ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκες για Κλερμόν και Πόντε Πρέτα

Σε ένα γεμάτο στοιχηματικό τριήμερο μπαίνουμε από σήμερα και μέχρι την Κυριακή. Το προηγούμενο διάστημα τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων κυριάρχησαν, ωστόσο τα πρωταθλήματα επιστρέφουν στη δράση και το πρόγραμμα της Παρασκευής αποτελεί το καλύτερο δυνατό «ορεκτικό» για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, απόψε έχουμε και την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στη Euroleague, με τους «πράσινους» να αντιμετωπίζουν την Τούροφ.

Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, καθώς και να δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων.

Κερδίζει η Κλερμόν

Ξεκινάμε στα σημερινά μας προγνωστικά από τη Β’ κατηγορία της Γαλλίας και την αναμέτρηση Κλερμόν – Αζαξιό, στην οποία θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.05. Δεν έμεινε για πολύ εκτός της διακεκαυμένης ζώνης η Κλερμόν, αφού η εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που είχε στην πιο δυνατή έδρα της κατηγορίας, αυτή της Ντιζόν, δεν εξετελέσθη με επιτυχία, βάσει τουλάχιστον με το τελικό αποτέλεσμα. Το πάλεψε μεν το συγκρότημα της Κορίν Ντιάρκ, παρέμεινε στο ματς ως το τέλος, αυτό ωστόσο δεν αρκούσε για για να φύγει με κάτι θετικό, παραμένοντας χωρίς διπλό στις έξι φετινές της εξόδους (0-2-4). Στα τρία από τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της πάντως νίκησε με 1-0. Από την άλλη, έκτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη για την Αζαξιό και πλέον ο Μπρακονί βλέπει το μέλλον του πιο δυσοίωνο από ποτέ στον πάγκο των Κορσικανών. Στο 0-0 με τη Νιορ έμεινε για τρίτη φορά "άσφαιρη" σε αυτό το διάστημα, αφού με τα επτά γκολ που έχει σημειώσει σε δέκα ματς για τη Ligue 2, έχει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας.

Παίρνει το «τρίποντο» η Πόντε Πρέτα

Συνεχίζουμε με το πρωτάθλημα της Β’ Βραζιλίας και το ματς Πορτουγκέσα – Πόντε Πρέτα, με την επιλογή μας να είναι το «Διπλό» σε απόδοση 2.17. Ολοταχώς προς τον δεύτερο σερί υποβιβασμό της πορεύεται η Πορτουγκέσα, που δε μοιάζει ικανή να αντιστρέψει το σκηνικό. Κέρδισε τελευταία φορά στις 27 Αυγούστου, έκτοτε ακολούθησαν 10 αγωνιστικές με μόλις τέσσερις βαθμούς συγκομιδής, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εδώ και κάποιες εβδομάδες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Παραμένει στο -12 απ’ τη γραμμή της σωτηρίας και με μόλις 9 αγωνιστικές πλέον να απομένουν οι ελπίδες της Πορτουγκέσα για παραμονή γίνονται πλέον περισσότερο τυπικές και όχι ουσιαστικές. Γκέλα για την Πόντε Πρέτα την περασμένη αγωνιστική, καθώς έμεινε στο εντός έδρας 1-1 κόντρα στη σκληροτράχηλη Σάντα Κρουζ. Αιφνιδιάστηκε με το εις βάρος της γκολ στο 21’, ισοφάρισε στο 69’, πίεσε στη συνέχεια αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο απ’ την ισοπαλία. Ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας γκέλα μετά το 2-2 με την Παρανά, αποτελέσματα που έφεραν «συγκάτοικο» στην κορυφή τη Βάσκο ντα Γκάμα. Εκτός έδρας είναι πολύ πιο αξιόπιστη η Πόντε Πρέτα, προέρχεται από πέντε σερί νίκες, στις οποίες μάλιστα δε δέχτηκε ούτε ένα γκολ! 

Δε χάνει ο Ηρακλής Ψαχνών

Περνάμε στη Φούτμπολ Λιγκ και το «Χ2» σε απόδοση 2.22 στον αγώνα Παναχαϊκή – Ηρακλής Ψαχνών. Η Παναχαϊκή σήμερα κάνει πρεμιέρα στη Φούτμπολ Λιγκ. Η προγραμματισμένη πρεμιέρα κόντρα στην Επισκοπή αναβλήθηκε (όπως και όλη η αγωνιστική για Φούτμπολ Λιγκ και Σούπερλιγκ), με τους Πατρινούς να αναμένουν καρτερικά τη δική τους παρθενική εμφάνιση στο νέο πρωτάθλημα. Άλλωστε, τελευταία επίσημη αγωνιστική υποχρέωση γι’ αυτούς ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα πριν! Έκτοτε, μόνο προπονήσεις και φιλικά. Στον αντίποδα, έκανε αυτό που έπρεπε ο Ηρακλής Ψαχνών στην πρεμιέρα, όπου επικράτησε 2-0 της Καλλιθέας. Η εμφάνιση της ομάδας της Εύβοιας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή (μάλλον μέτρια), εντούτοις σκόραρε δύο φορές με τους Γουόρντεν και Νάκα λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς. Νωρίτερα πάντως, η Καλλιθέα θα μπορούσε να έχει προηγηθεί σε κάποια απ’ τις 2-3 καλές στιγμές της. Ικανοποιημένος μόνο απ’ τη νίκη ο κόουτς Γιώργος Κούτσης, εξήγησε στους παίκτες του ότι μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Σήμερα ο Ηρακλής Ψαχνών πηγαίνει στην Πάτρα με αρκετές απουσίες για να παίξει ένα ματς όπου και η ισοπαλία δε θα είναι κακό αποτέλεσμα.

Με κάλυψη η Ος

Επόμενη… στάση η Β’ Ολλανδίας και ο «1 DNB» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Ος – ΦΚ Αϊντχόφεν (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η Ος είναι μια ομάδα που δεν παίζει για το αποτέλεσμα. Αρέσκεται να παίζει «ανοιχτά» σε όλα τα γήπεδα ανεξαρτήτως αντιπάλων, ψάχνει το γκολ, δεν την ενδιαφέρει τόσο πολύ η άμυνα. Γι’ αυτό και είναι η ομάδα με τα περισσότερα Over 2,5 (8) και G/G (6) στις πρώτες 9 αγωνιστικές, διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση με 18 γκολ ενεργητικό και την τρίτη χειρότερη άμυνα με 18 γκολ παθητικό. Όλως παραδόξως, κράτησε το «μηδέν» την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Μάαστριχτ και με δύο γκολ στο τελευταίο εξάλεπτο της αναμέτρησης πήρε το διπλό με 2-0. Ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη της σ’ ένα μίνι αήττητο σερί τριών αγώνων (7 πόντοι). Από την άλλη, η ΦΚ Αϊντχόφεν προέρχεται από έξι σερί νίκες. Την περασμένη αγωνιστική επικράτησε εύκολα εντός έδρας της προβληματικής και ουραγού Βαλβάικ. Στις τέσσερις τελευταίες νίκες της η ΦΚ Αϊντχόφεν δε δέχθηκε ούτε γκολ, ωστόσο, απόψε πιστεύουμε ότι η Ος μπορεί να κάνει τη «μίνι» έκπληξη.

Πρεμιέρα για ΠΑΟ στη Euroleague

Ολοκληρώνουμε τις σημερινές μας προτάσεις με Euroleague και τον αγώνα Παναθηναϊκός – Τούροφ, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ +12.5 πόντων της Τούροφ σε απόδοση 1.83. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ξεκινάει από αγώνα που πρέπει να κερδίσει. Τα φαβορί του ομίλου είναι οι Μπαρτσελόνα, Ούλκερ, Μπάγερν, Αρμάνι όχι λόγω μεγαλύτερου ονόματος από τον Παναθηναϊκό αλλά λόγω μεγαλύτερου μπάτζετ και καλύτερης οργάνωσης τουλάχιστον αυτή την εποχή. Επομένως ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για απώλειες από ομάδες σαν την Τούροφ. Η Τούροφ θα έρθει στο ΟΑΚΑ να δώσει τον πρώτο αγώνα της ιστορίας της σε Euroleague και δεν έχει τίποτα να χάσει. Διψήφιο το χάντικαπ (στους 12.5 πόντους) θυμίζει τα δύο παιχνίδια χθες και προχθές Μακάμπι-Λιμόζ και Λαμποράλ-Νεπτούνας. Η εικόνα και η πρόβλεψη έδειχνε προσπάθεια των φιλοξενούμενων για να υπερασπιστούν το χάντικαπ. Τελικά η Λιμόζ ηττήθηκε 16 πόντους και η Νεπτούνας με 19. Επιλογή από το σημερινό αγώνα η Τούροφ +12.5 με ευχή να μην τριτώσει το κακό. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα φέτος που θα διαλύει αντιπάλους όπως έκανε στο παρελθόν. Επιλογή λοιπόν Τούροφ +12.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.