ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Βόμβα» Πέτσα: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown»

Οι επιστήμονες το έθεσαν, ο Στέλιος Πέτσας δεν το απέκλεισε. Αν απαιτηθεί από την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού, μπορεί να επιβληθεί ξανά lockdown. 

«Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί» είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (16.09.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και σημείωσε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα». «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, το οποίο είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό και εξελίσσεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πιο πολύ μας ανησυχεί η έκρηξη στα κρούσματα. Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα» σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας. Κι όπου “χειρότερα” εννοούσε το lockdown.

Ερωτηθείς για ένα νέο lockdown στην Ελλάδα, ο κύριος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί εκ νέου, λέγοντας «ότι δεν αποκλείουμε τίποτα, έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

«Δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στην οικονομία και την ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε.

 «Θέλουμε να είμαστε μπροστά από την καμπύλη» σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι τα νέα μέτρα, ειδικά στην Αττική, ελήφθησαν μετά την ανησυχία που προκάλεσαν τα δεδομένα και ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων σε Γαλλία και Ισραήλ. 

Όπως εξήγησε, «δεν είμαστε ακόμη στο lockdown, αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι. Θέλουμε να προλάβουμε την κατάσταση και να μην φτάσουμε εκεί που είναι η Γαλλία με 10 χιλιάδες κρούσματα κάθε ημέρα ή το Ισραήλ που επανέφερε την καραντίνα».

filathlos.gr