ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1892 φορές

Νέα ήττα για τη ΒΕΡΟΙΑ και πυκνή… ομίχλη για την παραμονή!

Ένα δικό της παιχνίδι έχασε η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία αν και προηγήθηκε 0-1 της Λάρισας, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας , γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.

Οι Βεροιώτες πάλεψαν για ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως όταν χρειάστηκαν βοήθειες δεν τις είχαν. Έτσι η διαφορά των δύο αντιπάλων φάνηκε και ήταν η προεργασία που έγινε στους Λαρισαίους και οι μεταγραφές που έκαναν, οι οποίες βοήθησαν στο παιχνίδι, κόντρα στους Βεροιώτες των ελάχιστων λύσεων, λόγω των αρκετών αποχωρήσεων που είχαν, αλλά και την μηδαμινή ενίσχυσή τους.

Δυστυχώς αυτή η ήττα φέρνει την ιστορική ομάδα με το ενάμιση πόδι στη Β΄Εθνική και μόνον μ ε θαύμα θα γλυτώσει.

 ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Ο Θωμάς Γράφας για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος προτίμησε να βάλει τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια, ενώ λίγο πολύ γνωστοί ήταν οι παίκτες που θα έπαιζαν στην γραμμή άμυνας, δηλαδή ο Μαλόν με τον Χαροντάκη στα πλάγια και ο Ασίγκμπα με τον Καλί στο κέντρο της. Αμυντικά χαφ οι Μπαλάφας, Λινάρδος, με τους Σαρπόνγκ, Κάλβο στα πλάγια της επίθεσης, έχοντας στην κορυφή της τον Καπετάνο και πίσω από αυτόν σε ρόλο ελεύθερου τον Ά ρτσε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Χωρίς ιδιαίτερα καλές φάσεις , φτωχό θέαμα, αλλά με πολλές εντάσεις και νεύρα, από τους παίκτες και των δύο ομάδων, κύλισε το α΄ ημίχρονο, με ένα παιχνίδι το οποίο όπως παιζόταν ευνοούσε την Βέροια, που έκλεινε όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή της και προσπαθούσε να βγει στην κόντρα επίθεση.

Έτσι οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του Καντιμοίρη με κάποια σουτ έξω από την περιοχή, τα οποία δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα της «Βασίλισσας», με αποτέλεσμα να μην έχουν τη μεγάλη φάση σε αυτό το πρώτο 45λεπτο.

Αντίθετα οι Βεροιώτες  ήταν αυτοί που κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Κάλβο στο 8΄των συνολικά 16΄καθυστερήσεων που κράτησε ο Φωτιάδης, λόγω των καπνογόνων που έριξαν οι οπαδοί της ΑΕΛ με την έναρξη του αγώνα.

Μάλιστα στο 11΄των καθυστερήσεων με τον Καπετάνο,  έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 0-2 και να κλειδώσουν από το πρώτο μέρος τη νίκη.

Στην επανάληψη οι Λαρισαίοι με δύο αλλαγές, μπήκαν με αποφασιστικότητα, πίεσαν προς την περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 54΄με κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα Γκαγιέχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα στο 57΄λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όμως η σέντρα σουτ του Γκαγιέχο αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη.

Η ΒΕΡΟΙΑ σιγά σιγά συνέρχεται και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το 60΄, αφού και η Λάρισα μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντοντό στο 58΄με 2η κίτρινη για θέατρο.

Ο  Γράφας φρεσκάρει την επίθεσή του με μία αλλαγή στο 63΄, με το Βασιλαντωνόπουλο να παίρνει τη θέση του Σαρπόνγκ και στο 68΄ο Κάλβο αναγκάζει σε εκπληκτική απόκρουση τον Ξενοδόχοφ, ενώ στο 76΄η κεφαλιά του Λινάρδου στέλνει τη μπάλα σ το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Και εκεί που οι Βεροιώτες ψάχνουν το δεύτερο τέρμα τους και αφού ο Μίλιεβιτς στο 79΄μπαίνει στον αγώνα στη θέση του Μαλόν (γύρισε πίσω ο Βασιλαντωνόπουλος και ο νεοεισελθόν πέρασε μπροστά του δεξιά), έρχεται ο Χαροντάκης με μία αψυχολόγητη ενέργεια και δίνει την ευκαιρία με το πέναλτι που παραχωρεί, στη Λάρισα να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 81΄με τον Ναζλίδη.

Από εκεί και πέρα επηρεασμένοι οι φιλοξενούμενοι από τον τρόπο με τον οποίο έμειναν πίσω στο σκορ, δεν μπορούν να αντιδράσουν και χωρίς κάτι ενδιαφέρον τελείωσε το παιχνίδι, με τη ΒΕΡΟΙΑ να χάνει μέσα από τα χέρια της ένα δικό της παιχνίδι, το οποίο μάλιστα ήταν ζωής η θανάτου για τις δύο ομάδες.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλός ο Ανανίας Φωτιάδης. Κοντά σε όλες τις φάσεις και με σωστές αποφάσεις.Την ίδια απόδοση ειχαν και οι βοηθοί του Κωτούλας , Δίπλαρης.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας (46' Κουτσιανικούλης), Μονιάκης, Φατιόν, Μασαλέσα, Ντοντό, Ντέλετιτς, Ικάουνιεκς (46' Γκαγέγο), Ναζλίδης (88' Τικίτο)

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν (79' Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Άρσε, Σαρπόνγκ (63' Βασιλαντωνόπουλος), Κάλβο, Καπετάνος