σουτ του Ρούνευ.  Στο 26΄ ο  Μπαστιάνος αναγκάζει τον πολύ καλό Καλογεράκη σε διπλή απόκρουση και στο 39΄ο ίδιος παίκτης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, παρά λίγο να σκοράρει, όμως ο Μπρίτο με ανάποδο ψαλίδι, σχεδόν πάνω από τη γραμμή της εστίας της ομάδας του απέκρουσε σαν από μηχανής Θεός.

Αντίθετα οι Καλαμαριώτες  είχανσε ολόκληρο το 45λεπτο υποψία ευκαιρίας στο 41΄με τον Βεργώνη.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, αν και οι της Καλαμαριάς έβρισκαν  πιο εύκολα πλέον διαδρόμους προς την Βεροιώτικη περιοχή. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι οι παίκτες του Απ. Χαραλαμπίδη πρεσάριζαν αρκετά πίσω προς την περιοχή τους.

Γενικά ήταν φτωχό σε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον διαιτητή, κυρίως στη φάση του τέρματος της Καλαμαριάς.

Πρώτη ευκαιρία δημιούργησε η φιλοξενούμενη ομάδα στο 51΄με φάση που ξεκίνησε από οφσάιντ, αλλά ο Γιαγκιόζης είπε όχι στο πλασέ του Μπρίτο. Η σειρά της ΒΕΡΟΙΑΣ ήταν στο 68, ‘όταν ο Δόρης μπήκε ταχύτατα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πρό του Καλογεράκη πλάσαρε ψηλοκρεμαστά άουτ.

Και πάλι ο Γιαγκιόζης για δεύτερη φορά έσωσε την εστία του, αυτή τη ν φορά στο 74΄με μπλονζόν, που δεν άφησε τη μπάλα να πάει στον αμαρκάριστο ΝΝτουλού.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι πάει στην ισοπαλία, τον τελευταίο λόγο τον είχε ο Γρεβενιώτης  ρέφερι, που μέχρι τότε έσπρωχνε με ανύπαρκτα, κυρίως φάουλ, την Καλαμαριά μέσα στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας. Έτσι από ένα τέτοιο ανύπαρκτο φάουλ προήλθε το γκολ με το οποίο πήρε άδικα τους τρεις βαθμούς ο Απόλλων. Από την εκτέλεση του Γεωργιάδη οη μπάλα περνάει από πολλά πόδια και σώματα παικτών καταλήγοντας στον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι Καλογέρη, που δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Η διαιτησία του Τσετσίλα από τα Γρεβενά ήταν υπέρ φιλική προς την Καλαμαριά, δίνοντας όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ της, ενώ δεν υπέδειξε υπέρ των γηπεδούχων το πέναλτι στο 18΄ και έδωσε ένα ανύπαρκτο φάουλ εις βάρος τους στο 87, από το οποίο προήλθε το γκολ με το οποίο νίκησαν οι φιλοξενούμενοι. Με λάθη και οι συμπατριώτες βοηθοί του Στεφούλης και Μωυσιάδης.

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Κοζάκης, Σουλιώτης, Δαμιανάκης, Καψάλης, Λάσκαρης, Μπλέτσας (87' Ζυγκερίδης), Λίταινας (75' Νύκταρης), Μπαστιάνος, Βάλις (62' Δόρης), Ρούνεϊ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Καπίας (56' Καλογέρης), Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Ν' Λουντούλου, Καλαϊτζίδης, Βεργώνης, Χασομέρης, Μπρίτο (73' Κυβελίδης).