ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΡ: Οι προβολές από 28/11/19

Το νέο πρόγραμμα του κινηματοΘεάτρου ΣΤΑΡ, από την Πέμπτη 28/11/19 έως την Τετάρτη 4/12/19.

ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΙΙ (ΜΕΤΑΓΛ.) - FROZEN II

Προβολές:   Πέμπτη 28/11 – Παρασκευή 29/11 – Σάββατο 30/11 – Κυριακή 1/12 στις 17.30

Δευτέρα 2/12  –Τρίτη 3/12 – Τετάρτη 4/12 στις 18.00

Σκηνοθεσία:    ΚΡΙΣ ΜΠΑΚ

Σενάριο:          ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΙ & ΑΛΙΣΟΝ ΣΡΟΪΝΤΕΡ

Ηθοποιοί:        ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΡΛΑΣΗΣ, ΤΑΜΤΑ, ΦΟΙΒΟΣ ΡΙΜΕΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΡΙΩΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΟΣ, ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ, ΒΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΦΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Γιατί γεννήθηκε η Έλσα με μαγικές δυνάμεις; Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο και συναρπαστικό ταξίδι για να βρει την καταγωγή της και να σώσει για μία ακόμα φορά το βασίλειό της.

TRIVIA

Η περιπλάνηση στο άγνωστο, ακόμα και για μια δυνατή βασίλισσα σαν την Έλσα, απαιτεί θάρρος, φαντασία και λίγη μαγεία. Η Έλσα έχει το χάρισμα να φτιάχνει πάγο και χιόνι. Πολύ πρόσφατα έμαθε να ελέγχει τη μαγική της δύναμη και αποκάλυψε τις δυνάμεις της στο βασίλειο μετά από χρόνια. «Η Έλσα είναι ένας συναρπαστικός χαρακτήρας με την απίθανη ικανότητα να τιθασεύει τη δύναμη της φύσης» λέει ο σκηνοθέτης Chris Buck. «Η σύνδεση της με τη φύση ήταν εκεί από πάντα.

Αλλά δεν ξέρει το γιατί». Οπότε, όσο χαρούμενη και να μοιάζει, η Έλσα νιώθει αναστατωμένη. Η σκηνοθέτιδα Jennifer Lee, που έγραψε και το σενάριο, λέει: «Η Έλσα ακούει μια φωνή που την καλεί και κανείς άλλος δεν την ακούει. Προσπαθεί να την μπλοκάρει, αλλά δεν σταματάει. Της δείχνει κομμάτια από το παρελθόν. Της υπόσχεται απαντήσεις για τους λόγους που είναι όπως είναι. Η φωνή είναι επική και μυστηριώδης. Πρέπει να τη βρει ».

Οι απαντήσεις που υπόσχεται αυτό το κάλεσμα απειλούν το βασίλειο. Οπότε, η Έλσα ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι στο άγνωστο σε μαγεμένα δάση και σκοτεινές θάλασσες πέρα από την Αρεντέλα. Η Άννα είναι αποφασισμένη να πάει μαζί της, να είναι δίπλα της και να τη βοηθήσει να λύσει το μυστήριο, μαζί με τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν.

Trailer: 

   

ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Προβολές:  Πέμπτη 28/11 – Δευτέρα 2/12  –Τρίτη 3/12 – Τετάρτη 4/12 στις 20.30

Παρασκευή 29/11 – Σάββατο 30/11 – Κυριακή 1/12 στις 19.30 και 21.30

Σενάριο / Σκηνοθεσία: ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

Ηθοποιοί:        ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ, ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ, ΑΝΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΑΤΣΙΟΣ, ΚΑΛΙΡΡΟΗ ΜΥΡΙΑΓΚΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΕΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΘΩΝΑΙΟΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια (Φωτεινή) με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή (Χρηστάκης), τις Χάντρες. Ένας λαϊκο-ποπ τραγουδιστής, ο Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.

Extra:

Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και με τον συμβολικό τίτλο «Φαντασία», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Καρδαρά (Γκίνες, Η Ληστεία), είναι ένας ύμνος στον έρωτα, αλλά και ένας φόρος τιμής στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Το μοιραίο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μία νεαρή τραγουδίστρια, τον μπουζουξή-μέντορά της και τον καταξιωμένο λαϊκό-ποπ τραγουδιστή της Αθηναϊκής νύχτας, πυροδοτεί τη δράση, καθώς το πάθος των πρωταγωνιστών κλιμακώνεται μέσα από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και καινούρια  τραγούδια συνυφασμένα με το ύφος της διασκέδασης εκείνης της εποχής. Μιας εποχής που αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο του κινηματογράφου Ρένα Μόρφη στον ρόλο της Φωτεινής, μιας ταλαντούχας τραγουδίστριας και κόρης, ως ενήλικη, της Βίκυς Παπαδοπούλου, επίσης αναγνωρισμένης τραγουδίστριας της εποχής της και μητέρα της 11χρονης Φωτεινής, ο Στέλιος Μάινας στο ρόλο του καταξιωμένου μπουζουξή και διάσημου συνθέτη Χρηστάκη και ο Γιάννης Στάνκογλου (Κόκκινος) ως το επιτυχημένο αστέρι της λαϊκό-ποπ κουλτούρας.

Trailer: Trailer:

Παράσιτα - Parasite (ΧΡΥΣΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ στο Φεστιβάλ των Καννών)

Προβολές:  Καθημερινά στις 21.00

του Μπονγκ Τζουν-χο

H ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών είναι ένα αιχμηρό κι απολαυστικό κομμάτι κοινωνικού και πολιτικού σινεμά

Ακόμη κι όταν οι ταινίες του Μπονγκ Τζουν-χο ανήκουν ξεκάθαρα στο πεδίο του σινεμά φαντασίας όπως το «The Host», ή το «Snowpiercer», είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να αγνοήσεις τις υπόλοιπες κλωστές της ύφανσής τους, ανάμεσα στις οποίες είναι πάντα ένας συχνά υποδόριος κι άλλοτε πολύ πιο σαφής σχολιασμός της κοινωνικής πραγματικότητας γύρω του.

Στα «Παράσιτα», μια μαύρη (κατάμαυρη) και συχνά πολύ αστεία κωμωδία που εναλλάσει το ηχηρό γέλιο με την απόλυτη έκπληξη, την πίκρα, ακόμη και το σοκ, η κοινωνικά φορτισμένη πλευρά του σινεμά του έρχεται σε πρώτο πλάνο, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας μικροαπατεώνων που προσπαθούν να επιβιώσουν στην σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης Σεούλ.

Η οικογένεια των πρωταγωνιστών της ταινίας θυμίζει κάτι από εκείνη του «Κλέφτες Καταστημάτων» του Χιροκάζου Κόρε Εντα: φτωχοδιάβολοι, παρίες ενός κοινωνικού συστήματος που είναι και στην Κορέα (όπως άλλωστε παντού κι ακόμη πιο έντονα στις μέρες μας), βαθιά ταξικό, δίχως χώρο για τους «μη επιτυχημένους». H τετραμελής οικογένεια του Κιμ-ταέκ είναι οτιδήποτε εκτός από «επιτυχημένη»: καθηλωμένη σε ένα «ημι-υπόγειο», από το οποίο βλέπουν συνήθως μεθυσμενους να ουρούν έξω από το παραθυρό τους, ψάχνουν εναγωνίως ανοιχτά wi-fi δίκτυα κι αναζητούν περιστασιακές δουλειές στο πλαίσιο της νέας «gig economy».

Οταν ένας φίλος του γιου της οικογένειας Κι-γου, του προτείνει να αναλάβει τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών ενός πλούσιου κοριτσιού αφού εκείνος θα πρέπει να τα εγκαταλείψει λόγω των σπουδών του στο εξωτερικό, ο Κι-γου θα αρπάξει την ευκαιρία. Αποκτώντας πρόσβαση σε ένα πανέμορφο πλούσιο σπίτι, μια κοινωνική τάξη που απέχει έτη φωτός από τη δική του, θα σκεφτεί τρόπους για να βοηθήσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του να επωφεληθουν. Κι αυτή η τυχαία επαφή των δυο διαφορετικών κόσμων δεν θα είναι παρά μόνο η αρχή μιας σειράς από γεγονότα που θα εξελιχθούν με απρόσμενη ταχύτητα κι θέσουν σε κίνηση απροσδόκητες εξελίξεις.

Trailer:

LAST CHRISTMAS

Προβολές:  Καθημερινά στις 19.00

Σκηνοθεσία:    ΠΟΛ ΦΙΓΚ

Σενάριο:          ΕΜΑ ΤΟΜΣΟΝ & ΓΚΡΕΓΚ ΓΟΥΑΪΖ

Ηθοποιοί:        ΕΜΑ ΤΟΜΣΟΝ, ΕΜΙΛΙΑ ΚΛΑΡΚ, ΧΕΝΡΙ ΓΚΟΛΝΤΙΝΓΚ, ΜΙΣΕΛ ΓΙΟ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η Κέιτ (Εμίλια Κλάρκ) βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της - μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως «ξωτικό» σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. H Κέιτ έχει καλή φωνή. Τόσο καλή που θα μπορούσε να είναι pop star, αλλά την έχει παραμελήσει. Ο Τομ (Χένρι Γκόλντινγκ) φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς της φραγμούς. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου... και όπως λέει και ο Τζορτζ Μάικλα, πρέπει να έχεις πίστη (Faith). Η δύναμη της ιστορίας κρύβεται στην ιστορία μιας νεαρής και ταλαντούχας γυναίκας, που κάπως έχει χάσει το δρόμο της, εξαιτίας μιας περιπέτειας με την υγεία της και λόγω της οικογενειακής της κατάστασης, καθώς η μητέρα της δυσκολεύεται ως μετανάστρια σε ένα Λονδίνο στα πρόθυρα του Brexit. Η ηρωίδα βρίσκει στο δρόμο της έναν καλοπροαίρετο και τρυφερό άντρα, που ενώ τη γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, την ίδια στιγμή φαίνεται απόμακρος και μυστηριώδης.

Extra:

Στην ταινία "Last Christmas" πρωταγωνιστεί η μουσική του Τζορτζ Μάικλ, και φυσικά, η ομώνυμη κλασική επιτυχία του τίτλου. Επίσης, θα ακούσουμε και ολοκαίνουρια ακυκλοφόρητα τραγούδια του θρυλικού καλλιτέχνη, ο οποίος έχει πουλήσει πάνω από 115 εκατομμύρια δίσκους και ηχογραφήσει 10 Νο1 επιτυχίες στην μεγαλειώδη πορεία του.

Trailer:

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria