ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Διαδικτυακή προβολή ταινίας σε ταυτόχρονη σύνδεση με κινηματογράφους σε όλη την Ευρώπη!

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ / European Cinema Night - ΤΕΤΑΡΤΗ 18/11/2020, 19.00

Προβολή της ταινίας "Ραντεβού στο Belle Époque - La Belle Époque", σε ταυτόχρονη σύνδεση με ευρωπαϊκούς κινηματογράφους.

Το ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Βραδιά Κινηματογράφου και είναι σας προσκαλεί σε μια αξέχαστη κινηματογραφική online εμπειρία με δωρεάν προβολή ταινίας!

Φέτος περισσότεροι από 70 κινηματογράφοι σε όλη την Ευρώπη θα συμμετάσχουν στο European Cinema Night, την Ευρωπαϊκής Βραδιάς Κινηματογράφου. Η πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 20 Νοεμβρίου και σε υβριδική μορφή για πρώτη φορά, στοχεύει να προσεγγίσει περισσότερα από 10.000 άτομα που θα γιορτάσουν μαζί τον πλούτο των ευρωπαϊκών ταινιών.

Το πρόγραμμα της ΕΕ ‘Creative Europe MEDIA’, σε συνεργασία με το δίκτυο Europa Cinemas, στο οποίο ανήκει και το ΣΤΑΡ στη Βέροια, διοργανώνει την τρίτη έκδοση μιας μοναδικής εκδήλωσης προσέγγισης με στόχο τη σύνδεση των εραστών του κινηματογράφου και την προσέγγιση των ευρωπαϊκών ταινιών με τους πολίτες.

Η καινοτομία φέτος - να συμμορφωθεί με το lockdown που επικρατεί σε πολλές χώρες - είναι η εισαγωγή εικονικών προβολών που θα προταθούν σε περιπτώσεις όπου δεν συνιστώνται ή επιτρέπονται φυσικά γεγονότα. Είτε σε απευθείας σύνδεση είτε επί τόπου, και με σεβασμό πάντα στα εθνικά υγειονομικά μέτρα και εγγύηση της ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ιδέα παραμένει η ίδια: οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν σε δωρεάν τοπικές προβολές ευρωπαϊκών ταινιών, να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση γύρω από την ταινία και την υποστήριξη της ΕΕ για στον τομέα.

Αυτή η εκδήλωση είναι μέρος της εκστρατείας επικοινωνίας της "Ευρωπαϊκής Επιτροπής", η οποία δείχνει στους πολίτες πώς συνδέεται η ευρωπαϊκή πολιτική με τη ζωή τους - σε αυτήν την περίπτωση με τα συναισθήματα που αισθάνονται στους κινηματογράφους - και πώς παρακολουθώντας μια τοπική εκδήλωση μπορεί να είναι μέρος μιας παγκόσμιας συνδεδεμένης εμπειρίας σε όλη την Ευρώπη. Συνδέοντας τους κινηματογράφους σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, το European Cinema Night στοχεύει στην ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητάς τους, που βασίζεται στην πολιτιστική μας ποικιλομορφία και αξίες, φέρνοντας έτσι τις πολιτικές της ΕΕ πιο κοντά στην καθημερινή τους ζωή.

Ραντεβού στο Belle Époque - La Belle Époque

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νικολά Μπεντός

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ, Φανί Αρντάν, Πιέρ Αρντιτί,

Αναζητώντας διέξοδο από το συναισθηματικά αφιλόξενο παρόν του, ο Βικτόρ θα ζητήσει να επιστρέψει στο παρελθόν και θα το πληρώσει ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ως τόπο και χρόνο θα διαλέξει κάτι γνώριμο και ασφαλές: το 1974, στο γραφικό μπιστρό La Belle Époque, εκεί όπου ένα κορίτσι του έκοψε την ανάσα και του άλλαξε τη ζωή, εκεί όπου ο νεαρός εαυτός του πρωτοερωτεύτηκε την 20χρονη Μαριάν.

Πώς θα συνδεθείτε για την προβολή της ταινίας: μπείτε στην ιστοσελίδα www.cinestar.gr , λίγο πριν της έναρξη της ταινίας και πατήστε το σχετικό link!