ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΟΛΕΪ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 649 φορές

Το μεγάλο στοίχημα του Φέρελ στον «παράδεισο» της Βέροιας (φωτο - βίντεο)

Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, βρίσκεται  ο πρώτος ξένος βολεϊμπολίστας στην ιστορία του Φίλιππου Βεροίας , Τέβιν Φέρελ, που ως άλλος «Πειρατής της Καραϊβικής»,  ονειρεύεται με τη νεοφώτιστη  ομάδα, νέες δόξες, κατακτήσεις και εντυπωσιακά… ρεσάλτα διάκρισης!

Γεννημένος σε ένα νησί όσο η… Κέρκυρα, ανατολικά της Καραϊβικής, στη Σάντα Λουτσία, ο 25χρονος Tevin Curtly Ferrel Marcus Jr St Jean, από την πόλη Σουφριέρ,  αποτελεί χάρις στις διεθνείς του επιτυχίες σε σάλα και άμμο, έναν από τους «Εθνικού ήρωες» στη  χώρα του.

Η  «Ελένη των Δυτικών Ινδιών», όπως ονομάστηκε η Σάντα Λουτσία επειδή στο παρελθόν βρίσκονταν συχνά μεταξύ βρετανικού και γαλλικού ελέγχου,  αποτελεί όχι απλά ένα επίγειο παράδεισο, αλλά πραγματικά έναν… άλλο κόσμο!

Με το βασικό μισθό να κυμαίνεται στα 400-500 δολάρια και το μεγαλύτερο κομμάτι των κατοίκων να ζει κυρίως από τον τουρισμό, τις μπανάνες και το μεταναστευτικό συνάλλαγμα, λέξεις όπως «ΕΝΦΙΑ», «προσφυγικό»,  «φορολογικό», «ασφαλιστικό»  και «πληθωρισμός» είναι άγνωστες στους φιλήσυχους κατοίκους αυτού του ευλογημένου τόπου, που πλημμυρίζει από αγάπη.

Ακόμη και η «καραντίνα» δεν  περιόρισε έως σήμερα τη Σάντα Λουτσία, αφού στην πανδημία του κορονοϊού, που προκάλεσε παγκοσμίως το θάνατο 692.000 ανθρώπων,  στα μέρη του Φέρελ, από τα συνολικά 25 επιβεβαιωμένα, τα 22 ανάρρωσαν πλήρως, χωρίς να πεθάνει ούτε ένας συμπατριώτης του.

Κόντρα στην αγάπη των κατοίκων της Αγίας Λουκίας, που  έχουν ως εθνικό σπορ το κρίκετ και λατρεύουν το ψάρεμα, ο Τέβιν Φέρελ,  όσο… μπαστούνια κι αν τα βρήκε στην αρχή,  κατάφερε μέσα από το “δίχτυ του φιλέ”, να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του και ακολουθώντας τα βήματα των πρωτοπόρων συμπατριωτών του, Τζούλιαν Μπίσετ και Τζόσεφ Κλέρσεντ (MENT), βρήκε στην Ελλάδα, ως επαγγελματίας βολεϊμπολίστας, τη δική του «γη της επαγγελίας».

Σήμερα λοιπόν στη Βέροια, πιο ώριμος  από ποτέ, ο Φέρελ στις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο κανάλι του Φίλιππου Βέροιας στο YOUTUBE,  εξέφρασε μεταξύ άλλων τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή του και έβαλε ψηλά τον πήχη ενόψει της 3ης συνεχόμενης παρουσίας του και 4ης συνολικά εμπειρίας του στα γήπεδα στη Volley League.

Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά, που από τον επίγειο παράδεισο της  Καραϊβικής,  βρέθηκε σε ηλικία 21 ετών «σαν ψάρι έξω από το νερό του» , στα «τρελά νερά» της Χαλκίδας, ο Φέρελ τόσο στην Κομοτηνή, όσο και πέρυσι στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, κλήθηκε μεσούσης της σεζόν να βοηθήσει ως αντικαταστάτης παικτών, ενώ  νωρίτερα,  αν και ανακοινώθηκε επίσημα από την Παναχαϊκή, δεν ντύθηκε ποτέ στα «ροσονέρι» της Πάτρας.

Ό,τι λοιπόν δεν κατάφερε να αποδείξει κατά τη θητεία τους στις προηγούμενες ελληνικές ομάδες, φιλοδοξεί να το κάνει φέτος με τα «χρώματα» του Φίλιππου Βέροιας.  Πέρα από την καθημερινή του βελτίωση ως αθλητής , για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στους στόχους της, δείχνει αποφασισμένος με τις εμφανίσεις του να «αγκαλιάσει» τον τίτλο του καλύτερου μπλοκέρ της Volley League».

Ο Φέρελ, που δεν βλέπει την ώρα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος από τη μεταγραφή του στον Φίλιππο Βέροιας, όπου πέρα από την ζεστή και υποδειγματική προσέγγιση του προέδρου , Δημήτρη Πιτούλια , γνωρίζει το κλίμα στην ομάδα, αλλά και κάποιους παίκτες, από φιλικό ματς, παλιότερα.

Απευθυνόμενος στον κόσμο της ομάδας ο διεθνής μπλοκέρ της Αγίας Λουκίας, υποσχέθηκε «με το χέρι στην καρδιά», ότι σε κάθε ματς θα δίνει τον καλύτερό του εαυτό, ακόμη και αν βρίσκεται σε άσχημη ημέρα για να κερδίζει ο Φίλιππος Βέροιας.

 
“Σταζει μέλι” μιλώντας για τις ομορφιές της πατρίδας ο διεθνής άσος των ερυθρόλευκων της Βέροιας” και παράλληλα δίνει και… ταξιδιωτικές συμβουλές προς νεόνυμφους.

Με πρωτεύουσα την Castries, όπου ζει περίπου το ένα τρίτο των περίπου 180.000 κατοίκων, σήμα κατατεθέν του νησιού στις Μικρές Αντίλλες της Ανατολικής Καραϊβικής, είναι τα επιβλητικά ηφαίστεια Pitons, ενώ οι παπαγάλοι θεωρούνται «εθνικά πουλιά».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Φέρελ, ο μαγευτικός αυτός παράδεισος,  «πνιγμένος» στα φοινικόδεντρα, τις μπανανιές και άλλα εξωτικά φυτά, στα σύνορα του Ατλαντικού ωκεανού, αποτελεί το Νο 1 προορισμό για… νεόνυμφους, που αναζητούν μία ρομαντική απόδραση.

Άλλωστε όσοι ακολουθήσετε την προτροπή του Φέρελ θα διαπιστώσετε “ιδιοίς όμμασιν” ότι οι κρυστάλλινες εξωτικές παραλίες, με τα τιρκουάζ νερά, εκτός από καταφύγιο σπάνιων ζώων και πτηνών,  αποτελούν και μια ιδανική “φωλίτσα” για ερωτευμένες ψυχές, που θέλουν να ζήσουν ένα ονειρεμένο… honeymoon!

Πηγή: volleyplanet.gr