ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με νέα δεδομένα οι εκλογές της 25ης Ιουνίου

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΙΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ. ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ;

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (29/5/23)

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η Νέα Δημοκρατία δεν νίκησε απλώς. Κατέγραψε θρίαμβο. Επικράτησε πανηγυρικά για έναν βασικό λόγο. Γιατί οι πολίτες έκριναν πως διαχειρίστηκε με ικανοποιητικό τρόπο τις αντίξοες εξωγενείς καταστάσεις ή να το θέσουμε διαφορετικά, πολύ καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ αν βρισκόταν στην κυβέρνηση. Κάτι που φαινόταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις εδώ και τρία σχεδόν χρόνια. Συνεπώς, μπορεί να μετράνε τα λάθη του βασικού αντιπάλου της Νέας Δημοκρατίας, όμως αυτό που έκρινε το εκλογικό αποτέλεσμα και έδωσε σε αυτό τη συγκεκριμένη θριαμβευτική διάσταση, ήταν η θετική εικόνα που είχαν οι ψηφοφόροι για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της τετραετίας.

Προσθετικά σ΄ αυτήν την γενική εικόνα έπαιξαν ρόλο επίσης, προσωπικότητα του πρωθυπουργού που με την παρουσία του έδωσε ένα άλλο χρώμα στο κόμμα του, με μια ξεκάθαρη εκλογική στρατηγική και ένα σαφές αίτημα, αυτό της αυτοδυναμίας. Κάτι που εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται.

Έτσι από την Κυριακή το βράδυ της 21ης Μαΐου, δεν προλάβαμε να πάρουμε ανάσα από την μακρότατη προεκλογική περίοδο -ούτε και να καταλάβουμε-χωνέψουμε πλήρως το απροσδόκητο αποτέλεσμα της νίλα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ – και μπαίνουμε κατευθείαν στην επόμενη των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Άλλωστε τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου δεν άφησαν κανένα περιθώριο για διερευνήσεις μήπως και προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι που κατάλαβαν Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης , οπότε οι διαδικασίες προχωρούν ήδη ταχύτατα.

Μετά από τα παραπάνω προκαταρκτικά, ένα βασικό μήνυμα που μπορούμε να πούμε ότι αντικειμενικά συνδέει τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών με την διενέργεια των επόμενων είναι ότι το εκλογικό σώμα έδειξε ότι θέτει σε δεύτερη μοίρα την ιδεολογία σε σύγκριση με την ικανότητα διαχείρισης. Όταν μάλιστα το κλίμα που δημιουργεί και προβάλλει  το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της εμφάνισής του στο πολιτικό στερέωμα μέχρι σήμερα είναι ένα μείγμα  κακόγουστης τοξικότητας με εχθροπάθειες και παραγνώρισης της πραγματικότητας.

Δεν γνωρίζουμε πόσο μπορεί να αναστρέψει το κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη ως τις εκλογές, δηλαδή μέσα σε ένα μήνα. Όμως εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα, γιατί δεν έχουν καν τις δυνατότητες να ασκήσουν διαφορετική πολιτική και να αλλάξουν τη ρητορική τους. Γι αυτό είναι κοινά αποδεκτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης.

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ προόδευσε στις τελευταίες εκλογές. Κρατήθηκε με διμέτωπο αγώνα και κατάφερε να αποφύγει την λεηλασία. Η ηγεσία του το πανηγύρισε υπερβολικά. Όμως, αντικειμενικά, οι επιδόσεις του ήταν άνω του μετρίου, αλλά όχι και μεγαλειώδεις. Είναι σαφές ότι ο στόχος του είναι να ξανακερδίσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση, δίχως όμως να γίνει το ίδιο ΣΥΡΙΖΑ.

Ίδια εικόνα και στην Ημαθία

Η ίδια εικόνα που παρουσίασαν τα κόμμα σε πανελλήνιο επίπεδο, είχαν και στην Ημαθία. Τα τοπικά στελέχη χωρίς υπερβολές και με μεθοδικότητα τα τελευταία χρόνια κινήθηκαν ανάμεσα σε πολίτες και φορείς με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις χωρίς επάρσεις και ψέματα. Αποδέχθηκαν πως έγιναν και λάθη τα οποία με μεγαλύτερη υπευθυνότητα σοβαρότητα θα αντιμετωπιστούν στην συνέχεια.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε σε μια αντιδεξιά και καταγγελτική συνθηματολογία, λησμονώντας πως λίγα χρόνια πριν ήταν στην Κυβέρνηση και αυτός διαχειρίζονταν όλα τα ζητήματα του τόπου. Τα στελέχη του, προφανώς, δεν κατανόησαν πως πριν γίνουν αντιπολίτευση, υπήρξαν κυβέρνηση, άρα και μέτρο σύγκρισης και στη υλοποίηση στόχων και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Φυσικά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την γενική γραμμή του κόμματος με τοξικότητα και εχθροπάθεια. Πας μη ΣΥΡΙΖΑιος …βάρβαρος!!!

Το ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία ακολούθησε πιο συνετή πολιτική τακτική. Εξέφραζε απόψεις και πολλές φορές σκληρή κριτική, η οποία ποτέ δεν ξέφυγε από τα όρια της κοσμιότητας. Με νέα πρόσωπα στα Νομαρχιακά του όργανα, μέρα με τη μέρα κέρδιζε πόντους στο επερχόμενο εκλογικό σώμα. Και κατά ένα μέρος τα κατάφερε βελτιώνοντας τα ποσοστά του, που στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, δίνει το δικαίωμα να διεκδικεί ακόμα και την δεύτερη θέση, αν και κατά την άποψή μας, θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα για να το πετύχει.    

Δεν ήταν πολυαναμενόμενη η άνοδος του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση». Κι αυτό γιατί μετά τις καταγγελίες Μυλωνάκη κ.λ.π.,, φάνηκε ότι χάνει δυνάμεις. Όμως για τα στελέχη του δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Το αντίθετο, μάλιστα, πίστευαν και στις 21 Μαΐου δικαιώθηκαν καθώς το ποσοστό από το 5,63% ανέβηκε στο 7,82%. Σ΄ αυτό προφανώς συνετέλεσε και το γεγονός ότι μια μερίδα ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής έκριναν πως η «Ελληνική Λύση» ήταν η καλύτερη …λύση.   

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τρία κόμματα, η «Νίκη» που εκπροσωπεί «ψεκασμένους», η Ζωή Κωνσταντοπούλου που μάζεψε ΣΥΡΙΖΑίους και άλλους, βρέθηκαν στο «τσακ» να μπουν στη Βουλή και από κοντά είναι και ο Βαρουφάκης με το ΜΕΡΑ25.

Από αυτά τα μικρά κόμματα που βρίσκονται στον …προθάλαμο της Βουλής, φαίνεται ότι περισσότερες πιθανότητες τις έχει η «Νίκη», καθώς αφθονούν οι «ψεκασμένοι» στη χώρα μας.

Ένας Απόστολος, ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα της εκλογής βουλευτών στην Ημαθία, η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε δύο βουλευτές, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Τάσο Μπαρτζώκα, ενώ τις άλλες δύο έδρες με την απλή αναλογική πήραν οι Άγγελος Τόλκας από τον ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλης Κοτίδης από την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος έκανε προσωπικό ρεκόρ ψήφων καθώς για πρώτη φορά έσπασε το όριο των 20.000 ψήφων, ένας αριθμός μεγαλύτερος κατά 2.000 περίπου από όσους πήρε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία.

Ο έτερος εκλεγείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Τάσος Μπαρτζώκας, έδωσε μέχρι τέλος μεγάλη «μάχη» με τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη το οποίο προσπέρασε με μερικές εκατοντάδες ψήφους.

Από την άλλη ο έμπειρος πλέον Λάζαρος Τσαβδαρίδης νοιώθει σιγουριά πως μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα επανεκλεγεί, με την προϋπόθεση η Νέα Δημοκρατία διατηρήσει το ποσοστό που πήρε στην 21η Μαΐου.  

Έτσι μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου που θα γίνουν με ενισχυμένη, ενδέχεται με πολλές πιθανότητες να υπάρξουν ανακατατάξεις στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στην Ημαθία. Σίγουρες είναι οι δύο έδρες που θα πάρει η Νέα Δημοκρατία με οποιοδήποτε ποσοστό άνω του 35%. Έτσι οι διαθέσιμες έδρες θα είναι δύο τις οποίες θα διεκδικήσουν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η «Ελληνική Λύση». Αν όμως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη πάρει το ποσοστό των εκλογών της 21ης Μαΐου, θα πάρει τρεις έδρες (Βεσυρόπουλος, Μπαρτζώκας, Τσαβδαρίδης) και την τέταρτη θα την διεκδικήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η «Ελληνική Λύση», ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρουν στις 25 Ιουνίου.

Πάντως σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που έχει σήμερα, με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπορεί να εκλεγεί βουλευτής ο πρώτος σε ψήφους από το ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Τσιαμήτρος.

Τέλος μόνο με «καραμπόλες» ψήφων από την ελάσσονα και την μείζονα εκλογική περιφέρεια μπορεί η «Ελληνική Λύση» να κερδίσει μία βουλευτική έδρα με τον Βασίλη Κοτίδη που πλειοψήφησε στο κόμμα του. Περισσότερες πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή η «Ελληνική Λύση» στην Ημαθία, έχει μόνο στην πιθανότητανα μην εκλεγεί ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.         

Εδώ να σημειώσουμε πως από την Παρασκευή ξεκίνησε η επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ και στην «Ελληνική Λύση». Κι αυτό γιατί ο Νίκος Τσιαμήτρος πλειοψήφησε έναντι της Ολυμπίας Αποστόλου κατά 19 ψήφους, ενώ ο Βασίλης Κοτίδης την τελευταία στιγμή πήρε 8 ψήφους περισσότερους από την συνδιεκδικήτρια Δήμητρα Τρεμπελή.

Δύο λόγια για την απλή και την ενισχυμένη αναλογική

Το κρίσιμο με την απλή αναλογική είναι το τι θα γίνει αφού ρίξουμε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Καταρχάς υπάρχει το όριο του 3% το οποίο σημαίνει ότι οποιοδήποτε κόμμα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το 3% των ψήφων, δεν έχει το δικαίωμα να μπει στην κατανομή των εδρών. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, ίσχυε και πιο πριν. Μέχρι σήμερα και με τον προηγούμενο νόμο που είχαμε, τον περιβόητο νόμο Παυλόπουλου, ο οποίος ήταν νόμος Σκανδαλίδη και μετά έγινε νόμος Παυλόπουλου γιατί στην αρχή έδινε 40 και μετά 50 έδρες μπόνους.

Ο νόμος Παυλόπουλου που έδινε τις 50 έδρες, κρατούσε τις 50 έδρες στην άκρη και έλεγε ότι, όλα τα κόμματα θα μπουν σε μία κατανομή των 250 εδρών από τις 300 που έχει το Κοινοβούλιο, και όποιος είναι πρώτος, θα πάρει και τις 50 έδρες δώρο. Με το υπάρχον σύστημα της απλής αναλογικής δεν υπάρχουν δώρα. Με αυτό το σύστημα και οι 300 έδρες θα μπουν στην αναλογική κατανομή. Εάν όμως ένα όμμα δεν έχει καταφέρει να βρει 3% των ψηφοφόρων δεν μπορεί να μπει σε αυτή την κατανομή.

Γιατί είναι κρίσιμο σημείο τα κόμματα εκτός Βουλής; Εάν ένα κόμμα, ως παράδειγμα, έχει πάρει 30% είναι το 30 στα 100. Εάν έχει μείνει 10% εκτός βουλής, είναι το 30 στα 90, είναι περίπου 33%.

Στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου 2023, θα πάμε με άλλο σύστημα. Ο επόμενος νόμος που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να εφαρμοστεί στις δεύτερες εκλογές. Είναι ένας νόμος που συνδυάζει την απλή αναλογική με την ενισχυμένη με το μπόνους. Δεν δίνει όμως απροϋπόθετα και τις 50 έδρες μπόνους. Για να πάρεις και τις 50 έδρες πρέπει να έχεις 40%. Οπότε με τον καινούριο νόμο, εάν ο πρώτος έχει πάρει 25% θα μπορέσει να πάρει 20 έδρες μπόνους. Μετά, για κάθε 1% που παίρνει παραπάνω, θα παίρνει 2 έδρες μπόνους. Εάν δε καταφέρει να φτάσει στο 40% και μείνουν κάποιες έδρες μπόνους, θα κατανεμηθούν αναλογικά στα υπόλοιπα κόμματα.

Τι δήλωσαν νικητές και ηττημένοι…

Δηλώσεις, κυρίως ευχαριστήριες, έκαναν μετά την ολοκλήρωση των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ημαθίας:

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Μέσα από την καρδιά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Ημαθίας. Πρώτος Βουλευτής Ημαθίας και Πρώτος στις καρδιές των πολιτών.

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα, δεσμεύομαι ότι αυτή την καθαρή και ισχυρή εντολή θα την μετατρέψω σε έργο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Η Ημαθία Ψηλά, το λέω και το εννοώ. Και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών  σήμερα, με την ψήφο τους, σήκωσαν ψηλά την Ημαθία.

Το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά μια απόλυτη και συντριπτική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ψήφος αυτή ακυρώνει τα σενάρια αστάθειας και ακυβερνησίας.

Η εντολή των πολιτών είναι ξεκάθαρη: Πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιλογή των πολιτών είναι η Ισχυρή και Αυτοδύναμη Ελλάδα, η πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Προχωράμε μπροστά. Σταθερά, Τολμηρά.

Τάσος Μπαρτζώκας: Όλη η Ημαθία, όλη η Ελλάδα, ενώθηκε με έναν κοινό βηματισμό, σε αυτά που μας ενώνουν. Στο αίτημα για καλύτερους μισθούς, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο και πιο αποτελεσματικό κράτος. Βροντοφωνάξαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω την τοξικότητα, ότι γράψαμε τον επίλογο στο πισωγύρισμα. Η Ελλάδα απέδειξε ότι η σπουδαιότερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει, είναι η αλλαγή στον τρόπο που μιλάει η πολιτική ηγεσία με τον κόσμο. Και αυτή η αλλαγή έχει χρώμα μπλε, γιατί συντελέστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας στο πρόσωπό μου, όπως επιβεβαιώθηκε με την επανεκλογή μου! Ξανασυναντιόμαστε και ξαναξεκινάμε. Με ευθύνη, με συνέπεια και σκληρή δουλειά,  θα τιμήσω όλους εσάς που με εμπιστευτήκατε. Θα τιμήσω όμως και θα εκπροσωπήσω αυθεντικά, κάθε Ημαθιώτη και Ημαθιώτισσα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές μας καταβολές. Γιατί στο τέλος, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν!

Όλοι για την Ημαθία! Όλα για την Ημαθία!

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Με τις χθεσινές εκλογές, ο λαός της Ημαθίας έδωσε ξεκάθαρο το μήνυμα ότι επιθυμεί μία αυτοδύναμη και πανίσχυρη Κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσει την μεγάλη και ελπιδοφόρα πορεία προς την ανάπτυξη και την ευημερία για την Ελλάδα και τον Νομό μας.

Αυτή την τεράστια προσπάθεια θα στηρίξουμε όλοι μας με όλες μας τις δυνάμεις.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες Ημαθιώτες και τις Ημαθιώτισσες, εντυπωσιακά περισσότερους ακόμη και από τις εκλογές του 2019, που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Παρά το ότι λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής που ίσχυε σε αυτές τις εκλογές αυτή η συγκινητική στήριξη των συντοπιτών μου δεν αρκούσε για να εκλεγώ Βουλευτής, τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω ακούραστα και μεθοδικά τον αγώνα μου για τον τόπο μας, τιμώντας την εντολή τους.

Νίκος Τσιαμήτρος:Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Ημαθίας που προσήλθαν στην κάλπη και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε με ενεργό τρόπο αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και κυρίως του τόπου μας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όσα προσφέρατε στην παράταξη, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε αναδεικνύοντας με πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές της 21ης Μαΐου με τον συνδυασμό του “ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής”.

Ανατρέψαμε τους συσχετισμούς και δικαιωθήκαμε για τον αγώνα που δώσαμε αυξάνοντας Πανελλαδικά το ποσοστό μας. Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έχει τώρα την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει ξανά και θα το κάνει!

Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της παράταξης. Η επόμενη εκλογική μάχη είναι πιο δύσκολη και πρέπει όλοι να συστρατευτούμε με ομόνοια για το κοινό σκοπό.  Το ΠΑΣΟΚ επιστέφει! Πάμε όλοι μαζί!

Υπόσχομαι να δουλέψω και πάλι όπως έχω μάθει, με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς όλους σας.

Ο αγώνας ισχυροποίησης της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας δόθηκε από κοινού με τους συνυποψήφιους μου, τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους μας.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ!

Αντώνης Μαρκούλης: Δεν μας πρέπουν μισόλογα και υπεκφυγές. Η εκλογική μάχη που δώσαμε τελείωσε με τραυματισμένο σοβαρά, όχι μόνο τον δικό μας χώρο αλλά και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Δεν είναι το ποσοστό μας που ήταν πιο κάτω και από τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις. Είναι η ανηλεής επίθεση που δεχόμαστε τις τελευταίες ώρες από πολιτικούς χώρους που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντροαριστεροί» και που φαίνεται να πανηγυρίζουν - ίσως και περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία - για την πτώση των ποσοστών μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και καθέναν ξεχωριστά, όσους μου έκαναν την τιμή να με επιλέξουν. Τους οφείλω για πάντα!

Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος!

Βασίλης Κοτίδης: Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης και τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου σε όλη την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα καθώς και τους συνυποψηφίους μου.

Με το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου ο αγώνας μας δεν τελείωσε.

Στις εκλογές του Ιουνίου ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει για την κυβέρνηση που θα διαχειριστεί τις τύχες του.

Οι ημέρες που διανύουμε απαιτούν σύνεση και προσοχή. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται και θα ολόκληρωθεί με την δικαίωση του αγώνα μας.

Ζητώ για ακόμα μια φορά την στήριξη σας στην Ελληνική Λύση, με την υπόσχεση ότι θα την τιμήσω.

Σας ευχαριστώ.

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (29/5/23)