ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με το Over στο Φάληρο, κερδίζει η Ρόμα

Ευρωπαϊκή η εβδομάδα που διανύουμε, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται από σήμερα στις ελληνικές «αποστολές». Τεράστια ευκαιρία παρουσιάζεται απόψε στον Ολυμπιακό, καθώς αν κερδίσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα φτάσει μια «ανάσα» απ’ την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ παίζει κρίσιμο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Μπάγερν, όπου θέλει να σταθεί όρθια. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Betarades.gr και ενημερωθείτε για όλα τα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ.

Over 2,5 στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας απ’ την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου επιλέγουμε το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.00. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Ολυμπιακό, που επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να εξαργυρώσει τα δύο σπουδαία «διπλά» με Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Σε θέση ισχύος οι ερυθρόλευκοι, χρειάζονται «τρίποντο» σήμερα έτσι ώστε σε συνδυασμό με την αναμενόμενη εκτός έδρας ήττα της Άρσεναλ στο Μόναχο να ψάχνουν μόλις έναν πόντο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια «κυνική» εμφάνιση στην Κροατία πριν από δύο εβδομάδες, δημιούργησαν όλες κι όλες δύο φάσεις, σκόραραν στη μία (προσωπικό γκολ του Ιντέγε), στάθηκαν τυχεροί και έφυγαν με το «διπλό» απ’ το Ζάγκρεμπ. Συνέχισαν με δύο εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα επί Ατρομήτου (1-2) και Βέροιας (0-2), έκαναν το 9Χ9 και βρίσκονται ήδη στο +8 απ’ τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Το τελευταίο της «χαρτί» για διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση ή έστω της τρίτης θέσης παίζει σήμερα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την πλευρά της. Οι Κροάτες χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη σήμερα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό, ειδάλλως θα μείνουν πολύ πίσω, πόσω μάλλον αν σκεφτεί κανείς τα δύο ματς που απομένουν είναι με Άρσεναλ εκτός και Μπάγερν εντός. Για ένα αποτέλεσμα θα παίξουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δε βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έκαναν μια μάλλον μέτρια εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό πριν από δύο εβδομάδες, σίγουρα πάντως δεν άξιζαν να χάσουν, καθώς δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα.

Νίκη για τη Ρόμα

Συνεχίζουμε τις προτάσεις μας με την αναμέτρηση Ρόμα – Λεβερκούζεν, όπου επιλέγουμε τον «άσσο» σε απόδοση 2.05. Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει η Ρόμα μετά το πέρας των τριών πρώτων αγωνιστικών στον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς κόντρα στις Μπαρτσελόνα (1-1 εντός έδρας) και Λεβερκούζεν (4-4 εκτός έδρας), ενώ παράλληλα γνώρισε την ήττα από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (3-2 εκτός έδρας). Από την άλλη, με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας η Λεβερκούζεν για να αντιμετωπίσει τη Ρόμα, με την οποία πριν από δύο βδομάδες είχε μοιραστεί από ένα βαθμό στην έδρα της στην εντυπωσιακή ισοπαλία της «BayArena» (4-4). Το συγκρότημα του Σμιντ προηγήθηκε με 2-0, βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, ωστόσο δεν παρέδωσε τα όπλα καταφέρνοντας να αποφύγει την ήττα. Θεωρούμε ότι η Ρόμα έχει σήμερα το προβάδισμα και θα τη στηρίξουμε.

Αντέχει η Άρσεναλ στο ημίχρονο

Πάμε στην αναμέτρηση Μπάγερν – Άρσεναλ, όπου θεωρούμε ότι οι Λονδρέζοι μπορούν να πάρουν το «Χ2» στο ημίχρονο, το οποίο βρίσκουμε σε απόδοση 2.00. Ένα από τα πιο ελκυστικά παιχνίδια της ημέρας είναι αυτό του Μονάχου ανάμεσα στην Μπάγερν και την Άρσεναλ. Οι Βαυαροί μπαίνουν στο ματς με σαφές ψυχολογικό προβάδισμα, γνωρίζοντας ότι μία ενδεχόμενη νίκη θα κλειδώσει σχεδόν οριστικά την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο... εύκολα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αν δε δεχόταν το «χαστούκι» στο «Έμιρεϊτς» πριν από δύο εβδομάδες.

Κινητό... νοσοκομείο θυμίζει η Άρσεναλ, από την άλλη πλευρά, με τα προβλήματα τραυματισμών να αυξάνονται με... γεωμετρική πρόοδο. Εννιά πρωτοκλασάτα στελέχη του έχει... γραμμένα στο απουσιολόγιο ο Αρσέν Βενγκέρ ενόψει του σημερινού μεγάλου ματς, αναγκάστηκε μάλιστα να... πάρει μαζί στο αεροπλάνο τον νεαρό Τζεφ Ρεν-Αντελαΐντ για να συμπληρώσει αποστολή. Σε καλή κατάσταση η Άρσεναλ, έχει συνδυάσει με νίκες τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της, με μοναδικό «μελανό» σημείο τον άδοξο εκτός έδρας αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ (ήττα 3-0). Στην Πρέμιερ Λιγκ καταφέρνει και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι (25 β.), στο +3 από την 3η Λέστερ και στο +4 από την 4η Γιουνάιτεντ. Απόψε, πιστεύουμε ότι θα «αντέξει» το Μόναχο, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, καθώς το παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο για αυτή.

Under 144,5 στο «Παλέ»

Συνεχίζουμε με μπάσκετ, όπου επιλέγουμε το Under 144.5 πόντοι στην αναμέτρηση Άρης – Στεάουα σε απόδοση 1.90. Ο Άρης υποδέχεται απόψε τη Στεάουα με αυτονόητο στόχο την τρίτη του νίκη στον όμιλο C του Eurocup. Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίχτες του έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και δίνουν υποσχέσεις καλής σεζόν στους φιλάθλους του Άρη. Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους ανταποκρίνονται και πάλι απόψε θα έχει κόσμο το «Παλέ». Δε γίνεται ο Άρης να ηττηθεί από αυτή την ομάδα που αν και έχει νικήσει μία φορά είναι η χειρότερη της διοργάνωσης. Θα το κάνει λοιπόν και για να γίνει όσο το δυνατόν πιο άνετα θα υπάρξει αφοσίωση στην άμυνα. Άλλωστε μέχρι στιγμής το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας του Άρη είναι η σκληρή άμυνα. 65 πόντους δέχεται στο Eurocup και 66 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Στεάουα, που έχει 69 πόντους στο Eurocup, θα συναντήσει δυσκολίες στο σκοράρισμα. Επομένως η επιλογή είναι το Under 144.5.

Απ’ το σημερινό πρόγραμμα του Eurocup ξεχωρίσαμε ακόμη δύο επιλογές. Η πρώτη είναι η εντός έδρας νίκη της Τραμπζονσπόρ επί της Μπάνβιτ σε απόδοση 1.90 και η εντός έδρας νίκη της Άλμπα Βερολίνου εναντίον της Γκραν Κανάρια σε απόδοση 2.12.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.