ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκη και πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό

Ο «τελικός των τελικών» διεξάγετε σήμερα στην Α1 Μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή. 

Οι δύο «αιώνιοι» έχουν από ένα «break» και σήμερα στο ΟΑΚΑ ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός μπροστά στο κοινό του έχει το πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού που τη Δευτέρα είχε την ευκαιρία να τελειώσει με θρίαμβο αλλά γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ. Περνάμε στο Μουντιάλ και στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας που χθες τα ξημερώματα ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Νιγηρία. Τελευταίο φιλικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι τα ξημερώματα του Σαββάτου με τη Βολιβία που θα αποτελέσει το… δείγμα ενόψει του εναρκτήριου αγώνα με την Κολομβία στις 14 Ιουνίου. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές φιλικές αναμετρήσεις, ενώ από τα εγχώρια πρωταθλήματα ξεχωρίζει η δράση σε Φινλανδία και Κύπελλο Νορβηγίας.

Πέμπτος και τελευταίος τελικός στο ΟΑΚΑ με φαβορί τον Παναθηναϊκό

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το Μπάσκετ και τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό σε απόδοση 1.70. Είχαν δεν είχαν οι «αιώνιοι» έφτασαν σε πέμπτο ματς που θα είναι και το τελευταίο. Η σειρά βρίσκεται στο 2-2 και απόψε θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας για το 2014. Στον τέταρτο αγώνα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την έδρα του και ο Παναθηναϊκός με το 67-65 έκανε το “back-to-back break” μένοντας ζωντανός στην διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο νομίζοντας πως η ιστορία έχει τελειώσει μόνο και μόνο επειδή ήταν το φαβορί πια. Ο Παναθηναϊκός τον έπιασε στον ύπνο και πήρε προβάδισμα από την αρχή. 16-19 τέλειωσε το πρώτο δεκάλεπτο και 30-43 το ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα καταλυτική για τον Παναθηναϊκό ήταν η παρουσία του Γιάνκοβιτς που κατάφερε να οκτώ πόντους σε οκτώ λεπτά συμμετοχής. Στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξαν πολλά έτσι ώστε η διαφορά να παραμείνει πάνω από τους 10 πόντους (45-57). Η τελική αντεπίθεση έγινε στην τέταρτη περίοδο που ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά «ροκάνισε» την διαφορά. Εκμεταλλεύθηκε πολλά λάθη του Παναθηναϊκού στο τελευταίο τρίλεπτο όμως δεν κατάφερε να το γυρίσει. Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Ντάνστον με 15 πόντους. Απαράδεκτη εμφάνιση επιθετικά από το Σπανούλη με 0/10 σουτ και 1/2 βολές. Για τον Παναθηναϊκό ο Λάσμε ήταν καταπληκτικός με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες από την γραμμή των βολών με 19/30 για τον Ολυμπιακό και 16/27 για τον Παναθηναϊκό.

Πάμε να δούμε τα στοιχηματικά τώρα. Μέχρι τώρα η σειρά είχε δύο υπερασπίσεις έδρας και δύο «break». Ο Ολυμπιακός έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στην έδρα του. Όχι μόνο επειδή ήταν στο ΣΕΦ αλλά περισσότερο επειδή η εικόνα του στα τρία πρώτα παιχνίδια ήταν πολύ καλύτερη του αντιπάλου του. Σήμερα οι πιθανότητες είναι με τον Παναθηναϊκό. Έχει την έδρα, έχει και την εμπειρία και πάνω από όλα έχει την ψυχολογία πως αφού γυρίζουν στο ΟΑΚΑ δεν θα αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία. Επιπλέον ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι έχει αξεπέραστα εμπόδια όταν παίζει σε αυτό το γήπεδο με πρώτο και καλύτερο τον ηγέτη του Βασίλη Σπανούλη. Ακόμα και στον τρίτο αγώνα, που ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλύτερος του Παναθηναϊκού, παραλίγο να ηττηθεί. Η παρουσία του υγιή Γκιστ ισχυροποιεί τον Παναθηναϊκό στην άμυνα και του δίνει αυτοπεποίθηση για να πάει σε καλύτερες επιθέσεις. Αυτό έγινε στο ΣΕΦ. Το μομέντουμ είναι με τον Παναθηναϊκό και αυτός θα είναι η επιλογή μας. Ο Stoiximan προσφέρει τη νίκη του στο 1.70 που είναι η μεγαλύτερη παντού. Επιλογή λοιπόν η νίκη του Παναθηναϊκού.

Over η Ακτή Ελεφαντοστού, νίκη για Ισλανδία

Περνάμε στα Διεθνή Φιλικά όπου στοιχηματικά θα μας απασχολήσουν το Over 2.5 στον αγώνα Ελ Σαλβαδόρ – Ακτής Ελεφαντοστού σε απόδοση 1.95 και ο «Άσσος» της Ισλανδίας με την Εσθονία που πληρώνει 1.90. Τελευταίο φιλικό για την Ακτή Ελεφαντοστού, 11 ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ κόντρα στην Ιαπωνία. Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στον 3ο όμιλο της τελικής φάσης στη Βραζιλία προέρχονται από την ήττα απ' τη Βοσνία την περασμένη Παρασκευή, σε παιχνίδι που έγινε ξανά επί αμερικανικού εδάφους. Ο κόουτς των Ιβοριανών, Σαμπρί Λαμουσί, παρέταξε ενδεκάδα με πάρα πολλές αλλαγές και παίκτες που δε λογίζονται για τον βασικό «κορμό». Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο δύο εκ των 11, οι Τιοτέ και Ζοκορά, ανήκουν στους θεωρητικά βασικούς. Μετά το φινάλε της αναμέτρησης και τη μέτρια εμφάνιση, ο Λαμουσί απέκλεισε απ' την τελική αποστολή τους Λασανά Τραορέ, Σεϊντού Ντούμπια, Ντζα Ντζέτζε, Μπέντζαμιν Άνγκουα και Μπάντρα Αλί, καταλήγοντας στους 23 που θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία. Ανάμεσα σ' αυτούς βρίσκεται και ο Κόλο Τουρέ, παρά το γεγονός ότι προσβλήθηκε από ελονοσία. "Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε απ' το φιλικό. Είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες, αλλά είναι δυσάρεστο ότι ηττηθήκαμε. Κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ θα παίξει μάλλον η ομάδα που έχουμε στο μυαλό μας να αντιμετωπίσει την Ιαπωνία", επεσήμανε ο Λαμουσί.

Ως εκ τούτου, σήμερα αναμένεται να δούμε ξανά στη βασική ενδεκάδα τους Γιάγια Τουρέ, Ζερβίνιο, Σάλομον Καλού, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Γουίλφριντ Μπόνι.

Άσσος με DNB η Κρίστιανσουντ

Τέλος από το Κύπελλο Νορβηγίας επιλέγουμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Κρίστιανσουντ σε απόδοση 2.15. Φάση των «32» του κυπέλλου Νορβηγίας. Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και αν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια ακολουθεί παράταση και –αν χρειαστεί- πέναλτι.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα για την Εθνική Αγγλίας, την Εθνική Ολλανδίας και όλες τις ομάδες του Μουντιάλ.