ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Εύηχη»…εκτός ορίων

 

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ"

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι πενθήμερες εκδηλώσεις «Βέροια Εύηχη Πόλη» που διοργάνωσε ο φορέας πολιτισμού του Δήμου Βέροιας. Ένα πολιτιστικός και ψυχαγωγικός θεσμός που για 9η χρονιά προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία, ανάσες πολιτισμού στους κατοίκους της Βέροιας αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας, που έτυχε εκείνες τις μέρες να βρίσκονται στην πρωτεύουσα.της Ημαθίας.

Η «Εύηχη Πόλη» που ήρθε να καλύψει όλα τα ενδιαφέροντα, χαρίζοντας ξεχωριστές στιγμές τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και το φετινό ποικίλο πρόγραμμα, κάλυψε όλο το πολιτιστικό φάσμα, με δεκάδες εκδηλώσεις που περιλάμβαναν μεγάλα ονόματα της μουσικής, με γιορτές που αναδεικνύουν την παράδοση και τα τοπικά μας ήθη και έθιμα, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και άλλες πρωτότυπες στιγμές ψυχαγωγίας.

Έτσι, λοιπόν, ένα ακόμα πολιτιστικό καλοκαίρι ξεκίνησε με τη «ναυαρχίδα» των εκδηλώσεων πόλης, την «Εύηχη Πόλη», υποσχόμενο ξεχωριστές στιγμές τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης που ομορφαίνουν και φωτίζουν τα καλοκαιρινά μας βράδια. Και οι κάτοικοι της Βέροιας τίμησαν την «Εύηχη Πόλη» και πιστεύουμε πως το ίδιο θα κάνουν και με τις υπόλοιπες καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Άλσος «Μελίνα Μερκούρη».

«Εύηχη Πόλη»: Η ονομασία που εντυπωσιάζει…

Στην παρουσίαση των φετινών εκδηλώσεων της «Εύηχης Πόλης» που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα, προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το Φεστιβάλ Ολύμπου. Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού της Πιερίας έμειναν έκπληκτοι από το ύφος και την πολυποικιλότητα των εκδηλώσεων που γίνονται στις γειτονιές της Βέροιας. Περισσότερο όμως τους άρεσε η ονομασία των συγκεκριμένων εκδηλώσεων «Εύηχη Πόλη».

«Δεν γνωρίζω και ούτε έχει σημασία σε ποιον ανήκει η πατρότητα της ονομασίας «Βέροια: Εύηχη Πόλη», ωστόσο κυριολεκτικά ακούγεται πολύ εύηχα στα αυτιά μας» είχε σχολιάσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γιώργος Χανδόλιας.

 

Καμπούρης: Το όραμα της «Εύηχης Πόλης»

Στο σημερινό μας αφιέρωμα στην «Εύηχη πόλη», θα ήταν αδιανόητο να μην φιλοξενήσουμε εκ των πρωτεργατών της διοργάνωσης, τον Διευθυντή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Γιάννη Καμπούρη.

«Το  ταξίδι του φεστιβάλ «Βέροια - Εύηχη Πόλη», ξεκίνησε πριν από εννιά χρόνια.  Η αφετηρία του τότε ήταν διαφορετική, ξεκίνησε με την προσδοκία να συμφιλιώσει τον δημότη με τον δημόσιο χώρο. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε σε χώρους καθημερινούς και οικείους, σε δρόμους και πλατείες.

Το φεστιβάλ όμως στην πορεία του χρόνου ανάπτυξε μια απρόσμενη δυναμική, γρήγορα ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες, αναδείχθηκε σε θεσμό που χαρακτηρίζει την πόλη, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Κανείς  δε μπορεί να φανταστεί τον Ιούνιο στην πόλη μας χωρίς την Εύηχη.

Το φεστιβάλ εμπνέει ένα κοσμοπολιτισμό που δύσκολα συναντάς σε μια περιφερειακή πόλη. Είναι το στοιχείο που έλκει το κοινό που ψάχνει, μακριά από στερεότυπα επαναλαμβανόμενα φεστιβάλ, έλκεται από μοναδικότητες και πρωτοτυπίες. Αυτά τα στοιχεία του πρέπει να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού, γιατί αποτελούν το πιο δυνατό συγκριτικό του πλεονέκτημα. Είναι ένα φεστιβάλ μοναδικό σε πανελλαδικό επίπεδο, για την αντίληψη πάνω στην οποία στήθηκε και αναπτύσσεται» μας είπε ο Γιάννης Καμπούρης και συμπλήρωσε πως «θα έπρεπε να μπορέσει ο καθένας να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, πόσο καλοί πρεσβευτές της πόλης  μας γίνονται μετά από τη συμμετοχή τους σε αυτό. Άλλωστε δεν είναι εύκολο ένα φεστιβάλ σε ανοικτούς χώρους, οι περισσότεροι καλλιτέχνες το φοβούνται και αρνούνται τη συμμετοχή τους σε αυτά. Η Βέροια όμως κατάφερε να άρει αυτές τις ανησυχίες τους. Το φεστιβάλ εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη και κύρος, στοιχεία που μας ανοίγουν πόρτες για δυναμικές συνεργασίες. Και βέβαια η πόλη μας έχει τελικά ένα φανταστικό και μοναδικό κοινό που αγαπά και συμμετέχει σε αυτό».

 

 

Η πόλη αγκάλιασε το φεστιβάλ

Όπως σας προαναφέραμε, οι κάτοικοι της Βέροιας αγκάλιασαν την «Εύηχη Πόλη». Μεγάλη συμμετοχή και σε εκδηλώσεις που έγιναν σε όμορφες γειτονιές της πόλης. Και όσοι παρακολουθούν τις εκδηλώσεις αυτές από τα πρώτα χρόνια, διαπιστώνουν πως ισχύει η λαϊκή ρήση «κάθε χρόνο και καλύτερα».

Για την ανάπτυξη που υπάρχει στο φεστιβάλ της «Εύηχης Πόλης» ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ επισήμανε πως «δεν λείπουν και αυτοί που το αντιστρατεύονται θεωρώντας ότι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό, μεγάλο λάθος. Το φεστιβάλ είναι της πόλης και όχι της ΚΕΠΑ. Το φεστιβάλ ξέφυγε από τα όρια της και έτσι έπρεπε να γίνει. Ο κάθε βεροιώτης δικαιούται να το θεωρεί δικό του και είναι δικό του, να καμαρώνει γι αυτό!» ενώ άφησε αιχμές και για μια μικρή μερίδα συμπολιτών για την αρνητική τους στάση, τονίζοντας πως «δε μπορώ να καταλάβω κάποιες μεμψιμοιρίες για το ίδιο το φεστιβάλ. Πως περιμένει κανείς να κερδίσει αν δεν επενδύσει;

Ναι είναι επένδυση ένα φεστιβάλ και αυτό το γνωρίζουν όσοι μπορούν να το δουν μέσα από μια ανοικτή ματιά, όσοι παρακολουθούν τα ευρωπαϊκά πολιτιστικά δρώμενα, όσοι έχουν τη δυνατότητα να αποβάλλουν τη μυωπική ματιά που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Υπάρχουν πόλεις που στηρίζουν τη θέση τους και την ανάπτυξη τους στα φεστιβάλ όπως το Εδιμβούργο, η Αβινιόν και δεκάδες άλλες πόλεις, γιατί όχι και εμείς;»

 

Ακριβόπουλος: Έγινε αγώνας δρόμου

Όπως είναι γνωστό, πριν από τρεις μήνες έγινε αλλαγή στην διοίκηση της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, με τον Δημοτικό Σύμβουλο Λεωνίδα Ακριβόπουλο να αναλαμβάνει την προεδρεία του φορέα πολιτισμού.

«Δεν μπορώ παρά να δεχτώ με αισθήματα ανακούφισης την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 9ου  φεστιβάλ «Βέροια εύηχη πόλη», λόγω και του άγχους του «πρωτάρη» που με διακατείχε. Πλέον μπορώ να πω πως κέρδισα μια «σαρδέλα» στο πέτο μου. Στο ξεκίνημα της θητείας μου πριν δυόμισι μήνες τίποτα δεν ήταν δεδομένο. Τα προαπαιτούμενα της διοργάνωσης ήταν πολλά και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς και έγκαιρα, με την αμέριστη συνεργασία των μελών του Δ.Σ της επιχείρησης και του προσωπικού της» μας είπε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος και συμπλήρωσε τονίζοντας πως «η τοποθέτηση μου, η αλλαγή διοίκησης στην ΚΕΠΑ, καθυστέρησε κάποιες διαδικασίες που τελικά ολοκληρώθηκαν σε πολύ οριακό χρόνο. Προσωπικό και διοίκηση, επιδοθήκαμε σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, και με πολύ προσπάθεια η κατάληξη υπήρξε ευτυχής. Βέβαια, το πόσο επιτυχημένο υπήρξε το φεστιβάλ θα το κρίνουν οι συνδημότες, οι οποίοι πάντως αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις του με την μαζική προσέλευση και παρουσία τους και παρά το γεγονός της ύπαρξης παράλληλων εκδηλώσεων άλλων φορέων πολιτισμού κατά τις προηγούμενες ημέρες».

 

Θα ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά όρια

Όταν μια προσπάθεια αγκαλιάζεται από την τοπική κοινωνία και αναγνωρίζεται από πολίτες πέραν των γεωγραφικών ορίων της πόλης και της Ημαθίας, δημιουργεί φιλόδοξα σχέδια για την συνέχεια του Φεστιβάλ. Να γίνει ένας θεσμός εκτός ορίων…

«Το 2018 πιστεύω ότι θα είναι ένα κομβικό σημείο στην εξέλιξη του φεστιβάλ . Για το λόγο αυτό, ως Κ.Ε.Π.Α., θέσαμε κάποιους στόχους. Να σχεδιαστεί όσο πιο έγκαιρα γίνεται, εάν είναι δυνατό να ξεκινήσει από τώρα. Δε μπορεί ένα φεστιβάλ που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός εξωστρεφούς θεσμού να μην είναι γεγονός περιφερειακής ή και εθνικής εμβέλειας. Αλλά αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί αν δεν διασφαλιστεί έγκαιρα η χρηματοδότησή του, δεν εξυπηρετεί να περιμένουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού μας το Δεκέμβριο για να ξεκινήσουμε τότε το σχεδιασμό του» τονίζει ο Γιάννης Καμπούρης και συμπληρώνει:

«Να ξεκινήσουμε μια διαφημιστική καμπάνια σε εθνικό επίπεδο με στόχο τις ημέρες του φεστιβάλ η Βέροια να γεμίσει επισκέπτες. Και δεν θα είναι μόνο το βραχυπρόθεσμο κέρδος από την παρουσία επισκεπτών τις ημέρες του φεστιβάλ στην πόλη. Είναι η δημιουργία και η διάχυση της εικόνας μια πόλης κοσμοπολίτικης, που έχει ένα σημαντικό παρελθόν αλλά και ένα δυναμικό παρών στο σήμερα στο χώρο του πολιτισμού.

Το ξαναλέω και ας επαναλαμβάνομαι. Aς ξεφύγουμε από τα πολιτιστικά στερεότυπα και ας  υπηρετήσουμε το σύγχρονο πολιτισμό με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό βέβαια να μην ληφθεί ως μια προσπάθεια εξοβελισμού της παράδοσης μας, αλλά αυτή να μην εγκλωβίσει την προσπάθεια να υπηρετήσουμε το σύγχρονο πολιτισμό».

 

 

Επετειακό το επόμενο φεστιβάλ

Το επόμενο καλοκαίρι η «Εύηχη Πόλη» συμπληρώνει τον 10ο χρόνο ύπαρξής της. Θα είναι όμως το ξεκίνημα μιας νέας δεκαετίας που θα έχει ως στόχο την καθιέρωσή της σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Αναμφίβολα ο βεροιώτικος λαός αξίζει αυτό το φεστιβάλ καθώς έχει μάθει να ανταποκρίνεται άριστα σε τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις, δείχνοντας ότι διαθέτει το απαιτούμενο αισθητήριο. Γενική παραδοχή από μέρους των καλλιτεχνών που συμμετείχαν ήταν ότι τέτοιου είδους φεστιβάλ δεν πραγματοποιούνται σε πολλές άλλες, ίσως και πιο πολυπληθείς, πόλεις της ευρύτερης περιοχής, καθιστώντας για τούτο την Βέροια ένα πραγματικό πόλο έλξης αυτήν την εποχή» μας είπε ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ και τονίζει ότι «μέσα σε όλα σίγουρα υπήρξαν λάθη, αβλεψίες και αστοχίες. Σαν νέος πρόεδρος της ΚΕΠΑ διαπίστωσα ότι πόρρω απέχει το να σου περιγράφουν τις απαιτήσεις του φεστιβάλ από το να τις ζεις και να βλέπεις ο ίδιος τις ανάγκες του και τα τρωτά του σημεία. Κάθε αβλεψία, εφόσον την διαχειριστούμε σωστά και με την απαιτούμενη γόνιμη αυτοκριτική, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο ώστε η επόμενη διοργάνωση να είναι έτι καλύτερη και με τις απαιτούμενες βελτιώσεις. 

Παρόλη την ανακούφιση που όπως προανέφερα νιώθω σήμερα, υπάρχουν παράλληλα αισθήματα προσμονής για το φεστιβάλ του επόμενου χρόνου, το οποίο θα είναι και επετειακό καθώς θα είναι η δέκατη διοργάνωση του. ‘Ήδη πολλές ιδέες έχουν τεθεί επι τάπητος, ώστε και ο χαρακτήρας του φεστιβάλ να μην αλλοιωθεί αλλά παράλληλα να εξαντληθούν τα περιθώρια βελτίωσης του. Επιθυμητή θα ήταν σε κάθε περίπτωση μια μεγαλύτερη προβολή, ώστε το φεστιβάλ να ξεπεράσει τα υφιστάμενα γεωγραφικά του όρια και να αποτελέσει με την πάροδο των ετών, πόλο έλξης για ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που θα θέλουν επ’ ευκαιρία του φεστιβάλ να επισκεφθούν και να παραμείνουν για κάποιες ημέρες στην πόλη μας. Περαιτέρω το άνοιγμά του φεστιβάλ και πέρα του αστικού ιστού θα ήταν κάτι που θα πρόσφερε στο ίδιο το φεστιβάλ αλλά και στους δημότες των κοινοτήτων του Δήμου μας».

 

Παραγωγές με αφετηρία τη Βέροια

Από την συζήτηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΚΕΠΑ και τον Διευθυντή της, προσπαθήσαμε να εκμαιεύσουμε «μυστικά» για την επόμενη διοργάνωση της «Εύηχης Πόλης». Και δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, αφού ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος και ο Γιάννης Καμπούρης είχαν την ειλικρινή πρόθεση να ενημερώσουν τους πολίτες για τους στόχους και το μέγεθός τους για το 2018.

«Να προχωρήσουμε σε παραγωγές που θα ξεκινήσουν την πορεία τους από εδώ. Ήδη υπάρχουν προτάσεις από σημαντικούς καλλιτέχνες και παραγωγούς και θα πρέπει να μπούμε δυναμικά στο χώρο αυτό.

Να ανοίξει ακόμα περισσότερο η διεθνής διάσταση του φεστιβάλ.

Να υπάρξει ενίσχυση υποδομών και εξοπλισμού.

Να ενδυναμωθεί ο μηχανισμός και το προσωπικό της ΚΕΠΑ συνολικά. Έχει συσσωρευτεί τόσο σημαντική τεχνογνωσία που δεν επιτρέπεται να μην αξιοποιείται στο έπακρο, ούτε αυτή να εξαντλείται σε μικρές και ήσσονος σημασίας δράσεις.

Να υπάρξει επανασχεδιασμός των πολιτιστικών δομών του δήμου. Το ξαναλέω, ο δήμος μπορεί να στηρίξει μια μόνο ισχυρή, αξιόπιστη πολιτιστική και αυστηρά επαγγελματική δομή. Ο καιρός του ερασιτεχνισμού στο χώρο πέρασε ανεπιστρεπτί και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, νομοτελειακά περνούν στο περιθώριο «εκόντες - άκοντες» μας είπε ο Γιάννης Καμπούρης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Λεωνίδα Ακριβόπουλου ο οποίος τόνισε ότι «επιθυμητό εκ μέρους μου θα ήταν, επ’ ευκαιρία και της επετειακής διοργάνωσης του επόμενου χρόνου, να δοθεί ένα παραπάνω βάρος στους καλλιτέχνες που έχουν αναδειχθεί από την περιοχή μας αλλά και από τις υποδομές της ίδιας της ΚΕΠΑ που τόσα χρόνια «φτιάχνει» καλούς μουσικούς. Έναυσμα σε αυτήν τη σκέψη έδωσε η αξιολογότατη παρουσία της φιλαρμονικής της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας που «άνοιξε» το φεστιβάλ την περασμένη Τετάρτη μαζί με την αντίστοιχη της Νάουσας».

 

 

Χρειάζεται οικονομική υποστήριξη

Οι  στόχοι υψηλοί, αλλά τα οικονομικά δεδομένα ισχνά. Γι αυτό τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης υποστήριξης από τους αρμόδιους φορείς, την ίδια την πολιτεία.

«Πρέπει και η πολιτεία να βοηθήσει συνολικά τις ανάλογες προσπάθειες. Να ελαφρύνει το κάθε μέρα και βαρύτερο πλαίσιο λειτουργίας των κοινωφελών επιχειρήσεων των ΟΤΑ, που κινδυνεύουν να καταντήσουν δυσκίνητοι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί.

Δε μπορεί οι κοινωφελείς επιχειρήσεις να μην έχουν ένα νομικό πλαίσιο για την προσέλκυση και διαχείριση εθελοντών. Υπάρχει κόσμος που θέλει να βοηθήσει και δε μπορούμε να τον εντάξουμε στην συνολική μας προσπάθεια» μας είπε ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ.και αποκάλυψε πως κατατέθηκε πρόταση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση του Φεστιβάλ.

«Σημειώνω ότι η ΚΕΠΑ έχει καταθέσει πρόταση στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για ένταξη της χρηματοδότησης του Φεστιβάλ μαζί με το διεθνές φεστιβάλ κιθάρας, με σημαντικά ποσά από το ΕΣΠΑ. Επισημαίνω και τη θετική ανταπόκριση που αρχικά βρήκε η πρόταση από τη διαχειριστική αρχή, από τη στιγμή που κρίθηκε ως απόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα της σχετικής προκήρυξης για το σύγχρονο πολιτισμό».

 

Είναι η «ναυαρχίδα» των εκδηλώσεων

Όπως πιστεύουμε κι εμείς, έτσι και οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι, η «Εύηχη Πόλη» αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Βέροιας. Μάλιστα μαζί με τα άλλα φεστιβάλ που διοργανώνονται ολόκληρη την χρονιά, μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες.

«Το φεστιβάλ «Βέροια-Εύηχη πόλη» είναι η ναυαρχίδα των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων. Πλαισιωμένη με το διεθνές φεστιβάλ κιθάρας, το διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου, την πανελλήνια συνάντηση χορού, την εβδομάδα θεάτρου και άλλα, δημιουργούν και συντηρούν ένα διαρκές ενδιαφέρον για την πόλη μας. Ένα ενδιαφέρον που μαζί με το μοναδικό αρχαιολογικό της πλούτο μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες όλο το χρόνο, σε κάθε εποχή. Να παντρέψουμε επιτέλους τον πολιτισμό με τον τουρισμό και από το πάντρεμα αυτό έχουμε να κερδίσουμε πολλά, που ακόμα ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί τη έκταση και τη σπουδαιότητά τους» κατέληξε ο Γιάννης Καμπούρης.

 

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας

Για την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων, αλλά και εκείνων που ακολουθούν, έπρεπε να υπάρξει συντονισμός, συνεργασίες και άοκνη δουλειά. Αυτό επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, κλείνοντας την «εύηχη» συζήτηση που είχαμε. 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ υπερβάλλοντες εαυτούς. Αναφέρομαι βέβαια σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους της επιχείρησης που από κάθε πόστο, φρόντισαν ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και να εξασφαλιστούν τα οικονομικά προαπαιτούμενα, να προγραμματιστούν οι εκδηλώσεις του, να υποστηρίξουν τεχνικά τις εκδηλώσεις και να φροντίσουν για την ευπρέπεια των χώρων που υποδέχτηκαν το κοινό. Ιδιαίτερα δε ευχαριστήρια για τους εργαζομένους που εργάστηκαν  πέραν του ωραρίου τους, κατά τις μικρές ώρες της ημέρας αλλά και τις πολύ ζεστές ώρες της.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Βέροιας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης που ήταν επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ αλλά και όλους τους Βεροιώτες και τις Βεροιώτισσες που αγκάλιασαν για μια ακόμα χρονιά τις εκδηλώσεις της «εύηχης πόλης» και κατέστησαν σαφές ότι επιθυμούν την ύπαρξη και συνέχιση αυτού του θεσμού.

Τέλος, ευχαριστώ και όλους όσοι ασκούν με τρόπο γόνιμο την κριτική τους βοηθώντας μας ουσιαστικά στα επόμενα βήματα.

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο θέατρο άλσους «Μελίνα Μερκούρη». Όπως φαίνεται θα τα λέμε όλο το καλοκαίρι. Θα τα λέμε «καλοκαιρινά»…».