ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2588 φορές

«Έφυγε» από τη ζωή ένας αξιόλογος Βεροιώτης

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Σύλλογος Παλαιμάχων της ΒΕΡΟΙΑΣ λίγο πριν από τον αγώνα με το ν ΠΑΟΚ τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους αποβιώσαντες προέδρους και ποδοσφαιριστές του ΓΑΣ και της ΠΑΕ και λίγες ώρες μετάστον κατάλογο προστέθηκε και το όνομα του Γιάννη Δημητρακάκη που τελευταία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1939 στη Βέροια και μετά τις γυμνασιακές του σπουδές πέρασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια άσκησε το δικηγορικό επάγγελμα .

Η ενεργός δράση του ως αθλητής ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια(ήταν μπασκετμπολίστας του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ), ενώ ως παράγοντας άρχισε πάλι από τον ίδιο σύλλογο και εν συνεχεία συνέχισε για 12 χρόνια στον ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ περνώντας από διάφορα πόστα του Δ.Σ., ενώ πρόεδρος διετέλεσε την περίοδο 1975-76.

Δεν περιορίστηκε όμως μόνο στον αθλητισμό της πόλης του η προσφορά του Γιάννη Δημητρακάκη, αφού το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον έφερε για πολλά χρόνια στο Δημοτικό συμβούλιο, το 1978 εκλέχτηκε Νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ για έξη χρόνια (1987-1993) υπήρξε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας.

Η εφημερίδα μας συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα της Βεροιώτικης γης που θα τον σκεπάζει.

Καλό σου ταξίδι Γιάννη Δημητρακάκη.