ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αναλύοντας στοιχηματικά την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Νέα χρονιά πλέον και ας ευχηθούμε το 2015 να φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο και μια καλύτερη μοίρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όπου το 2014 επικράτησε πραγματικά ένα χάος με πολλές διακοπές που σίγουρα έκαναν κακό στις ομάδες.

Πάμε όμως να δούμε ένα ένα τα παιχνίδια και τις ιδιαιτερότητες που κρύβουν.

Το ματς που θα άνοιγε την αυλαία την 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα ήταν ο αγώνας του Ο.Φ.Η. με την Νίκη Βόλου. Η Νίκη Βόλου όμως πλέον έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία και έτσι ο Ο.Φ.Η. θα πάρει 3 ξεκούραστους βαθμούς, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για την πορεία της Κρητικής ομάδας μιας και οι ελπίδες που είχαν οι Κρητικοί για να αναλάβουν Ιταλοί επιχειρηματίες την ομάδα έσβησαν! Οι Ιταλοί απέσυραν το ενδιαφέρον τους καθώς είδαν τραγικά πράγματα στα οικονομικά της ομάδας. Έτσι ήρθε και η αποχώρηση του Γκατούζο από τον σύλλογο καθώς στην τελευταία του προπόνηση έλλειπαν σχεδόν όλοι οι παίκτες. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι και ο Ο.Φ.Η. πλέον θα έχει πολλά προβλήματα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Πρώτος σταθμός η πόλη μας και η ομάδα της καρδιάς μας, η «Βασίλισσα του Βορρά». Δύσκολο ματς κόντρα σε έναν φορμαρισμένο Παναιτωλικό που στα τελευταία 11 ματς έχει μόλις μία ήττα. Παρόλα αυτά έχει να αγωνιστεί από τις 17 Δεκέμβρη καθώς ακολούθησε το ματς με την Νίκη και πήρε ξεκούραστα τους τρεις πόντους. Η ΒΕΡΟΙΑ διανύει την καλύτερη της σεζόν και θέλει να συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό ώστε να πετύχει υψηλούς στόχους. Πολλά όμως τα προβλήματα, κυρίως στην άμυνα, για τον Γκρανέρο με αποτέλεσμα να επιστρατεύσει τους Καταλά και Τσιάμη στην αποστολή, παίκτες που στα περισσότερα ματς ήταν εκτός 18αδας. Εκτός λοιπόν θα είναι οι τραυματίες Μαλόν, Μπαλάφας, οι τιμωρημένοι Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, ενώ εκτός έμειναν και οι Κατίδης, Γεωργιάδης, Βούκιτς, Χασελμπάινκ οι οποίοι δεν υπολογίζονται για το υπόλοιπο της σεζόν. Αντιθέτως επιστρέφει ο Αμαραντίδης. Από την άλλη εκτός για τον Παναιτωλικό είναι ο Καλογέρης, Θεοδωρίδης και ο εξαιρετικός φορ Μορένο.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Δύσκολο ματς για προβλέψεις σημείων. Θεωρώ πολύ πιθανό να σκοράρουν και οι δύο ομάδες μιας και οι επιθέσεις τους είναι πολύ καλές. Πάμε με το γκολ/γκολ λοιπόν.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Επόμενο ματς αυτό της Κέρκυρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Μια Κέρκυρα που εντός έδρας δεν φοβάται και παίζει επιθετικά αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Με επιθετικές φιλοδοξίες παίζοντας με δύο φορ (Καϊκούτ και Μαρκόφσκι) θέλει να μπει με το δεξί στην νέα χρονιά. Αποκτήθηκαν οι Ζουμπουλάκης και Σιόντης, ενώ παρελθόν αποτελούν οι Μπεν Σαμπάτ, Ομπράντοβιτς και Σάντσες. Τιμωρημένος είναι ο αμυντικός μέσος Μαραγκός και τραυματίας ο Καρντόσο. Επιστρέφει ο Ανδεόπουλος. Για τον Αστέρα Τρίπολης έκλεισε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά με μια Ευρωπαϊκή εμπειρία, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Θέλει να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και στην νέα χρονιά, επιστρέφει μετά από τραυματισμό ο πολύτιμος μέσος Ρόλε. Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Γκοϊάν ενώ τραυματίες οι Κιτόκο, Τορμένα, Πάρα και Μπαντιμπαγκά.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Σαφώς θα δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι οπότε η επιλογή των πολλών τερμάτων είναι σωστή. Πάμε λοιπόν με το over και γκολ/γκολ.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Επόμενη μας στάση το γήπεδο της Τούμπας και ο αγώνας του Π.Α.Ο.Κ. με τον Πανιώνιο. Ένα δύσκολο ματς καθώς ο Πανιώνιος παρότι βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ο Π.Α.Ο.Κ. τώρα ζει το όνειρο του πρωταθλητισμού και για να συνεχίσει σε αυτό το τέμπο θέλει την νίκη κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες, τους οποίους μάλιστα στα τελευταία χρόνια τους έχει… πελάτες. Επιστρέφουν οι Μακ και Κατσικάς αλλά εκτός είναι οι Βίτορ, Τζιώλης, Γλύκος με προβλήματα τραυματισμών, ενώ τιμωρημένος είναι ο Τζαβέλας. Παρελθόν ο Μάρτενς. Οι φιλοξενούμενοι τώρα θα παραταχθούν πλήρεις στο δύσκολο ματς της Τούμπας με σκοπό να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν. Επιθετικά βρίσκει εύκολα δίχτυα με Κολοβό, Ιμπαγάσα, Μπουμάλ και Γιάννου. Αμυντικά ψάχνει να βρει λύσεις ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Αμυντικά έχει προβλήματα ο Π.Α.Ο.Κ. για άλλο ένα ματς, η ίδια κατάσταση επικρατεί όμως και στους Νεοσμυρνιώτες. Επιθετικά μπορούν να βρουν δίχτυα και οι δύο ομάδες και θεωρώ πως το γκολ/γκολ έχει μεγάλη τύχη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Πάμε τώρα σε ένα ματς το οποίο θεωρητικά θα είναι παράσταση για έναν ρόλο. Ο Ολυμπιακος φιλοξενεί στο Φάληρο τον Πλατανιά. Εύκολο απόγευμα αναμένεται για τους Πειραιώτες που ψάχνουν να βρουν λύσεις στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Τέλος ο Αμπιντάλ που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Τραυματίες οι Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ ενώ ο Εντιγκά απουσιάζει για το Κόπα Άφρικα. Πολλά τα προβλήματα και στον Πλατανιά όπου θα ταξιδέψει χωρίς τους πολύτιμους, Τετέ και Τζιλβάν ενώ παρελθόν αποτελούν οι Ζουμπουλάκης και Γκσπούρνινγκ. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν το παιχνίδι και πάρουν ότι καλύτερο μπορούν από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Πολύ μικρός ο άσσος του Ολυμπιακού όπως επίσης και το over. Στοιχηματικά δεν αξίζει κάτι στον αγώνα, οπότε NB.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ

Στο Περιστέρι θα γίνει ένα ματς όπου τα πολλά γκολ θεωρώ ότι έχουν μεγάλη τύχη. Ο Ατρόμητος σιγά σιγά παίρνει τα πάνω του, σκοράρει με ευκολία και έχει έναν «δαιμονισμένο» Ναπολεόνι σε εκπληκτική φόρμα. Πολύ επιθετική ομάδα έδρας οι Περιστεριώτες θέλουν να μπουν δυνατά και με νίκη στην νέα χρονιά. Παρελθόν ο Ταυλαρίδης, τιμωρημένος ο Κοντοές ενώ αποκτήθηκε ο Κατσουράνης. Από την άλλη πλευρά η Καλλονή δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των πρώτων αγωνιστικών που φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Πολλά αμυντικά κενά, δυστοκία στην επίθεση και το κερασάκι στην κακή εικόνα της ομάδας η πεντάρα από τον Ολυμπιακό. Θέλει να βρει τα πατήματα της και θα τα δώσει όλα για την νίκη. Έχει σημαντικές επιστροφές, καθώς εξέτισε ο Κεϊτά και ο Χουάνμα ενώ επιστρέφει από τραυματισμό ο Καμαρά, ο Βαλιός και ο Τσαμπούρης. Τιμωρημένος είναι ο Γιορέντε.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ανεβασμένος τελευταία ο Ατρόμητος, σημαντικές οι επιστροφές στην Καλλονή, όλα οδηγούν σε ένα καλοπληρωμένο γκολ / γκολ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Πάμε και στο… Kobotis Arena όπου ο τοπικός Λεβαδειακός φιλοξενεί τον αποδεκατισμένο Εργοτέλη. Οι γηπεδούχοι στην κυριολεξία κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσουν από τον Π.Α.Ο.Κ. αφού δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις πολλές και ανεπανάληπτες ευκαιρίες που το παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι! Απέκτησαν τον Αργεντινό Μπουσταμάντε, τιμωρημένος ο Μάντζιος, τραυματίες οι Πρόγιτς, Μαχαίρας, Πίντερ. Έχει σημαντικές επιστροφές των Κώτσιου, Μπορταγκαράι, Ορτέγκα, Ζίτο. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του, που ουσιαστικά ακόμα είναι χωρίς προπονητή με επικρατέστερο τον Μάντζιο, πήρε σημαντική νίκη ψυχολογίας κόντρα στον ΠΑΣ και μαζί πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα! Πάρα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κρητικοί καθώς παρελθόν αποτελεί ο Τσέρνι την θέση του οποίου παίρνει ο Σαράνοφ, ενώ εκτός ομάδας είναι οι Βλαχοδήμος, Μέγι, Νόσκοβιτς και Κούρεζ. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Γιοβάνοβιτς και Μπρούνο Χαλκιαδάκης, αντίθετα επιστρέφει ο Χαντί.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Τέτοιου είδους ματς τα καθαρίζουν οι γηπεδούχοι, πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος έχει τόσα προβλήματα. Παρόλα αυτά δεν εμπιστεύομαι τον Λεβαδειακό σε τόσο μικρή απόδοση και θα απέχω στοιχηματικά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συνέχεια στα όμορφα Ιωάννινα και στο γήπεδο των Ζωσιμάδων για την αναμέτρηση του τοπικού ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό. Φήμες για την αγορά των μετοχών της γηπεδούχου ομάδας από τον πρώην μεγαλομέτοχο της Νίκης Βόλου, Ανδρέα Πάτση! Με αρκετό κόσμο στο πλευρό τους οι πράσινοι. Ανεβασμένος ο ΠΑΣ με πολλές δυνάμεις ειδικά εντός έδρας. Παρελθόν αποτελεί ο μέσος Λίλα που πήρε μεταγραφή στην Πάρμα. Ανέτοιμος είναι ο Μπέριος ενώ εξέτισε και επιστρέφει ο Μανιάς. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, πολύ ανεβασμένος, πετάει φωτιές επιθετικά. Αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο και είναι μέσα στο κυνήγι του τίτλου. Απέκτησε τον έμπειρο Ταυλαρίδη και το δικό τους παιδί τον Σωτήρη Νίνη. Τραυματίες οι Μέντες και Νάνο.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Περιμένω ένα ωραίο ματς με ανοιχτό σκορ, οπότε θα πάω στην επιλογή του over που πληρώνει πολύ καλά.

ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Θα κλείσουμε με το «Ελ Θράκικο», το γνωστό ντέρμπι της Θράκης ανάμεσα στην φορμαρισμένη Ξάνθη και τον πληγωμένο Πανθρακικό. Είναι πολύ αλλαγμένη μετά την έλευση του Λουτσέσκου η Skoda, επιθετικά βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα ενώ αμυντικά δίνει πολλές μάχες. Τιμωρημένος ο Παπαστεριανός, τραυματίες οι Γουάλας, Ράνος. Παρελθόν οι Ρούντι και Ολιβέιρα, ενώ απέκτησε τους Βάλτερ και Μπέλιτς. Ο Πανθρακικός από την άλλη αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ομάδα. Δύσκολη χρονιά αναμένεται για την ομάδα της Κομοτηνής. Τραυματίες οι Σερφά, Κάσες, Μπαϊκαρά και ο Ιγκόρ.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Είναι δύσκολο να προβλέψεις ένα ντέρμπι παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα της μιας ομάδας. Γειτονάκια είναι, δεν ξέρω που μπορεί να πάει το ματς. Το αφήνουμε στην άκρη. NB.

Συνοψίζοντας, πάμε να δούμε τι κρατάμε:
237. ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ : ΓΚΟΛ – ΓΚΟΛ (1,70)
184. ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : OVER (2,05) & ΓΚΟΛ – ΓΚΟΛ (1,65)
193. ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΓΚΟΛ – ΓΚΟΛ (2,00)
236. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ: ΓΚΟΛ – ΓΚΟΛ (1,90)
252. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: OVER (1,90)