Εν Βεροία…

663 είδη τροφίμων αποτέθηκαν στα «καλάθια αγάπης»

Σε κεντρικά SUPER MARKETS, στις 16 Νοεμβρίου, μέρα Σάββατο, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ένστολοι πρόσκοποι και ένστολες προσκοπίνες πέρασαν το μήνυμα  της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, για τους ενδεείς συμπολίτες μας.

Εξακόσια εξήντα τρία (663) είδη τροφίμων αποτέθηκαν στα «καλάθια αγάπης» για να μεταφερθούν στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης απ' όπου θα αποδοθούν στους ωφελούμενους, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο  κοινωνικό χάρτη απόρων του Δήμου, πριν τα Χριστούγεννα.

ΜΕΓΑΛΟ και ιδιαίτερο  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  προς τους ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ μας  και από τους αποδέκτες  της ανθρωπιστικής τους  προσπάθειας.

Και άστεγοι στη Βέροια

Τα αποτελέσματα της σκληρής πολιτικής λιτότητας, άρχισαν να γίνονται εμφανή, όχι μόνο στον παραγωγικό, εμπορικό και εργατικό κλάδο της Βέροιας, αλλά και στην κοινωνική τους διάσταση. Η Βέροια για πολλές δεκαετίες δεν παρουσίασε ποτέ φαινόμενα αστέγων που αναγκάζονται να κοιμούνται στα παγκάκια. Τώρα ναι. Το ζει και η βεροιώτικη κοινωνία.

Μάρτυρας των λόγων οι φωτογραφίες μας. Το παγκάκι στην πλατεία Πλατάνων, έχει μετατραπεί σε κρεβάτι και λίγο παραδίπλα είναι στοιβαγμένα τα κλινοσκεπάσματα.

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο άστεγος, ωστόσο επιβάλλεται οι φορείς πρόνοιας (Π.Ε. Ημαθίας, Δήμος, Μητρόπολη) να κάνουν την παρέμβασή τους για την φροντίδα του συμπολίτη μας.

Παναγία η Μελικιώτισσα

Παναγία η Μελικιώτισσα ονομάζεται  η εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στη Μελίκη Ημαθίας πριν από λίγες ημέρες. Έχει το προσωνύμιο Μελικιώτισσα, γιατί αναφέρεται από την παράδοση ότι η Παναγιά έσωσε τον άμαχο πληθυσμό την περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιότερων, και κατόπιν έρευνας από τον ιερέα του χωριού, η εικόνα φέρει πάνω της σημάδια από σφαίρες ( 58) στον αριθμό και υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 66 ετών.

Την περίοδο εκείνη οι κάτοικοι του χωριού είτε εγκατέλειπαν τα σπίτια τους ή χρησιμοποιούσαν κρησφύγετα για να μην τους σκοτώσουν οι Αντάρτες. Σε μια άγρια συμπλοκή, οι Μελικιώτες βρήκαν καταφύγιο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (όπου και βρέθηκε η εικόνα) και δεν θρήνησαν κανέναν νεκρό. «Τότε μας έσωσε η Παναγιά», λένε χαρακτηριστικά κάποιοι μεγάλοι πλέον σε ηλικία κάτοικοι του χωριού.

Την Πέμπτη στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, στη Μελίκη θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Θαυματουργής εικόνας ενώ θα παρευρίσκονται οι δημοτικές αρχές και εκπρόσωποι της Ιεράς  Μητρόπολης Βέροιας.

Επίσκεψη του 12ου Δημοτικού στις εγκαταστάσεις μας

Οι μαθητές της Στ' τάξης του 12ου Δημοτικού σχολείου, συνοδευόμενοι απο τις δασκάλες Μαρία Παπαδοπούλου και Πόπη Ιορδανίδου, επισκέφθηκαν χθες το πρωί τις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου των εφημερίδων μας "ΒΕΡΟΙΑ" και "ΚΕΡΚΙΔΑ", στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.

Οι μαθητές γνώρισαν από πρώτο χέρι, όλη την διαδικασία της εκτύπωσης ενός εντύπου και έφυγαν ενθουσιασμένοι, μπορούμε να πούμε, για την εμπλούτιση των γνώσεών τους.

 

Συνεχίζονται οι συντηρήσεις των διαβάσεων

Στην διακοπή της συντήρησης των διαβάσεων της Βέροιας αναφερθήκαμε με σχόλιο την προηγούμενη βδομάδα. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Λαζαρίδης μας ενημέρωσε ότι πράγματι είχε σταματήσει ο χρωματισμός των διαβάσεων για λίγες μέρες καθώς λόγω επικείμενης ομίχλης, είχε δοθεί προτεραιότητα στον δρόμο της Φυτειάς.

Εκτός από τις 17 διαβάσεις που βάφτηκαν στην Πιερίων, τώρα πλέον συνεχίζονται οι χρωματισμοί με προτεραιότητα τις διαβάσεις σχολείων.

Αυτά για την αποκατάσταση και τη νεώτερη ενημέρωση…

Στα ύψη ο αθλητικός τουρισμός στη Βέροια

Ανεβαίνει ο πήχης του αθλητικού τουρισμού στη Βέροια. Η μία πετυχημένη διοργάνωση, διαδέχεται την άλλη.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο και το 3ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος. Την πόλη της Βέροιας επισκέφθηκαν περισσότεροι από 300 φίλοι του αθλήματος απ΄ όλο τον κόσμο και έμειναν ενθουσιασμένοι και από την πόλη και από την φιλοξενία που έτυχαν.

Τον άλλο μήνα διοργανώνεται άλλη μία μεγάλη εκδήλωση και μιλάμε για τον 2ο Φιλίππειο δρόμο Βεργίνα-Βέροια, στον οποίο εκτιμάται πως θα συμμετάσχουν περίπου 600 δρομείς, από πολλές περιοχές της χώρας μας. Και σ΄ αυτούς προσθέσουμε και κάποιους συνοδούς, τότε ο αριθμός αυτός θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος.

Η τρίτη κατά σειρά μεγάλη διοργάνωση που θα φέρει κόσμο, είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα τετράθλου στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 300 αθλητές και προπονητές.

Όλες αυτές οι διοργανώσεις που έγιναν και θα γίνουν, έδωσαν (και θα δώσουν) κίνηση στην αγορά της Βέροιας, δούλεψαν ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ. Ήταν μια οικονομική ανάσα στον μαρασμό που υπάρχει λόγω της κρίσης.

Για την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας γιατί εργάστηκαν με μεράκι και όρεξη, πέρα του ωραρίου τους και χωρίς να αποζημιώνονται με υπερωρίες.

Μεγαλύτερος έπαινος αξίζει στους εθελοντές, οι οποίοι έδωσαν και την ψυχή τους, συμβάλλοντας στην επιτυχία των εκδηλώσεων που έγιναν και στην άρτια διοργάνωση αυτών που έρχονται.

Ολα με συνεννόηση

Με την συνεννόηση τελικά, όλα γίνονται. Οπως και στην πλατεία Καπετάν Κόρακα όπου τώρα γίνονται τα έργα ανάπλασης.

Βάσει αρχικού σχεδίου έγινε μόνο μια θέση για παρκάρισμα, όμως ύστερα από συζητήσεις που είχαν οι καταστηματάρχες της περιοχής με τη Δήμαρχο και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Αρη Λαζαρίδη, τους έπεισαν ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους και έτσι δημιουργήθηκε άλλη μια θέση πάρκινγκ, κυρίως αυτοκινήτων φορτοεκφόρτωσης.

Η Γ. Μπατσαρά με την ελληνική σημαία μπροστά το Λευκό Οίκο

Την ελληνική σημαία μπροστά από τον Λευκό Οίκο ύψωσαν πέντε Βουλευτές της Ν.Δ., σε μια πρωτότυπη, συμβολική, αλλά και τολμηρή κίνηση, που στόχο είχε να προβάλλει τη χώρα μας στη δύσκολη αυτή καμπή της ιστορίας της.

Πρόκειται για του: Βουλευτές Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά, Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, Φθιώτιδας Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Ηλείας Ανδρέα Μαρίνο και Πιερίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου.

Στη διάρκεια της πενθήμερης παρουσίας τους στις ΗΠΑ, οι πέντε Βουλευτές είχαν επαφές στην αμερικανική πρωτεύουσα με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον Χρίστο Παναγόπουλο, αλλά και με εκπροσώπους της ομογένειας, από τους οποίους ζήτησαν την αρωγή, ψυχολογική και υλική, στην προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός και η χώρα να βγουν από τα δύσκολα και να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης.

Φανάρι στο Εργοχώρι

Υπογράφτηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο Εργοχώρι, στον δρόμο μπροστά από τα Πολυκλαδικά Λύκεια της Βέροιας.

Στόχος του έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας είναι η ασφαλής διέλευση των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

Θα εορτάσει ο Άγιος Κλήμης στην Ι.Μ. Τ. Προδρόμου Σκήτης

Το προσεχές Σάββατο 23 Νοεμβρίου θα εορταστεί η  μνήμη του αγίου Κλήμεντος Αχρίδος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως Βεροίας, όπου φυλάσσεται και η τιμία του Κάρα.

Την αρχιερατική θεία Λειτουργία θα τελέσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ενώ θα τεθεί σε προσκύνηση η τιμία Κάρα του αγίου Κλήμεντος.