ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 05/02/15

BARBIE Η ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ (ΜΕΤΑΓΛ.)

Ώρες προβολών: 18.00

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η αγαπημένη μας Barbie πρωταγωνιστεί ως Κάρα, μια συνηθισμένη σύγχρονη πριγκίπισσα που ζει μια κανονική ζωή. Όταν μια μαγική πεταλούδα τη φιλήσει, η Κάρα θα αποκτήσει δυνάμεις που της επιτρέπουν να μεταμορφώνεται σε Σούπερ Πριγκίπισσα, δηλαδή στο δυναμικό alter ego της, που πετάει συνεχώς γύρω από το βασίλειο προκειμένου να το προστατεύει, πολεμώντας το έγκλημα.

Σύντομα όμως, η ζηλιάρα ξαδέρφη της Κάρα, Κορίν, αιχμαλωτίζει την πεταλούδα και μεταμορφώνεται σε Νταρκ Σπαρκλ, την αντίζηλο της Σούπερ Πριγκίπισσας. Η θεαματικών αναμετρήσεων αντιδικία τους μεταφέρεται στον ουρανό, ώσπου συνειδητοποιούν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του βασιλείου.

Θα βάλουν τα δύο κορίτσια στην άκρη τις διαφορές τους για να συνεργαστούν ενάντια στο κοινό κακό; Τελικά, η μεγαλύτερη δύναμη είναι εκείνη της αληθινής φιλίας, που μας κάνει πραγματικά ανίκητες!

Trailer: http://youtu.be/QtKSfi1y6UM

Η θεωρία των πάντων: Η ταινία για την ζωή του Στίβεν Χόκινγκ και η θεωρία του για το Σύμπαν!

Ώρες προβολών: 19.00 και 21.30

*Υποψήφιο για 5 Όσκαρ  - Βραβευμένη με Δύο Χρυσές Σφαίρες *

Υποψήφια για 5 OSCAR

( καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικού ρόλου,

Α' Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου

σεναρίου και μουσικής)

Βραβευμένη με Δύο Χρυσές Σφαίρες

Σωματείο Ηθοποιών(SAG Awards)

Υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία της χρονιάς, από την ένωση παραγωγών του Χόλυγουντ

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες (Κ)

Η εκπληκτική ανθρώπινη ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, του Στίβεν Χόκινγκ, ξεδιπλώνεται στη βιογραφική αυτή ταινία, από τα φετινά φημολογούμενα μεγάλα Οσκαρικά φαβορί, χάρη στην ερμηνεία του Έντι Ρέντμεϊν (ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ) που τον υποδύεται.

Η ταινία βασίζεται σε υλικό από το βιβλίο της πρώην συζύγου του, Τζέιν Χόκινγκ (Φελίσιτι Τζόουνς), “Traveling to Infinity: My Life with Stephen Hawking” και οι ειδήμονες μιλούν για μια συγκινητική ταινία “οσκαρικών” προδιαγραφών, σε σκηνοθεσία του ήδη βραβευμένου με Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ MAN ON WIRE (2009), Τζέιμς Μαρς.

Στην ταινία, ακολουθούμε τον Στίβεν Χόκινγκ από το 1963, όπου σπουδάζει στο Κέιμπριτζ κι ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ, μέχρι τη συνεχιζόμενη, από τα 21 του χρόνια έως και σήμερα, μάχη του, μετά τη διάγνωσή του με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας.

Παράλληλα, παρακολουθούμε τις καινοτόμες και αιχμηρές απόψεις του Χόκινγκ για τη Φυσική και την πρωτοποριακή έρευνά του που προκάλεσε το θαυμασμό των καθηγητών του και που τελικά οδήγησε στην ρηξικέλευθη θεωρία του για το σύμπαν.

Βλέπουμε και τη γεμάτη αγάπη, περίπλοκη σχέση του με τη γυναίκα που τον στήριξε σε όλα τα πρώτα δύσκολα χρόνια, προκειμένου εκείνος να συνεχίσει να ψάχνει τη μία και μοναδική αιτιολογική εξίσωση για το Σύμπαν και το Χρόνο.

Η ταινία έχει αποσπάσει :

Δύο Χρυσές Σφαίρες καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου σε δράμα για τον Εγγλέζο Έντι Ρεντμέιν και

Καλύτερης μουσικής για τον Γιόχαν Γιόχανσον.

5 υποψηφιότητες για Όσκαρ (καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικού ρόλου, Α' Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου σεναρίου και μουσικής).

Bραβείο Ά Ανδρικού Ρόλου από το Σωματείο Ηθοποιών (SAG Awards) για τον Έντι Ρέντμεϊν

Υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία της χρονιάς, από την ένωση παραγωγών του Χόλυγουντ

Την ταινία μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθητές σχολείων καθώς κρίνεται άκρως εκπαιδευτική σε συσχέτισή του με τη Συμπαντική Θεωρία και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Trailer: http://youtu.be/Pac8A3-ti48

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ   ***Υποψήφιο για 8 Όσκαρ***

THE IMITATION GAME

Ώρες προβολών: 19.30 και 22.00

Το Παιχνίδι της Μίμησης υποψήφιο για 8 Όσκαρ!

Καλύτερης Ταινίας

Καλύτερης Σκηνοθεσίας

Α' Ανδρικού Ρόλου (Μπένεντικ Κάμπερμπατς)

Β' Γυναικείου Ρόλου (Κίρα Νάιτλι)

Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου

Καλύτερης Μουσικής (Αλεξάντρ Ντεπλά)

Καλύτερης Παραγωγής

Καλύτερου Μοντάζ

Σκηνοθεσία: ΜΟΡΤΕΝ ΤΙΛΝΤΟΥΜ

Σενάριο: ΓΚΡΑΧΑΜ ΜΟΥΡ

Ηθοποιοί: ΜΑΘΙΟΥ ΓΚΟΥΝΤ, ΜΑΡΚ ΣΤΡΟΝΓΚ, ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΚΑΜΠΕΡΜΠΑΤΣ, ΡΟΡΙ ΚΙΝΙΑΡ, ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΑΝΣ , ΑΛΕΝ ΛΙΤΣ, ΜΑΘΙΟΥ ΜΠΕΡΝΤ, ΚΙΡΑ ΝΑΪΤΛΙ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για "απρεπή συμπεριφορά", μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας.

Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για έναν πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι "έσπασε" τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ένα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

TRIVIA

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ είναι το πορτραίτο της ζωής και του έργου ενός αφανή ήρωα, του Άλαν Τιούρινγκ. Οι Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς και Κίρα Νάιτλι πρωταγωνιστούν ανάμεσα σε ένα εξαιρετικό καστ που πλαισιώνουν οι Μάθιου Γκουντ, Μαρκ Στρονγκ, Ρόρι Κινίαρ, Τσαρλς Ντανς, Άλεν Λιτς και Μάθιου Μπερντ.

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ, υποψήφιος για BAFTA το 2012 για το ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ, σκηνοθετεί σε σενάριο του Γκράχαμ Μουρ. Στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκεται ο Όσκαρ Φάουρα (THE IMPOSSIBLE), στο μοντάζ ο Γουίλιαμ Γκόλντενμπεργκ (Όσκαρ για το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ARGO), στο σχεδιασμό παραγωγής η Μαρία Τζίρκοβιτς (ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ SMILEY), στα κοστούμια ο Σάμι Σέλντον Ντίφερ (KICK-ASS), στο μακιγιάζ η Ιβάνα Πρίμορακ (ANNA KARENINA), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Αλεξάντρ Ντεπλά.

Η ταινία γυρίστηκε στην Αγγλία για οκτώ εβδομάδες σε διάφορες τοποθεσίες, όπως σε μία Βικτωριανή έπαυλη όπου έζησε ο Ίαν Φλέμινγκ, στο σταθμό King's Cross, στη Σχολή Σέρμπορν όπου φοίτησε ο Τιούρινγκ, καθώς και στο ίδιο το κέντρο στο οποίο έσπασε ο κώδικας, το πάρκο Μπλέτσλι.

Trailer: http://youtu.be/WfZGqWsRBv4

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στην σελίδας μας στο Facebook:  http://www.facebook.com/cinestarveria

Facebook Official page: http://www.facebook.com/cinestarveria

facebook Group: CINE STAR VERIA