Εν Βεροία...

Να ξηλωθούν τα περίπτερα που έληξαν οι άδειες τους

Εδώ και μήνες, δύο περίπτερα της Βέροιας έχουν πάψει να έχουν άδειες λειτουργίας καθώς οι ιδιοκτήτες τους απεβίωσαν. Επειδή οι άδειες που είχαν δεν μεταβιβάζονται σε κληρονόμους, πρέπει ο Δήμος να τα ξηλώσει από τα πεζοδρόμια.

Μιλάμε για το περίπτερο στην πλατεία Πλατάνων και αυτό στην οδό Μητροπόλεως,

μπροστά στην Εθνική Τράπεζα, τα οποία φυσικά είναι κλειστά.

Αν δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα, το οποίο δεν γνωρίζουμε, νομίζουμε ότι ο Δήμος και η αρμόδια υπηρεσία πρέπει να τα ξηλώσει για να ελευθερωθούν τα πεζοδρόμια.

 

Άκαιρες οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

Την δυσφορία τους εκφράζουν οι έμποροι της Βέροιας για την φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 και θα λήξει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, όπως προβλέπεται από το αρ. 15 του Ν.4177/2013, του υπουργείου.

Αυτό γιατί, πριν λίγες μέρες έβαλαν στα ράφια των καταστημάτων τους τα εμπορεύματα της νέας χειμερινής κολεξιόν και πριν καλά καλά ξεκινήσουν να τα πωλούν, θα αναγκαστούν τώρα να τα αποσύρουν και να επανατοποθετήσουν τα περσινά, ώστε να τα προωθήσουν σε εκπτωτικές τιμές.

Όπως συνήθως γίνεται, κατά την περίοδο των εκπτώσεων τα εμπορεύματα που πωλούνται είναι κατά βάση προηγούμενης σεζόν ή στην λήξη μιας περιόδου. Σπάνια υπάρχουν εκπτώσεις με ρούχα νέας κολεξιόν.

Ελπίζουμε αυτή η 10μερη εκπτωτική περίοδος να παρουσιάσει αξιόλογη κίνηση και έτσι να μετριαστεί η δυσαρέσκεια των εμπόρων.

 

Τιμήθηκε στη Βέροια η επέτειος του “ΌΧΙ”

Με σύμμαχο τον καλό καιρό τιμήθηκε με λαμπρότητα η επέτειος του “ΌΧΙ” στην Βέροια. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με την μαχητική και στρατιωτική παρέλαση.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης, οι βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Γεωργία Μπατσαρά, η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας κ.α.

 

Παραίτηση Ορταντζόγλου από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Ξαφνική παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας υπέβαλε ο κ. Σάκης Ορταντζόγλου. Ο λόγος της παραίτησής του δεν έγινε γνωστός ακόμα, αλλά όπως και να ΄χει, η απουσία του από τις δράσεις του Συλλόγου θα είναι αισθητή.

 

Τιμήθηκε ο Μητροπολίτης μας απο το Δήμο Βέροιας

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε στον ιερό ναό αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας και στη συνέχεια τέλεσε Δοξολογία για την εθνική εορτή.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας η Δήμαρχος Βεροίας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου απένειμε στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη το μετάλλιο τιμής και ευποιίας του Δήμου Βέροιας, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για τη στήριξη και την εξαιρετική προσφορά του στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη, την προβολή και την υποστήριξη θεσμικών δομών της τοπικής κοινωνίας.

Ο σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε την Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβουλιο της πόλης για την εξαιρετική τιμή, τονίζοντας συγκινημένος ότι η απόδοση τιμής και σεβασμού δεν αφορά το πρόσωπό του αλλά την Εκκλησία για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία και το Γένος σε καιρούς ειρήνης και καιρούς πολέμου, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα.

 

Για μια …φωτογραφία

Με την ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και των ηλεκτρονικών εφημερίδων, παρατηρούνται φαινόμενα τα οποία φθείρουν το κύρος και την προσωπικότητα πολλών συμπολιτών μας, πολύ δε περισσότερο αυτών που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Υπό την μορφή gossip βγαίνουν μια φωτογραφία και χωρίς «περιεχόμενο», χωρίς «θέμα» αναρτάται στο internet. Αυτά ο απλός πολίτης τα βλέπει και τους προκαλείται αρνητικό αίσθημα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τα θεωρούν «αστειότητες…»

 

Κίνδυνος στην διασταύρωση Εμμ. Παππά και Τρεμπεσίνας

Κινδύνους κρύβει η διαστάυρωση των οδών Τρεμπεσίνας με την Εμμανουήλ Παππά στη Βέροια. Ο λόγος είναι η έλλειψη πινακίδας του ΚΟΚ. Συγκεκριμένα πριν γίνουν τα έργα ανάπλασης υπήρχε πινακίδα stop για τα αυτοκίνητα που κινούνταν επί της Εμμ. Παππά, με προτεραιότητα αυτά επί της Τρεμπεσίνας.

Τώρα δεν υπάρχει καμιά πινακίδα και σύμφωνα με τον ΚΟΚ το εκ δεξιών (εν προκειμένω από την Εμμ. Παππά)  προερχόμενο αυτοκίνητο έχει προτεραιότητα. Σωστά, αλλά... Επί δεκαετίες οι οδηγοί συνήθισαν τα αυτοκίνητα επί της Τρεμπεσίνας να έχουν την προτεραιότητα. Έτσι οι κίνδυνοι ελλοχεύουν και γι αυτό άμεσα πρέπει να τοποθετηθεί η σχετική πινακίδα.

 

Νεστορόπουλος: Βαφτίζουν το σκυλί - κουνέλι και το σερβίρουν για λαγό

Αντιπαράθεση για το χώρο στάθμευσης που θα διαμορφώσει κάτω από την Λεωφόρο Στρατού ο δήμος Βέροιας, αναπτύχθηκε ανάμεσα στον σύμβουλο της μειοψηφίας Απόστολο Νεστορόπουλο και τον αντιδήμαρχο Άρη Λαζαρίδη.

“Δεν χωροθετήκε κανένα πάρκινγκ κάτω από την Λεωφόρο Στρατού” είπε ο κ. Νεστορόπουλος σχολιάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου Βέροιας και πρόσθεσε: “Βαφτίζουν το σκυλί - κουνέλι και το σερβίρουν για λαγό.

Ο χώρος κάτω από την Στρατού είναι αθλητικών εγκαταστάσεων, ο οποίος θα έχει υποχρεωτικά 40-60 θέσεις στάθμευσης”.

Απαντώντας ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: “Γιατί ζορίζεται ο κ. Νεστορόπουλος; Το θέλει ή όχι το πάρκινγκ; Εμείς δεν κρύψαμε ότι ο χώρος εκεί είναι αθλητικών εγκαταστάσεων. Πειράζει τους Θεσσαλονικείς για παράδειγμα που στα γήπεδα της Τούμπας και του Καυτατζογλείου υπάρχουν τόσες θέσεις στάθμευσης;”

Ο κ. Νεστορόπουλος εξαπέλυσε βολές για άλλα δυο θέματα. Συγκεκριμένα σχολιάζοντας την ανάθεση της κατασκευής του Ηρώου της πλατείας Ωρολογίου στον κ. Βαρώτσο, σημείωσε ότι έγινε με διαδικασίες που δεν ήταν νόμιμες ενώ για την καθυστέρηση στην εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης, είπε ότι φταίει ο δήμος γιατί την δημοπράτησε χωρίς να είναι δική του αρμοδιότητα (η δημοπρασία ακυρώθηκε αφού ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμό και δημοπρατήθηκε εκ νέου από την Περιφέρεια).

 

Απαράδεκτος δρόμος...

Η περιοχή αναβαθμίσθηκε πριν από λίγα χρόνια με την ανοικοδόμησή της. Μετά απο τόσο καιρό όμως ο δρόμος παραμένει στο κακό του χάλι, αφού από ένα ορισμένο σημείο και μετά είναι χωματόδρομος.

Ο λόγος για την οδό  Πολυτεχνειου & Δημοκρατιας, κάτω από το Super Market Αρβανιτίδη στην Πιερίων, ο οποίος είναι και κακοτράχαλος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν αυτοκίνητα, ενώ το χειμώνα γίνεται πραγματικός βούρκος.

Οι κάτοικοι της περιοχής πολλές φορές διαμαρτυρήθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όμως ποτέ δεν εισακούσθηκαν.

Και εύλογα αναρωτιούνται: "Με τέτοιο δρόμο και πληρώνουμε Δημοτικά τέλη;;;"