ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκη για ΑΠΟΕΛ, ευκαιρίες στο Λιγκ Καπ

Η πιο σημαντική ευρωπαϊκή εβδομάδα του καλοκαιριού αρχίζει σήμερα για τις ελληνικές ομάδες που την Πέμπτη αγωνίζονται για την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League. Σήμερα και αύριο όμως είναι μέρες Champions League και τα φώτα πέφτουν στο αποψινό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ που κόντρα στην Άαλμποργκ θέλει να εκμεταλλευτεί το 1-1 της Δανίας και να τσεκάρει το εισιτήριο για το… όνειρο.

Το πρόγραμμα συνολικά περιλαμβάνει 5 αναμετρήσεις για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο υπάρχει έντονη δράση τόσο σε Λιγκ Καπ Αγγλίας και Σκωτίας, όσο και σε Λιγκ Καπ Γαλλίας, Β’ Ολλανδίας, Β’ Σουηδίας, Βραζιλία και Αργεντινή.

Συνεπής στο ραντεβού του ο ΑΠΟΕΛ

Αρχίζουμε τα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος με τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Άαλμποργκ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και επιλέγουμε τον «Άσσο» των Κυπρίων σε απόδοση 2.04. Σε μια a priori ιστορική ημέρα, που συμπληρώνει 150 παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ΑΠΟΕΛ του σήμερα θέλει να γράψει τη δική του ιστορία. Θέλει να αποκλείσει την Άαλμποργκ και να προκριθεί ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τρία χρόνια. Αξέχαστη η πορεία του τη σεζόν 2011-2012, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, όπου αποκλείστηκε απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως και κόντρα στην Ελσίνκι στον προηγούμενο γύρο, οι Κύπριοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων στο πρώτο εκτός έδρας ματς. Μπορεί η εμφάνιση τους να μην ήταν αυτή που θα περίμεναν οι οπαδοί, μπορεί να ήταν τυχεροί σε κάποιες φάσεις, εντούτοις το αποτέλεσμα έγραψε 1-1 και σήμερα δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Είναι φανερό ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι έτοιμος, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιοι παίκτες «κλειδιά» είναι ακόμη ανέτοιμοι.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παίζει σήμερα κάτι περισσότερο από μια πρόκριση. Τα χρήματα θα είναι πολλά, τα κίνητρα επίσης τόσο για τον Έλληνα κόουτς, όσο και για τους ποδοσφαιριστές, ενώ και ο κόσμος «διψάει» για επιστροφή στους ομίλους. Για κάποιους γίνεται λόγος για το «ματς της χρονιάς»! «Και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για τον μεγάλο στόχο, θεωρώ ότι θα γίνει μια πολύ μεγάλη μάχη. Ξέρω πολύ καλά ότι η ομάδα μου έχει πολλά κίνητρα, ξέρουμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη θέληση όμως θα πρέπει να επιστρατεύσουμε και μυαλό. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας, είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και σε αυτό θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και ο κόσμος», είπε ο Δώνης. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Έλληνας κόουτς δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει σχεδόν καθόλου το αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης εβδομάδας. Ο μοναδικός που ίσως βρει χώρο στην 11αδα είναι ο Γκουστάβο Μαντούκα, μόνο όμως αν κριθεί ότι έχει τις "ανάσες". Ο Βραζιλιάνος έπαιξε ένα ημίχρονο στο φιλικό της Παρασκευής με τον Οθέλλο (ήττα 2-1), μαζί με τους επίσης ανέτοιμους Τζεμπούρ, Αλεξάνδρου, Εφραίμ και Αλωνεύτη. Χαμός αναμένεται στις κερκίδες, όπου περισσότεροι από 16.000 φίλοι του ΑΠΟΕΛ θα δημιουργήσουν «ζεστή» ατμόσφαιρα.

Νίκες για Κάρντιφ και Πρέστον

Περνάμε στο Λιγκ Καπ Αγγλίας όπου έχουμε επιλέξει το «Διπλό» της Κάρντιφ κόντρα στην Πορτ Βέιλ σε απόδοση 2.15 και τον «Άσσο» της Μίντλεσμπρο απέναντι στην Πρέστον που πληρώνει 2.11. Κακή εμφάνιση και πρώτη εντός έδρας ήττα για τη Μίντλεσμπρο στο νέο πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο. Ηττήθηκε 3-2 απ' τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ένα δίκαιο αποτέλεσμα που προκάλεσε τον προβληματισμό του κόουτς, Αϊτόρ Καράνκα. Ο Ισπανός κόουτς άφησε αιχμές για κάποιους παίκτες του, τονίζοντας ότι δεν έχουν σίγουρη θέση στην ενδεκάδα και ότι ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει κάποιες απόψεις του. Όπως και στο πρώτο ματς του Λιγκ Καπ (3-0 επί της Όλνταμ), έτσι και σήμερα η Μίντλεσμπρο αναμένεται να έχει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Θα προφυλαχθούν οι περισσότεροι εκ των βασικών, θα δοθούν ευκαιρίες σε αρκετούς παίκτες.

Δε χάνει η Αζαξιό

Κλείνουμε με Γαλλία και το Λιγκ Καπ που έχει σήμερα την τιμητική του, επιλέγοντας το Χ2 της Αζαξιό με αντίπαλο την Τρουά σε απόδοση 2.10. Με μεγάλο της όπλο την εξαιρετική αμυντική λειτουργία και βρίσκοντας... όσα γκολ χρειαζόταν μπροστά, πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη, έπειτα από αυτή στο ντέρμπι με τη Γκαζελέκ. Μετά από μία πολύ νωθρή εκκίνηση, οι Κορσικανοί δείχνουν να... ανεβάζουν στροφές, κράτησαν για τρίτη φορά στα τέσσερα παιχνίδια τους ανέπαφη την εστία τους και με επτά βαθμούς έχουν σκαρφαλώσει στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Το εύκολο γκολ συνεχίζει πάντως να λείπει από το συγκρότημα του Πανταλονί, γεγονός που σίγουρα μειώνει αισθητά τις όποιες πιθανότητές της για άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας, ενημερωθείτε για τις Μεταγραφές Ελλάδος  και διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Μουντομπάσκετ 2014 Ρόστερ.