ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1887 φορές

Ταπεινωτική ήττα!!!

Δυστυχώς  στο πιο κρίσιμο ίσως παιχνίδι της, από αυτά που έμειναν  στον α΄ γύρο, η ΒΕΡΟΙΑ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του και υποχρεώθηκε σε μία από τις πιο βαριές και ταπεινωτικές ήττες στο γήπεδό της, στην 53χρονη ιστορία της , δείχνοντας πόσο βαριά άρρωστη είναι..

Και αυτή η φράση δεν είναι σχήμα λόγου, παρά η πραγματικότητα, αφού  η κατάσταση στα αποδυτήρια είναι αρρωστημένη, με παίκτες που δεν μιλιούνται μεταξύ τους, που δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με τον προπονητή τους και είναι σε καραντίνα από αυτόν, παίκτες που θέλουν να φύγουν από την ομάδα.

Η ομάδα δεν προστατεύεται από την διοίκησή της, που αφήνει ασχολίαστους σφαγιασμούς όπως αυτόν στην Τρίπολη, χωρίς την παραμικρή ανακοίνωση διαμαρτυρίας, τη στιγμή που άλλες ΠΑΕ για ψήλου πήδημα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους.

Είναι πολλά που μπορείς να προσάψεις στην Βεροιώτικη ΠΑΕ, για την όλη λειτουργία της, όμως άμοιροι ευθυνών δεν είναι και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχουν καμία δικαιολογία για τις κακές εμφανίσεις τους, πολύ δε περισσότερο για την αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι με την Ξάνθη. Είναι επαγγελματίες και πρέπει να αντιδρούν σαν επαγγελματίες.

Όσον αφορά τον προπονητή Θωμά Γράφα, μάλλον ήρθε με πολλές αρμοδιότητες, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, κάτι που τον έφερε σε ευθεία σύγκρουση με τους παίκτες, θέλοντας να κάνει ένα γενικό ξεκαθάρισμα. Έχει χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια, αλλά και την εμπιστοσύνη των παικτών του.

Τέλος ο ερχομός του Γιώργου Κολοβού ως τεχνικού διευθυντή, δεν δείχνει να έφερε κάτι θετικό στο όλο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Φυσικά είναι νωρίς να κρίνουμε τις ικανότητές του, αλλά η ΒΕΡΟΙΑ χρειάζεται άμεσα γιατρειά και μάλλον κανένας δεν είναι σε θέση να την θεραπεύσει.

 Η κατάσταση δύσκολα να γίνει αναστρέψιμη και είναι δύσκολο να προλάβουν αυτοί που θα έρθουν να ενισχύσουν την ομάδα, να σώσουν την παρτίδα, δηλαδή να την κρατήσουν στην κατηγορία. Τουλάχιστον αν είναι να χαθεί αυτή  και δεν θα είναι η πρώτη φορά, να μην βυθιστεί αύτανδρη, αλλά να παλέψει  για την ιστορία της και την τιμή της.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

‘Ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, ανάγκασε τον Θωμά Γράφα να κάνει κάποιες αναγκαστικές αλλαγές. Συγκεκριμένα ο Ασίγκμπα αποκλείστηκε από την 18άδα λόγω ενός προβλήματος στο……Έτσι ελείψει και των δύο  άλλων στόπερ, του Σισοκό, του Μαραγκού και του Μελίσση, αναγκαστικά αγωνίστηκε παρτενέρ του Καλί ο Μαλόν, ενώ μεταφέρθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας ο Βασιλαντωνόπουλος και στην αριστερή πέρασε ο Χαροντάκης.

Ο Αθηναίος τεχνικός της «Βασίλισσας» ξεκίνησε έχοντας  κάτω από τα δοκάρια για μία ακόμη φορά τον Λόπεζ, στα πλάγια της άμυνας έπαιξαν οι Βασιλαντωνόπουλος δεξιά, Χαροντάκης αριστερά, οι δύο στόπερ ήταν οι Μαλόν, Καλί, αμυντικά χαφ ο Μπαλάφας με τον Λινάρδο, πλάγιοι μεσοεπιθετικοί ο Σαρπόνγκ αριστερά, με τον Σισίνιο δεξιά και τον Άρτσε ελεύθερο, πίσω από τον προωθημένο Καπετάνο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο 45λεπτο, το οποίο όμως δεν έκρυβε συγκινήσεις, αφού οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να φθάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Και αν αυτό δεν ενοχλούσε καθόλου την Ξάνθη που από το 19΄προηγγείτο στο σκορ χάρις στο τέρμα που πέτυχε με γυριστή κεφαλιά ο προωθημένος Λισγάρας, ύστερα από κόρνερ του Λούκας, η ΒΕΡΟΙΑ που ήταν πίσω στο σκορ δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει σε καμία περίπτωση. Αν και προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο δεν τα κατάφερνε, αφού οι παίκτες της έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, κάτι που δεν τους επέτρεπε να αναπτυχθούν.

Έτσι ήταν ακίνδυνη σε αυτό το πρώτο μέρος, με μία μόνον εξαίρεση την φάση του 32΄στην οποία ο Καπετάνος σε καλή θέση από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως ήθελε.

Από την μεριά της η Ξάνθη βολεύεται από τον ρυθμό του αγώνα δεν καίγεται να βγεί μπροστά, φυλάει τα νώτα της και στο45΄για δεύτερη φορά απειλεί όμως ο Άρτσε σώζει την ομάδα του κόβοντας σωτήρια προ του αμαρκάριστου μέσα στη μικρή περιοχή της Βέροιας Βασιλακάκη.

Στην επανάληψη έρχεται η κατάρευση για τους γηπεδούχους και ο αγώνας μετατρέπεται σε μία τυπική διαδικασία για τους φιλοξενούμενους.  

Ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ σε μία προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, πραγματοποιεί πολλές αλλαγές. Ρίχνει στον αγώνα τους Βίτι και Κάλβο, τον πρώτο ως ελεύθερο πίσω από τον Καπετάνο και τον Ισπανό στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στη θέση  του Βασιλαντωνόπουλου, που κακώς αντικαταστάθηκε, πέρασε εκ των έσω ο Μαλόν, γύρισε στόπερ ο Μπαλάφας, στη θέση του οποίου έπαιξε ο Άρτσε, με τον Σαρπόνγκ να μετατοπίζεται στην δεξιά πλευρά της επίθεσης

Προς στιγμή φάνηκε ότι κάτι άλλαξε στους γηπεδούχους προς το καλύτερο. Μπήκαν αποφασισμένοι για την γρήγορη ισοφάριση και έφθασαν σε αυτήν δυο φορές στο 52΄και 56΄,με σουτ του Μπαλάφα που δεν αιφνιδίασε τον Ζίβκοβιτς και κεφαλιά του Βίτι με την οποία έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

 Η συνέχεια όμως ανήκει στην Ξάνθη, η οποία σε διάστημα οκτώ λεπτών πετυχαίνει τρία τέρματα και διασύρει την αντίπαλό της. Σε αυτό όμως  έβαλε το χέρι του και ο διαιτητής που έκανε δώρο στους Ξανθιώτες τα δύο πέναλτι. Όμως που κουράγιο για διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους οι οποίοι αφέθηκαν στη μοίρα τους

Στο 58΄ο Βασιλακάκης προσπάθησε να κάνει το γύρισμα, η μπάλα βρήκε το χέρι του Καλί, χωρίς ο αμυντικός της ΒΕΡΟΙΑΣ να έχει πρόθεση  και ο Θάνος υπέδειξε πέναλτι. Ο Γιουνές δευτερόλεπτα αργότερα έστειλε από τη μία μεριά τον Λόπεζ και τη μπάλα στην άλλη, κάνοντας το 0-2.

 Η Ξάνθη συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και πέτυχε ακόμη δύο τέρματα, μετατρέποντας τη νίκη τους σε θρίαμβο!

Στο 61’ ο Λινάρδος έκανε τραγικό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Βασιλακάκης και γυρίζοντας τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή, έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιουνές που δεν μπορούσε να αστοχήσει από κοντά. Πέντε λεπτά μετά, ο Θάνος υπέδειξε ακόμη ένα πέναλτι σε πέσιμο του Τριάδη. Είχε άδικο και αυτή τη φορά, καθώς ο Λόπεζ δεν βρήκε τον Έλληνα εξτρέμ! Ο Γιουνές που ανέλαβε, πάντως, και αυτή την εκτέλεση, νίκησε για τρίτη φορά τον Ισπανό πορτιέρο της Βέροιας, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.

Η Βέροια παρουσίαζε εικόνα διάλυσης, δεν μπορούσε καν να αντιδράσει και γλίτωσε στα εναπομείναντα λεπτά από μεγαλύτερο διασυρμό, είτε από την αστοχία των Ακριτών(80΄- 91΄Νιέτο σούτερε από θέσεις βολής άουτ), είτε από τηνσωτήρια επέμβαση του Λόπεζ στο 88΄σε εξ΄επαφής πλασέ του Σολτάνι.

Η διαιτησία του Θάνου από τα Γρεβενά, αν το παιχνίδι κρινόταν στο γκολ, θα σήκωνε πολύ συζήτηση, για τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι που έδωσε υπέρ της Ξάνθης. Οι βοηθοί του Καλφόγλου και Πάτας είχαν σωστές υποδείξεις.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Βίτι), Μαλόν, Καλί, Χαροντάκης, Μπαλάφας, Άρτσε, Λινάρδος, Σισίνιο (46’ Κάλβο), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντε Λούκας (78’ Νιέτο), Γουάλας, Καρασαλίδης, Λουσέρο, Τριάδης (74’ Σολτάνι), Καμαρά, Βασιλακάκης (81’ Ράνος), Γιουνές.