ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Σκάνδαλα» που σέρνουν τον Δήμο Βέροιας στα δικαστήρια

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΒΕΡΟΙΑ»

"ΣΚΑΝΔΑΛΑ" ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ.

ΜΗΝΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ!!!

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται να έχουν ποινικοποιηθεί τα πάντα, να δηλητηριάζεται όλο και περισσότερο η πολιτική ζωή στον Δήμο Βέροιας με τις τακτές διώξεις αιρετών μετά από μηνύσεις δημοτών και «δημοτών» για διάφορα «σκάνδαλα» που κατά την γνώμη τους υπάρχουν.

Είτε ο Δήμαρχος, είτε άλλοι αιρετοί οδηγούνται στην Δικαιοσύνη για υποθέσεις που φέρονται ως «σκάνδαλα» και τελικά οι υποθέσεις αυτές μπαίνουν στο αρχείο. Πολύ δε περισσότερο όταν σε αρκετές περιπτώσεις οι μηνυτές δεν είναι κάτοικοι του Δήμου Βέροιας, αλλά συνήθως από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προφανώς κόπτονται περισσότερο για μια γειτονική πόλη, παρά γι αυτήν που κατοικούν. Αυτό δείχνει ότι οι μηνύσεις αυτές είναι υποκινούμενες και με πολιτική σκοπιμότητα για να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής.

Ζούμε στην Ελλάδα των μνημονίων, όπου το προσωπικό έχει γίνει ελάχιστο και γίνεται αντιληπτό πως θα υπάρχουν παραλείψεις, που ως σημείο των καιρών κάνουν τον πολίτη πιο υποψιασμένο. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και δικαιωματικό προς και από την κοινωνία. Όχι όμως να υπάρχει σκοπιμότητα σε δικαστικές διαδικασίες που πλήττουν ακόμα και την ίδια την τοπική κοινωνία.

Έκανε μήνυση για την γέφυρα Κούσιου

Τις μέρες αυτές στο Πταισματοδικείο Βέροιας γίνονται καταθέσεις μαρτύρων για μία μήνυση για την γέφυρα των δωρητών Αδελφών Κούσιου, με ενάγοντα (μηνυτή) τον πολίτη Θεόδωρο Ιατρίδη, κάτοικο Τριλόφου Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος πολίτης δεν είναι δημότης Βέροιας, αλλά έδειξε το «τεράστιο ενδιαφέρον του» για το «σκάνδαλο» της γέφυρας Κούσιου και την διαχείριση των χρημάτων της δωρεάς.

Έτσι κλήθηκαν να καταθέσουν δημοτικοί σύμβουλοι και κάποιοι δημοσιογράφοι της Βέροιας, χωρίς καν να γνωρίζουν τον μηνυτή. Και το πρωτάκουστο; Ενώ προσέρχονται και καταθέτουν οι υποτιθέμενοι μάρτυρες, δεν προσήλθε μέχρι χθες να καταθέσει ο μηνυτής.   

Μπήκε στο αρχείο

Άλλη μία μήνυση που έγινε από κάτοικο της Θεσσαλονίκης, αφορά το έργο του ΕΣΠΑ «Εξοπλισμός και Οργάνωση Ολοκληρωμένου Δικτύου Παροχής Υπηρεσιών Τηλεφροντίδας στον Δήμο Βέροιας».

Ένα έργο προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, το οποίο ο μηνυτής το εφηύρε στα 2.500.000 ευρώ. Κι εδώ ο μηνυτής Πινακουλάκης Εμμανουήλ από την Θεσσαλονίκη «μύρισε σκάνδαλο», αλλά μετά από καταθέσεις και υπόμνημα που κατάθεσε ο Δήμος Βέροιας, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Ενημερωτικά σας λέμε πως το συγκεκριμένο έργο με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απεντάχθηκε μαζί με άλλα 44 όμοια έργα.

Και στην περίπτωση αυτή ο εξ Θεσσαλονίκης πολίτης, έδειξε το τεράστιο «ενδιαφέρον» του για του Δήμου Βέροιας και όχι για αυτά της πόλης που είναι κάτοικος και δημότης.

Η υπόθεση για το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

Η τρίτη περίπτωση αφορά μία μήνυση σχετικά με το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βέροιας. Μηνυτής και πάλι κάτοικος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο στρατιωτικός Νικόλαος Ξανθόπουλος. Το μόνο που τον συνδέει με τη Βέροια, είναι κάποιες κοινωνικές και φιλικές σχέσεις με συναδέλφους και φίλους του.

Συγκεκριμένα το «ενδιαφέρον» του έχει να κάνει με μία χρηματοδότηση για εξοπλισμό και αναρωτιέται ποιος τα διαχειρίστηκε και που πήγαν τα χρήματα εγκρίθηκαν.

Και στην περίπτωση αυτή ο Δήμος Βέροιας αναγκάστηκε να «τρέχει»  στα δικαστήρια για να αποδείξει πως δεν υπάρχει «σκάνδαλο», με αποτέλεσμα και η υπόθεση αυτή να μπει στο αρχείο.   

Χαρακτηριστικό της μηνυτήριας αναφοράς του συγκεκριμένου κάτοικου Θεσσαλονίκης σε βάρος του Δήμου Βέροιας είναι  η πολλές φορές χρήση της λέξης «αν κατάλαβα καλά». Δηλαδή έκανε μια μήνυση σε βάρος άλλου Δήμου από αυτόν της κατοικίας του, χωρίς να «κατάλαβε καλά».

Νέα μήνυση για το Άνω Σέλι

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τη Δευτέρα κατατέθηκε νέα μήνυση σε βάρος του Δήμου Βέροιας. Δεν γνωρίζουμε αυτήν την φορά ποιος είναι ο μηνυτής, αλλά πληροφορηθήκαμε ότι αφορά την οδική σύνδεση των οικισμών Κάτω Βέρμιο με Άνω Βέρμιο.

Επειδή δεν μπορέσαμε να πάρουμε στα χέρια μας την μηνυτήρια αναφορά για να γνωρίζουμε και το ακριβές περιεχόμενό της, θα αρκεστούμε μόνο στην είδηση και δεν θα προβούμε σε περαιτέρω σχόλια.