ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στην ουρά για τις συντάξεις και η νεολαία

Το αδιαχώρητο γίνεται στις τράπεζες και στα ΑΤΜ κάθε φορά που πληρώνονται οι συντάξεις. Δεκάδες μέτρα ουρές σχηματίζονται, ενώ δεν λείπουν και οι εκνευρισμοί καθώς κάποιοι ηλικιωμένοι, συνήθως, δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν την κάρτα τους στο ΑΤΜ.

Το παράδοξο είναι πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις στην ουρά είναι στημένοι νεολαίοι οι οποίοι εξυπηρετώντας, προφανώς, τους παππούδες τους, παίρνουν και το ανάλογο χαρτζιλίκι. Γι αυτό άλλωστε παρατηρείται τις μέρες των πληρωμών των συντάξεων να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στα μπαρ, τα καφέ και τις ταβέρνες. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα των ΜΜΕ της γειτονικής Αλεξάνδρειας (φωτό), μετά από σχετικό ρεπορτάζ που έκαναν.

Φυσικά κάτι τέτοιο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας καθώς καταντήσαμε μια χώρα που ζει που ζει από τις συντάξεις. Νέοι όλων των ηλικιών με μηδενική ένταξη στην παραγωγική διαδικασία ζουν και συντηρούνται από τους παππούδες. Όμηροι ενός άρρωστου κατεστημένου, «φυλακισμένοι στα σύγχρονα κελιά τους».

Τα πολιτικά κόμματα ανταγωνίζονται για το ποιο δίνει τις μεγαλύτερες συντάξεις. Κανένα ενδιαφέρον για τους νέους, για την παραγωγή, για την ζωή. Οι συντάξεις να είναι καλά και να είναι πολλαπλάσιες των μισθών και σε αριθμό και σε ποσό.

Αρκετά μεγάλο ποσοστό των νέων είναι απόμακρο από την εργασιακή σχέση και την πρόοδό του… Δυστυχώς!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (6/7/20)