Εν Βεροία

Το συγκεκριμένο αγροτικό ή επαγγελματικό Ι.Χ. είναι εγκατελειμμένο στην οδό Πιερίων, επάνω στο πεζοδρόμιο και μπροστά από οικοδομή, η οποία είναι μισοτελειωμένη. Δυστυχώς ούτε παλαιότερα η Δημοτική Αστυνομία, πολύ δε περισσότερο τώρα, ελλείψει αυτής, ενδιαφέρθηκε κάποιος αρμόδιος να απομακρύνει το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο έχει σχεδόν θαφτεί από τα χόρτα που έχουν φυτρώσει γύρω και πάνω απ' αυτό. Η εικόνα είναι άσχημη και κάποιος θα πρέπει να δείξει ενδιαφέρον....

Γέμισε δασκάλους η Α/βαθμια Εκπαίδευση

«Μπούκωσαν» τα γραφεία της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας. Πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας έστειλε με απόσπαση περισσότερους από δέκα δασκάλους από άλλους Νομούς, οι οποίοι δεν έχουν να προσφέρουν έργο. Έτσι στα γραφεία δεν υπάρχει …καρέκλα για να καθίσουν!!!

Μεταξύ των δασκάλων που αποσπάστηκαν στην Διεύθυνση της Ημαθίας, είναι γαλλικής γλώσσας και γυμναστές. Σήμερα όλες οι θέσεις δασκάλων γαλλικής είναι καλυμμένες και δεν υπάρχει ανάγκη. Η μόνη ανάγκη που υπάρχει στα σχολεία της Ημαθίας, είναι 6 κενές θέσεις γυμναστών. Όμως από τους αποσπασθέντες, οι γυμναστές είναι τέσσερις. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούν τοποθετηθούν για να καλύψουν τα κενά αυτά στις σχολικές μονάδες, γιατί ο χαρακτηρισμός της απόσπασής τους είναι για «διοικητικό έργο». Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξει νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο, η οποία ακόμα δεν έχει κοινοποιηθεί.

Ελλάς το μεγαλείο σου…

 

Και δύο καταγγελίες…

Και μιας και αναφερθήκαμε στον διδασκαλικό χώρο της Ημαθίας, να αναφέρουμε και δύο καταγγελίες που μας έγιναν από αναγνώστες μας.

Η πρώτη αφορά δασκάλους που παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και περιφέρονται στα σχολεία. Ρωτήσαμε τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι όσοι παρουσιάζουν ή δηλώνουν τέτοια προβλήματα υγείας, είτε βρίσκονται σε άδεια, είτε έχουν παραπεμφθεί σε εξετάσεις.

Η δεύτερη καταγγελία έχει να κάνει με Διευθυντή κεντρικού Δημοτικού σχολείου της Βέροιας. Ο Διευθυντής, λοιπόν, πέρα από τα διευθυντικά του καθήκοντα, είναι υποχρεωμένος για κάποιες ώρες να διδάσκει και ένα μάθημα της επιλογής του. Στην προκειμένη περίπτωση, μας είπαν, ότι ο Διευθυντής επέλεξε τα μαθηματικά. Όμως όταν προκύπτει φόρτος δουλειάς ως Διευθυντής, το μάθημα των μαθηματικών το κάνει …η μουσικός.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό έχει υποπέσει στην αντίληψη της Α/βαθμιας, ωστόσο το πρόβλημα αυτό πρέπει να διευθετηθεί άμεσα.

 

Η VENUS στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων της Κολωνίας

Ο Α.Σ Βέροιας VENUS GROWERS συμμετείχε με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων «ANUGA» της Κολωνίας στη Γερμανία που διήρκησε απο τις 05/10/13 έως 09/10/13.

Το περίπτερο του Συνεταιρισμού επισκέφτηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης να συνομιλεί με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θεολόγη Καρανδρό και τον Διευθυντή Κονσερβοποιείων του Συνεταιρισμού κ. Στέλιο Θεοδουλίδη.

 

Τίμησαν τα Ελευθέρια της πόλης οι Βεροιώτες

Μαζική ήταν η παρουσία των πολιτών της Βέροιας στα φετινά Ελευθέρια της πόλης.

Παρά τον άστατο καιρό και την βροχή, οι Βεροιώτες έδωσαν βροντερό παρών στην παρέλαση, χειροκρότησαν μαθητές, συλλόγους και στρατιώτες και τίμησαν με την παρουσία τους την 101η επέτειο. Παραφωνία και φέτος τα σιδερένια κιγκλιδώματα πριν και μετά την εξέδρα των επισήμων.

 

Τέσσερις πινακίδες είναι πολλές!!!

Παλιότερα αναφερθήκαμε στο “τρίγωνο” που δημιουργήθηκε με την ανάπλαση στις οδούς Ανοίξεως, Εμμ. Παπά και Σκρα. Είχαμε καταγράψει τις ντομάτες που φύτεψε κάποιος (προφανώς) περίοικος.

Τώρα η “σοδειά” τέλειωσε. Επίσης ο συγκεκριμένος χώρος καθαρίστηκε, φυτεύτηκαν λουλούδια και εγκαταστάθηκε σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Παρατηρούμε όμως πως σε έναν μικρό χώρο (3χ3χ3) έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά τέσσερις πινακίδες της τροχαίας (ΚΟΚ) οι οποίες, δυστυχώς, δημιουργούν άσχημη εικόνα στο διαμορφωμένο χώρο ο οποίος αναμένεται να είναι αρκετά καλαίσθητος στο μέλλον.

Μήπως οι αρμόδιοι πρέπει να “μελετήσουν” εκ νέου τον αριθμό των πινακίδων αυτών, ώστε να είναι λιγότερες και να μην προκαλούν αισθητικό πρόβλημα;

 

Βεροιώτες της Αθήνας στο Γηροκομείο Βέροιας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βεροιέων Αθηνών, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Βέροια, την 8 & 9 Οκτωβρίου, έγινε δεκτό από  τον Πρόεδρο, τον Διευθυντή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωσσίδειου  Γηροκομείου Βεροίας, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν εγκάρδια και με περισσή φροντίδα και στη συνέχεια  τους ενημέρωσαν για την λειτουργία του Ιδρύματος, και τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου.

Οι Βεροιώτες της Αθήνας έμειναν έκπληκτοι από το μέγεθος της προσφοράς της Βεροιώτισσας Χρυσούλας Χαρίση – Σαββαΐδου προς το Ίδρυμα, στη μνήμη του συζύγου της Σπύρου Σαβαΐδη.

Συγκεκριμένα, ανακαινίζει  απόλυτα όλα τα δωμάτια των γερόντων, με ότι σύγχρονο και πολυτελές υπάρχει σήμερα, ώστε η διαβίωση των τροφίμων, μαζί με τις θαυμάσιες υπηρεσίες που προσφέρει το ίδρυμα, να είναι πολλών αστέρων.

Οπως μας ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Βεροιέων της Αθήνας,  δεν γνωρίζουν προσωπικά την κ. Σαβαΐδου, όμως τη συγχαίρουν και την ευχαριστουν συνάμα για τη μεγάλη προσφορά της, ευχόμενοι το παράδειγμα της να το ακολουθήσουν και άλλοι συμπατριώτες μας.

 

Τιμήθηκε ο συνεργάτης μας Φαρμακοποιός Γ.Ξ. Τροχόπουλος

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21:00μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. ΒΕΛΙΔΗΣ» στη Θεσσαλονίκη και στα πλαίσια του «13ου Pharma Point»  που διοργάνωσε  ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, έγινε η απονομή της τιμητικής διάκρισης στον Βεροιώτη φαρμακοποιό Γ.Ξ. Τροχόπουλο.

Όταν εκλήθη στο βήμα ο τιμώμενος, δήλωσε τα εξής:

«Η βράβευση αυτή είναι μεγάλη τιμή για μένα και ευχαριστώ από καρδιάς τον Δ.Σ. του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, αλλά νομίζω ότι περιποιεί μεγάλη τιμή και για τον Φ.Σ. Ημαθίας.

Αφιερώνω αυτή τη βράβευση κατά πρώτο λόγο στην οικογένειά μου και κατά δεύτερο λόγο σε όλους τους συναδέλφους μου φαρμακοποιούς που συμμετείχαν στα Δ.Σ. του Φ.Σ.Η. και του ΣΥΦΑ Ημαθίας-Πέλλας, που είχα την τιμή όλα αυτά τα 18 χρόνια να είμαι πρόεδρος και δουλέψαμε με ζήλο και αυταπάρνηση για την προάσπιση των συμφερόντων των φαρμακοποιών της Ημαθίας».

 

Να μην μονοδρομηθεί η Μητροπόλεως

Με αφορμή τη διάχυτη φήμη ότι κάποιοι στο Δήμο Βέροιας σκέφτονται να μονοδρομήσουν την οδό Μητροπόλεως, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, Γιάννης Παπαγιάννης, παίρνει θέση και τονίζει ότι η οδός Μητροπόλεως δεν πρέπει να μονοδρομηθεί ή να στενέψει, διότι είναι η κεντρική οδική αρτηρία της Βέροιας. Καθότι δεν επαρκούν οι υφιστάμενες δευτερεύουσες οδοί για να παρακαμφθεί η κυκλοφορία, πρέπει η οδός Μητροπόλεως  να παραμείνει οδός διπλής κατεύθυνσης.

Οσο για το ζωντάνεμα του κέντρου, λέει πως πρέπει να σταματήσουν τα κάθε μορφής «παιχνίδια» σε βάρος των πολιτών της Βέροιας. Η καρδιά της πόλης, με δεδομένο ότι δεν προβλέφτηκαν στο παρελθόν διανοίξεις άλλων οδών, πρέπει να κτυπά ανεμπόδιστα και δυναμικά.

Η «παραγγελία» από τη δημοτική αρχή άλλης μίας, καινούργιας, κυκλοφοριακής μελέτης, αποτελεί μία αδικαιολόγητη και άσκοπη δαπάνη σε βάρος των πολύπαθων οικονομικών του Δήμου, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να ερωτηθούν οι πολίτες και οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις τρέχουσες ανάγκες και τις διαφαινόμενες προοπτικές. Πρέπει να μην προκαλείται  το κοινό αίσθημα και να μην υιοθετούνται πρακτικές αναστάτωσης της βεροιώτικης κοινωνίας, με σκέψεις υλοποίησης μονοδρόμησης  της οδού Μητροπόλεως.

Για όλα τα παραπάνω καλεί τους πολίτες της Βέροιας να αντιτεθούν δημοσίως σε ενέργειες που υποσκάπτουν τη δυναμική και το κύρος της πόλης μας.